anexita

anexita | Autor: gabinush

Link direct la acest mesaj

Salut,
Problemele mele au inceput din cauza unei infectii vaginale.Am facut un control ginecologic si pe baza unui tuseu (fara analize de laborator) mi s-a pus diagnosticul de Trichomonas. Am urmat un tratament cu Klion 10 zile,spalaturi cu pelin si galbenele si Tinidazol.Tot atunci mi s-a descoperit o rana pe col uterin si de-semenea o anexita "veche" pe partea dreapta.Am mai facut apoi un tratament cu Clotrimazol sa nu cumva sa fac o candida de la tratamentul anterior (asa mi-a zis doctorita) si am mai facut un tratament cu Cervugid pentru cicatrizarea ranii de pe col. Am facut de-asemenea si un test Papanicolau care a iesit de tip 2 si am inflamatii din cauza bacteriilor si mi-a iesit ca rana se cicatrizeaza. Din cate am citit eu o rana la varsta mea (24 de ani) nu este asa o problema ca am inteles ca se cicatrizeaza de la sine. De ce a aparut rana ? Din cauza infectiei cu Trichomonas? Mai am o intrebare. Mi s-a zis ca anexita mea este atat de veche (diagnosticata tot pe baza de tuseu !) ca nu va ceda la antibiotice. Totusi (in caz ca o am) nu se poate ameliora? Mai am o intrebare.Am inteles ca din cauzxa anexitei este posibil sa am trompele "infundate" si va trebui sa fac tratament ca sa fac copii. Asa este? Si eu nu sunt sigura ca am anexita, am mai avut dureri in partea dreapta si am fost la spital (asm crezut ca este apendicita) si era din cauza ca mancasem cirese (LOL), si am aflat ca aceste dureri pot fi si din cauza balonarii. Daca vreau sa fac copii este posibil sa am probleme de la anexita? Si cum se trateaza anexita? Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

In primul and, bine ai venit pe forum !

Am citit cu atentie toata descrierea ta si am cateva cuvinte de spus la acest subiect:

In primul rand, rana de pe col nu cred ca este o problema – esti tanara si sub tratamentul pe care ti s-a recomandat nu vad de ce ar persista acea rana. Cat despre relatia ei cu infectia cu Trichomonas, cred ca este doar o coincidenta.

Acum sa revin la anexita.
Anexita = o inflamatie a trompei uterine. Poate fi acuta sau cronica. Pentru a urma un tratament eficient, este recomandat ca acesta sa fie facut pe baza unei antibiograme. Daca nu ai acest examen de laborator facut, tratamentul cu antibiotic se numeste „orb” si se face cu antibiotice a caror spectru de actiune cuprind germenii cei mai frecventi in aceasta patologie.

Daca afectiunea este cronica, se poate ca focarul sa fie sterilizat deja datorita unei terapii cu antibiotic urmate anterior (poate pentru alta afectiune, ex o raceala), iar in zona sa mai persiste doar procesul inflamator.

Fara un examen complex, este greu de precizat daca trompa respectiva este infundata. Cu atat mai greu este a spune ca nu poti avea copii.

Ce iti recomand ?

In primul rand, sa urmezi tratamentul medical prescris. In caz ca nu esti multumita cu tratamentul medicamentos pe care l-ai urmat si / sau recomandarile primite, poti sa consulti un alt medic ginecolog (fetele de pe forum iti pot recomanda medici foarte buni) pentru a afla si alta parere (second opinion).

In plus, pentru o stimulare a sistemului imunitar, iti recomand PROPOLIS 2 x 20 (dimineata si seara) picaturi /zi zilnic minim 4 saptamani baute impreuna cu cate o cana de ceai caldut nu fierbinte de tei, musetel si galbenele indulcit cu miere de albine.

Suplimentar, 1 lingurita de POLEN / zi seara 4 saptamani, o sa te ajute la vindecare.

Iar daca doresti, poti sa masezi usor, ca o mangaiere usoara dar profunda zona trompelor si ovarelor, cam de 2-3 ori / zi, 1-2 saptamani.

Multa sanatate iti doresc !
Iar cand va fi sa fie, iti doresc sa ai parte de prunci sanatosi, cuminti frumosi si destepti !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena d spune:

Salut,
in urma unei ecografii am primit acesta explicatie:

uter - relativa retroversie 78/33 mm canal cervical 11 mm
miometru cu ecogenit izoecogenic endometru 4-5 mm
ovar drept - discreta ingrosare anexiala dr.
Douglas liber
imagistica transonica rotunda diametru 11 mm

pentru mine, muritoare "neinformata", s-a tradus la concluzii astfel: anexita dreapta.
nu am dureri, doar un usor disconfort la apasarea mai profunda a zonei.
am fost la medicul de familie, cel care a propus ecografia, si acesta a hotarit un tratament cu supozitoare MOVALIS de 15 mg - 10 zile. este potrivit tratamentul acesta cu supozitoare ?

am citit cu deosebit interes explicatia lui DARAEL si as dori sa stiu ce mai trebuie facut in continuare, daca la terminarea tratamentului de 10 zile ar trebui sa astept inca 10 zile si apoi sa fac o antibiograma, sau ce investigatii trebuie sa fac ptr. a fi sigura ca am scapat de anexita definitiv.

ce reprezinta aceasta antibiograma ? cum o fac ?
in paralel cu analiza asta pot cere medicului ginecolog si analiza Papanicolau sau trebuie sa astept mai mult timp ?

multumesc,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

elena d – am citit cu atentie ce ai scris.

Dg de anexita dreapta s-a pus probabil atat pe descrierea examenului ecografic, cat si pe examenul clinic care a fost probabil determinant.

Tratamentul pe care il urmezi este un tratament folosit in anexite – este un antiinflamator din clasa oxicamilor, cu actiune intensa si de lunga durata. Ce mai probabil dupa aceste zile de tratament problemele tale o sa dispara.

Ce vei face in continuare ?
Eu sper ca o sa scapi de probleme, dar acest lucru il va confirma medicul tau curant la control.

Cat depre antibiograma, aceasta analiza este o analiza de laborator care se face atunci cand la examenul bacteriologic se gasesc germeni patogeni si consta in stabilirea sensibilitatii acestor germeni la anumite antibiotice. Pe baza acestei investigatii se stabileste ce antibiotic se administreaza (de regula se administreaza cel la care germenul patogen este cel mai sensibil, concentratia antibioticului in tesutul afectat este cea mai mare, iar efectele secundare ale antibioticului cele mai mici).
Etape obligatorii: recoltarea pe lamele – frotiu si ex microbiologic cu evidentierea germenului – antibiograma.

Eu sper sa nu ai germeni patogeni, asa ca nu va trebui sa ti se faca aceasta investigatie (care nu este una de rutina, ci doar atunci cand este necesar !).

Cat despre testul Papanicolau, acesta il poti face independent de alte analize. Pentru mai multe detalii, inclusiv tehnica de igiena intima necesara inainte de test, poti intreba la cabinet asistenta sau medicul atunci cand te programezi pentru consult.

Multa sanatate iti doresc.

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Buna tuturor !
Tocmai am vazut subiectul acesta, care ma doare si pe mine.

Darael, am un mare respect pentru activitatea ta pe acest forum, din cate am citit in raspunsurile acordate diferitelor probleme.
Iar referitor anexita, sunt chiar uimita de cate aflu aici, medicii pe la care am fost au o conduita diferita, si m-a cam pus pe ganduri. Poate m-ai putea ajuta si pe mine cu un sfat.

Eu am prins prima anexita acum 2 ierni. Doua ture de tratament "orb" cu antibiotice, primul (Cefalexin) n-a avut nici un efect, apoi Gentamicina cu amoxicilina (cred)... Plus antiinflamator. Durerile au persistat mai multe luni, intre timp am mai fost de 2 ori la control, totul era ok.
Iarna urmatoare iarasi am racit, in ciuda "blindajelor". Am primit Doxicilina, de luat 3 luni, in timpul CM. Iarasi s-a rezolvat.
Iarna acesata am avut chiar mare grija sa nu racesc. Am facut si o tura de Polidin preventiv. Totusi, o zi numai mi-a trebui sa ma prinda frigul. Am primit de luat tot 3 luni antibiotice, alternativ: acum termin Augmentinul, apoi Doxicilina, apoi... nu mai retin. Plus 3 ture de Polidin, antiinflamator (Flamexin)...

E bine ce fac eu? Imi doresc foarte mult copii (am 29 ani), inca investigam cauzele, se pare ca sunt si hormonale, dar ma ingrijoreaza si latura aceasta. Ce as putea face ca remediez problema? Investigatii, tratament ?

Multumesc !

Mergi la inceput