Grisul - da sau nu

Am un baietel de 8 luni si jumatate si este cam slabut (are greutatea de 7,600) si ma gandesc sa ii dau gris, pentru ca am citit aici pe forum ca grisul ingrasa. Am cumparat si o carte cu meniuri pentru copii si acolo sunt multe retete pe baza de gris insa pediatra mi-a recomndat sa nu ii dau, asa ca nu stiu ce sa fac.
Voi ce stiti despre gris? De care cumparati? Dar faina de orez (am citit in cartea mai sus amintita ca in loc de gris se poate folosi faina de orez)?
Astept parerile voastre.
Raspunsuri

Natasa spune:
Fara gris, asa spune si medicul nostru, pentru ca ar favoriza aparitia rahitismului. Orezul si porumbul sint foarte bune, vezi si tu cu care se impaca mai bine- cu lapte sau fara.

ginad spune:
Si bebele meu e slabut, pe la 1an jumate am incercat sa-i dau si nu i-a placut. Asa ca am scapat d'un stres. Mananca gris doar la galuste.
Nici cerealele nu-i plac..

Pepsi spune:
eu ii dau gris de citeva zile, e drept ca n-am intrebat pe nimeni, dar lui ii place si cum nu maninca cereale de bebe, continui sa-i dau! voi intreba nutritionista cu prima ocazie!
a, bebe are 10 luni!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

danitin spune:
De pe la 10 luni Lori mananca in fiecare seara gris, pediatra nu are nimic impotriva. Nu/mi vine sa cred chestia cu gris/ul si rahitismul pentru ca daca era asa cred ca cel putin jumatate din generatia mea suferea de rahitism. Oricum, cu Lori n/am avut incotro ca nu/i plac de fel cerealele pentru bebe/i (apropo, le-am gustat si eu si inteleg copilul), lapte gol nu a mai vrut, asa ca....mancam gris obisnuit cu lapte.

Ronnie spune:
el mananca cereale de orice fel, nu e mofturos si pot sa continui cu cerealele dar pot sa folosesc gris la alte mancaruri: galuste, am vazut ca si piurelul de morcovi se prepara cu gris si lapte?

Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by danitin
De pe la 10 luni Lori mananca in fiecare seara gris, pediatra nu are nimic impotriva. Nu/mi vine sa cred chestia cu gris/ul si rahitismul pentru ca daca era asa cred ca cel putin jumatate din generatia mea suferea de rahitism. Oricum, cu Lori n/am avut incotro ca nu/i plac de fel cerealele pentru bebe/i (apropo, le-am gustat si eu si inteleg copilul), lapte gol nu a mai vrut, asa ca....mancam gris obisnuit cu lapte.
Nici eu nu cred ca grisul e chiar asa de nociv, si eu i-am dat si nu-i rahitic. Si eu am mancat la vremea mea si tot nu-s rahitica

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

silvia_c spune:
din cate stiu eu, grisul este un aliment nerecomandat bebelusilor, iar in Romania, de curand , pediatrii au adoptat aceeasi pozitie. motivele ar fi multe, dar cert este ca nu o idee grozava sa hranesti bebelusul tau cu asa ceva. daca are o greutate asa mica, vorbeste neaparat cu pediatrul! nu dati de mancare copiilor NIMIC FARA SFATUL MEDICULUI.
medicul (in cazul in care este competent!) iti poate prescrie o schema de alimentatie potrivita problemelor, varstei si greutatii puiului tau! nu te lua dupa soacra, vecina, prietena...cu sanatatea copilului tau nu te joci!
va doresc numai bine!

tnicoleta spune:
Mai dar si fata mea avea la 8 luni 7,800 si nu ii dau gris. bb nu este este slabut deloc. Fiecare copil se devzolta diferit. Eu zic sa nu ii dai gris, mai bine dai mai multe fructe legume,, carnita si nu te mai ingrijora ca este slabut.
Dar ce inaltime are bb, ca poate este mai inalt si atunci este ok.
tnicoleta

Ronnie spune:
Draga tnicoleta, baietelul meu are 70 cm, a crescut 2 cm in ultima una si nu a luat decat 200 g in greutate. E adevarat, este foarte vioi, se agita tot timpul, vrea sa mearga (desi nu poate inca) si, cu siguranta, consuma multe calorii in fiecare zi. El mananca bine, zic eu, si tot ce ii dau, nu face mofturi. Tot la fel de adevarat este ca conteaza si greutatea de la nastere, el a avut 2,700 si pediatra mi-a zis ca s-a dezvoltat normal pana acum, insa atunci cand ii fac baie mi se pare tare slabut, nu are pic de "sunculita" pe el.
Oricum, m-ati convins, nu ii dau gris.

Mia. spune:
Si mie mi-a spus pediatra sa nu-i dau gris ca impiedica absorbtia calciului...Si i-am dat f rar si la galusti.Dar nici copilul meu n-are sunculite si nici n-a avut vre-o data..Dar nu-mi fac probleme,seamana cu taica-su si cu tot neamul lui de slabi...Eu nu le inteleg pe mamele care isi indoapa prea mult copii si-i fac obezi...Atita timp cit e sanatos,asta conteaza...
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze