Voalul de mireasa
![](images/user_woman.png)
Dragi mirese.. nu stiu ce sa fac.. Am inteles ca voalul nu se mai poarta, dar eu imi doresc un voal luuuuung.. Si inca ceva: voalul pe ochi?? Mai face cineva lucrul asta?
Ce pareri aveti?
Estera
Raspunsuri
Ioana81 spune:
quote:
Initial creeata de estera
Dragi mirese.. nu stiu ce sa fac.. Am inteles ca voalul nu se mai poarta, dar eu imi doresc un voal luuuuung.. Si inca ceva: voalul pe ochi?? Mai face cineva lucrul asta?
Ce pareri aveti?
Estera
Voalul pe ochii este un obicei catolic, iar daca tu esti ortodoxa nu o sa te lase popa sa intri cu el pe ochi in biserica. Mie nu-mi place ideea in fine. Cat despre faptul ca nu se mai poarta voal.....eu am dar nu lung ca nu am ce face cu el asa lung. Asa ca ia un voal cum iti place.
![](pupic.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ramona Calinescu spune:
Eu sunt ortodoxa si am intrat in biserica cu voalul pe fata si n-au spus preotii nimic, unul din ei l-a ridicat inainte sa inceapa slujba.Voalul meu a fost triplu, cadea pe spate in trei bucati, iar in biserica partea mai scurta era pe fata si a fost super.L-am comandat la Salonul Gabriela.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
buna estera
eu nu am de gand sa port voal ca nu prea imi place si nici nu prea se mai poarta ...dar gusturile nu se discuta si deci daca tu vrei sa porti voal...ok..poarta
doar o data esti mireasa
pupici
![](images/user_man.png)
Catalin spune:
Subiecte in arhiva DC:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28993" target="_blank">Voalul de mireasa
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26051" target="_blank">Buchetul si voalul
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
krelia spune:
cu o intrebare:
dupa ce arunci buchetul si, conform traditiei, iti dai voalul jos ca sa-ti pui palarie/baticut, daca nu porti voal, atunci ce-ti mai dai jos??? Sau iti pune pur si simplu palaria/baticul, fara sa ia in considerare lucrul asta? sau nu-ti mai pune nimic?
http://community.webshots.com/user/krelia7806
roxygeo spune:
Buna ziua miresici!
Eu voi avea doua voaluri...m-a inspirat Blanca00, care a avut nunt a anul trecut si ale carei poze sunt foarte frumoase.
Eu cin mi-am luat rochia mi-am luat si voalul - unul scurt- parca asa-i spune. Dupa ce am vazut pe forum faza cu doua voaluri - numai la Biserica - mi-a placut atre mult si am inceput sa bizii ca vreau si unul mai lung, atunci soacra mea mi l-a dat pe al ei, care are 34 de ani si care e impecabil si sa va spun ca se mai si potriveste?!?!
Oricum am auzit ca este bine sa ai voalul sau parura de la o alta mireasa.
Va pupic
roxygeo
estera spune:
Krelia ha ha ha chiar asa! Ce fac miresele fara voal in acest caz?
Dragele mele eu nu sunt catolica, nici ortodoxa. Deocamdata nu apartin nici unei religii. Dar asa m-am saturat de obiceiuri si traditii, nici nu va inchipuiti! Am observat ca de dragul lor se lasa la o parte credinta. Daca e sa ne luam dupa regulile ortodoxe, ajungi sa dai mai multa importanta unor traditii decat credintei si Cuvantului Sfant... De asta nu am vrut sa fac nunta in biserica. Tot show-ul acela cu invartitul in jurul mesei, pupat de icoane, de mana popii si coroane, care de altfel strica coafura miresei! :) si sunt incomode.. etc Daca stati si va uitati la miri nu stiu daca o sa vedeti o pereche din 10 care sa fie vesela si zambitoare. Toti sunt obositi si stresati si transpirati si nu retin nici macar un cuvant din ce "predica" popa. Marele nostru noroc e ca am gasit un preot tanar, care e de acord sa ne cunune in alta locatie si sa se rezume doar la a spune cateva cuvinte frumoase, 2-3 rugaciuni, si sa ne dea binecuvantarea. E tot ce dorim! Frumos, stilat si deosebit!
... Dar, bineinteles, gusturile nu se discuta!
Eu imi doresc trena sa vina din voal. Sa fie din 2 straturi si umflat. Dar, ma voi hotari cand ma voi duce la proba. Sa vedem cum o sa-mi stea , nu?
Pupici la toate!!!
Estera
ralucah spune:
Voalul de mireasa nu este un accesoriu care poate fi sau nu la moda. Alegerea de a-l purta sau nu va apartine, dar nu poate fi niciodata pe considerentul modei!
Voalul de mireasa este in primul rand un simbol, al puritatii, al inocentei. Apoi el face parte din traditia nuntii de secole intregi.
Originea acestei traditii nu este sigura, dar acest accesoriu insoteste rochia de mireasa de cateva secole. O explicatie dateaza din vechile timpuri, de pe vremea cand mirele arunca o patura pe capul alesei sale, ceea ce insemna ca acea fata ii apartine. Era un semn de cucerire a viitoarei mirese. De asemenea se spune ca rolul voalului este de a proteja mireasa de spiritele rele ce pluteau in jurul ei in timpul ceremoniei.
Asa ca, decizia de a-l purta sau nu este a voastra, dar nu o faceti pentru ca este sau nu la moda. Moda se poate referi cel mult la tipul de voal, croiala, lungime dar nu la existenta lui.
cat despre voalul purtat pe fata la intrarea in biserica, cutuma este valabila si la ortodox.
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
Iael spune:
Si eu sunt de parere ca miresei ii sta bine sa poarte voal, acesta completeaza tinuta .
In ultimii ani casele de moda propun modele de rochite de mireasa in diverse culori ,dar am remarcat ca totusi miresele prefera alb sau crem .
Se spune ca nu se mai poarta voal, dar aceasta e o optiune individuala.Eu cred ca voalul da un plus de farmec tinutei.
Daca am avea o rochie de mireasa albastra sau rosie (caci se poarta colorat ) si am renunta la traditionalul voal, cum se mai face remarcata mireasa printre invitati? Este ziua cand ar trebui sa fie cea mai frumoasa , sa fie in centrul atentiei , de aceea pt aceasta zi unica cred ca ii sta bine sa poarte voalul.
Dar fiecare cu parerile lui...
Mie imi place si vreau sa port, insa nu sunt prea incantata de cel cumparat,nu imi place cum se aranjeaza.
Mi-am cumparat rochita de la Christian Philippe si tot de acolo am luat si voalul ca sa fie asortat rochitei atat ca nuanta cat si material ,e un tull mai lucios.E taiat rotund si cum tull-ul are o margine oarecum creata ,nu-mi place cum se aseaza, mi se pare si cam scurt.
As fi preferat organza cred ca mi-ar fi placut mai mult cum se aranjeaza,dar nu se potriveste la rochita.
Voi ce voal preferati fetelor ? Oare voalul din tull nu "cade " mai bine daca e mai lung ?
Pupici,
Iael