Grisul - da sau nu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilike spune:

Eu ii pun in sticla de lapte 3 lingurite de gris brei.Si asta mananca calciul oare?sa nu-i mai pun?ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_c spune:

otilike, ti-a spus pediatrul sa dai gris copilului?este curios, in tarile din EU se interzice grisul la copiii asa mici, si fainosul este recomandat cu prudenta.Vorbeste cu pediatrul,asculta-i indicatiile si vorbeste cu el ori de cate ori ii inroduci ceva in alimentatie.
eu nu inteleg de ce toata lumea vrea sa isi vada copilul gras. chiar nu intelegeti ce periculos este pentru el? copiii grasi nu vor avea o viata prea usoara ca adulti-sunt predispusi obezitatii, bolilor cardio-vasculare, diabetului. copilul trebuie sa fie sanatos, si asta nu inseamna sa fie umflat. nu hraniti copiii aiurea doar ca sa va laude lumea ca aveti copiii grasuti si frumosi.
un copil sanatos este un copil activ, curios,nu unul care depaseste in greutate pe cei de varsta lui.
va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu am un pusti bine dezvoltat si am preferat sa-i dau cereale de copii, de cele mai multe ori ii dadeam din acelea "multicereale".
Eu nu sunt adepta grisului, desi nu consider ca e asa "nociv" cum se spune in ultimul timp.
Parerea mea e sa nu se exagereze cu nimic si atunci vom avea copii sanatosi. Cat despre gris, le prinde bine la bbei sa le dati sa cunoasca gustul la varsta cand nu se opun asa mult, ca altfel risca sa nu mai vrea dupa aceea deloc. Eu asa am patit cu Adi al meu.
Deci, cuvantul de baza e "moderatie"...

Ana

Annablue si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilike spune:

quote:
Originally posted by silvia_c

otilike, ti-a spus pediatrul sa dai gris copilului?este curios, in tarile din EU se interzice grisul la copiii asa mici, si fainosul este recomandat cu prudenta.Vorbeste cu pediatrul,asculta-i indicatiile si vorbeste cu el ori de cate ori ii inroduci ceva in alimentatie.
eu nu inteleg de ce toata lumea vrea sa isi vada copilul gras. chiar nu intelegeti ce periculos este pentru el? copiii grasi nu vor avea o viata prea usoara ca adulti-sunt predispusi obezitatii, bolilor cardio-vasculare, diabetului. copilul trebuie sa fie sanatos, si asta nu inseamna sa fie umflat. nu hraniti copiii aiurea doar ca sa va laude lumea ca aveti copiii grasuti si frumosi.
un copil sanatos este un copil activ, curios,nu unul care depaseste in greutate pe cei de varsta lui.
va doresc numai bine!

Baiatul meu are acum 2 ani si o luna,ii pun brei in lapte de un an de zile si asta dupa ce am intrebat pediatra lui.Are 13kg,nu este gras si nici nu are falcile bombate cum vad la maj copiilor cu toate ca mi-as fii dorit,insa eu zic ca asta are la baza si constructia fiecaruia,osatura,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

gris nu i-am dat bebelinei decat la galuste (nu in fiecare supa ca noi facem supa pe 3 zile-o serie galuste, una zdrente de ou si una fidea-de orez)

pediatra mea ne-a interzis grisul cu lapte, dar bebelina fiind bine dezvoltata avem o masa de cereale pt.bebei pe zi (nu a acceptat combinarea cu cereale de copii mai mari in nici un fel de proportie, asa ca mai incercam...)

grisul da rahitism (din cauza ca e facut din gru integral impiedica absorbtia calciului in organism), dar nu si cerealele de bebei (care de cele mai multe ori au combinatie de cereale).

Cine zice ca a mancat gris cand era bb si nu e rahitic...vreau sa intreb dc il doare spatele...eu am probleme cu spatele din cauza rahitismului din copilarie (vertebrele nu sunt osificate ca lumea) probabil si din cauza grisului...ca asa se dadea atunci de mancare!!!!

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

incearca totusi cu cereale si lasa grisul ca nu e chiar asa grozav cum zic bunicile si mamele noastre; pe langa fapul ca umfla bb-le ii mai impiedica si absortia calciului in organism; si daca totusi vrei sa ii dai da-i doar o data pe saptamana sau sub forma de galusti...

Claudia si bebe Andrei (1an si 2zile)
http://community.webshots.com/user/klaus29100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by anca tanasica

Cine zice ca a mancat gris cand era bb si nu e rahitic...vreau sa intreb dc il doare spatele...

Raspuns strict la intrebare: n-am avut niciodata probleme cu spatele.
Cat despre copilul meu, a mancat lapte cu gris in aceeasi masura in care a mancat si cereale ptr bb. I-am dat din acela la cutie cu tot cu formula de la Milupa.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput