A mai construit cineva casa?! (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Dia vrem pozici!

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Si noi ne construim o casa, undeva pe malul marii. Suntem doar la faza de turnat placa beton peste fundatie. Problema mea este ca nu ne putem face un calcul aproximativ al costurilor, pentru fundatie gandisem un calcul, si cand colo... a iesit altceva. Ne-a costat fundatia 400.000.000 lei asta vara, la o suprafata construita de 190 mp. Acu' ce vreau sa intreb: cam cat costa (pe etape) intreaga constructie? De exemplu, am calculat ca la perimetrul casei(inclusiv interioare) ne-ar trebui cam 55 paleti de bca. Asa o fi? Calculul asta l-am facut cu volume, etc. Si altceva: pentru pereti interiori, nu merge si tipul acela de BCA mai inchis la culoare, mai ieftin (daca stiti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre incalzirea cu panouri solare: exista o firma pe langa b-dul Lacul Tei, parca pe str.Titeica, care produce panouri... se pare ca la preturi ceva mai putin piperate (am inteles de la altii ca in general asa ceva costa mult).

Pentru cei care nu au inca o idee despre casa pe care vor sa o construiasca (ma refer la design), exista un programel, parca ceva gen "punch design" care este accesibil ca free trial si care va permite sa va desenati singuri casa mult visata, cu cote, cu usi, ferestre, finisaje si chiar gradini. Este o minune ( e bun si pt. ageamii ca mine). Distractie placuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Axxa, si eu tot la Cta construiesc! Eu zic ca pentru peretii interiori poti folosi BCU(este la fel ca BCA-ul, din punct de vedere estetic, doar ca la capitol trasfer-izolatie termica sta mai jos putin). Pentru peretii care nu sunt de rezistenta eu ii voi face din gips carton(izolati cu vata minerala) sau din BCA subtire, de 10-15.
Lia, super ideea cu programelul free! Daca-i sti de cand doresc sa-mi astern visele!

Fetelor, m-am hotarat! Vreau acoperis cu tabla metalica! Asta in urma discutiilor cu meseriasul sef(dirigintele de santier)care-mi recomanda din motive: este mai usor, pot folosi lemnaria existenta(ramasa de la celelalte etape), garantie mai mare decat tigla clasica(ceramica).
Ei, acum vreau sa ma ajutati in alegerea tipului! Cum sa se numeasca? Lindab, Kami, Plannja, Rannila? Are cineva ideea care ar fi criteriul de alegere? Unii imi spun ca daca aleg X sau Y platesc firma, ca tabla e cam la fel! Help, plizzzz!

Racushoarele Cristina& Alexia
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Mersi, Crixia
Bag de seama ca esti mult inainte cu casa, si noi visam s-o avem toamna asta, dar stii cum e. Ma apuc acum sa citesc si captitolele dinainte, poate gasesc raspunsurile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Axxa, poate ca sunt un pic avansata cu lucrarea, dar pana la capat mai este muuult! Nu-i asa Magdda?
A avut dreptate cine a zis:"imbatranesti cu 10 ani cand faci o casa"! Nu ca ai face-o in termne lung, ci ca ne mananca ficatii grijile astea!

Vreau si eu pareri de la voi despre tiglele metalice!!!

Racushoarele Cristina& Alexia
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Maggda, o sa imi fac o adresa web unde sa pun poze si sa va arat cum avanseaza (si cum a avansat!) casa. Am inceput sa o fac dar ... of, timpul asta!

Incerc

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Carmenutza tu vrei sa faci fundatia si peste un an sa incepi constructia. Pai sunt urmatoarele dezavantaje: fundatia este realizata din beton armat. Fierul va coroda fiind expus intemperiilor (ploi, zapada) si va pierde din rezistenta sa de fabricatie. Betonul este un material poros, permeabil. Vaporii de apa patrund in beton iar in timpul iernii prin inghetare apa din acesti pori isi mareste volumul. De aceea betonul se va crapa si bineinteles pierde si el din rezistenta.
Cine ti-a spus acest lucru stie el ceva dar nu ce trebuie.
Deci, inainte de a incepe constructia terenul trebuie sa fie tasat. Altfel vei vedea ca sub propria greutate casa se afunda in teren. De aceea nu se fac case pe solurile fertile, poroase si nisipoase. Se indeparteaza oricum stratul vegetal care este fertil. Tasarea se poate face in multe feluri manual cu maiul sau cu un utilaj. Ideea cu fundatie un an inainte asta face - se mai taseaza terenul dar ti-am prezentat dezavantajele. Mult mai practic este sa depozitezi materialele pentru viitoarea constructie pe amplasament si se obtine acelasi efect, adica sub greutatea caramizii, nisipului pamantul se indeasa. Mai greu sa faci asa ceva la noi caci se fura la greu.
Concluzia mea este ca mai bine chemi un utilaj greu (cum sunt cele pentru intins asfaltul) si intr-o ora gata cu indesatul pamantului.

Otilia si Ana Maria
http://photos.yahoo.com/otiliavermeulen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

maggda, imi pare rau dar trebuie sa te contrazic. Rezistenta betonului armat nu este data de fierul beton. Atat betonul cat si armatura au roluri bine stabilite. Betonul are rezistenta foarte mare in compresiune, adica suporta greutati mari fara sa se sparga dar nu este elastic, nu se intinde decat foarte putin caci se crapa. Armatura in schimb se intinde foarte bine, dar nu are rezistenta in compresiune adica flambeaza, se indoaie. Cutremurul (forta seismica) este preluat de armatura iar greutatea constructiei de beton.

Otilia si Ana Maria
http://photos.yahoo.com/otiliavermeulen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:


am gasit:


http://punchsoftware.com/promo/shsdemopromo.htm

quote:
Originally posted by lia popescu

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre incalzirea cu panouri solare: exista o firma pe langa b-dul Lacul Tei, parca pe str.Titeica, care produce panouri... se pare ca la preturi ceva mai putin piperate (am inteles de la altii ca in general asa ceva costa mult).

Pentru cei care nu au inca o idee despre casa pe care vor sa o construiasca (ma refer la design), exista un programel, parca ceva gen "punch design" care este accesibil ca free trial si care va permite sa va desenati singuri casa mult visata, cu cote, cu usi, ferestre, finisaje si chiar gradini. Este o minune ( e bun si pt. ageamii ca mine). Distractie placuta!!!5 ani -14 februarie 2005


Mergi la inceput