Legislatie si pasi pt. o afacere pe Internet

Legislatie si pasi pt. o afacere pe Internet | Autor: relyana

Link direct la acest mesaj

Dragii mei,

Ma gandesc de ceva vreme la o modalitate de a-mi completa veniturile si zic eu ca mi s-ar potrivi o afacere pe Internet (nu necesita spatiu dedicat, adica chirii si alte chestii specifice).

Intrebarile sunt:
1)-Care este legislatia in domeniu (afaceri pe Internet, e-commerce, afisarea reclamelor, drepturi de autor, publicarea datelor pe site etc.), ce prevede si unde exact o pot gasi?

2)-Pot sa-mi fac un site gratuit ca sa testez piata fara sa am inca autorizatia, sau risc sa ma trezesc cu vreo sanctiune din partea vreunui organ de control al statului? SAU cum altfel sa stiu daca se va cumpara oferta mea pe Internet (chiar daca ar merge in magazine, va merge si pe Internet?)?

3)-Imi trebuie neaparat un avocat (pt. incheierea eventualelor acte de infiintare, contracte cu furnizorii etc.)? Daca da, e bun unul din barou, sau ce fel de specializare sa aiba?

4)-Presupunand ca am un PC si internet, cam cat ma costa deschiderea firmei (pe categorii: infiintare firma - am inteles din alte subiecte ca e cam 10 mil. lei; achizitionare domeniu www, taxe de hosting, taxe de intretinere site, reclame)? Am impresia ca, desi se spune ca te costa mai nimic, tot te scoate la aprox. 1000$.

5)-Cum gasesti furnizorii de reclame si cum se face contractul cu ei -"face to face" sau prin email? Sunt seriosi? De fapt ma intereseaza sa apar pe cat mai multe site-uri, ca link sau pop-up, in google pe prima pagina.

6)-Exista vreo interdictie legislativa sa imi iau hosting din alta parte de pe Internet decat din ofertele romanesti (cele romanesti te cam obliga sa iei email de la ele, viteza de rulare a site-ului e asa de mica incat eu de multe ori renunt sa intru pe un site si ma reorientez)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

Hello!!!!

Chiar nu stie nimeni cat de putin despre subiectul asta? Parca era cineva dintre voi care are un site cu lucrari de arta - si asta intra tot la vanzari pe Internet. Nu ma refer la site-uri gen e-bay.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Iti pot raspunde eu la cateva dintre intrebari, deoarece ma intereseaza acelasi lucri, si deja am facut mare parte din pasii ce trebuiau facuti, respectiv am infiintat firma, am cumparat domeniul si l-am pus deja pe un server.
Asa ca din ce stiu iti raspund:

la pct 3.
Nu iti trebuie neaparat un avocat care sa se ocupe de infiintarea firmei, dar este de preferat sa faca treaba asta cineva cu experienta, deoarece sunt multe lucruri pe care nu le stii si pe care cineva care se ocupa le stie, si te scuteste de multe neplaceri.
-> Poti sa mergi si la Camera de Comert (nu la Registrul Comertului, sunt 2 lucruri distincte) si acolo ar trebui sa aiba un jurist care contra unei taxe te poate ajuta sa-ti infiintezi firma (ce acte ai nevoie, etc...)
-> poti angaja orice avocat care stie ce si cum trebuie facut

la pct.4
Pe mine deschiderea firmei m-a costat cam 5 mil + 2 mil capitalul social
achizionare domeniu www: intre 40-60$, depinde de unde il cumperi. Aici trebuie discutat mai in detaliu.
Apoi, trebuie sa-ti gasesti un server unde sa-ti hostezi situl, in general preturile sunt intre 4-20$ pe luna, in functie de facilitatile pe care ti le ofera.

pct. 6
hosing-ul poti sa-l faci pe ce server vrei, dar domeniul .ro numai din romania il poti cumpara din cate stiu eu. In momentul de fatza, domeniul .ro se cumpara pe viatza, iar pt. cele .com se plateste o taxa anuala.
ca sa cumperi domenii .com din strainatate nu e complicat, dar trebuie sa ai carte de credit ca altfel nu prea ai cum sa platesti.
La partea cu reclama se pot face f multe, poti incepe prin a inscrie site-ul prin toate directoarele de site-uri pe care le gasesti, si normal, pe google. Ca sa-l mentii pe prima pagina in google trebuie sa pagina ta de web sa contina anumite elemente, si cineva care sa-ti spuna cum sa ti-o mentii pe prima pagina la google.
De asemenea, pentru hosting, trebuie sa stii ce server sa alegi, si aici iara iti trebuie pe cineva care se pricepe, ca sa fie un server rapid, stabil,si vei avea in mod sigur nevoie baza de date, e-mail, suport pentru php, asp - in functie de felul in care e facut site-ul tau.

Sper ca ti-am lamurit cat de cat in mare unele probleme.
Nu se poate detalia aici pentru ca sunt foarte multe detalii.

Cristina

Mergi la inceput

Multumesc chris, m-ai luminat nitelus. Sunt putin inspaimantata de cate trebuie, dar acum ma simt mai bine. Mai astept si alte informatii.

Mergi la inceput

Mai e cineva pe aici cu experienta si stiinta in business-ul pe Internet? Orice informatie mi-e de ajutor. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

relyana, da-mi pe PM nr.tau de tel., si eu am business pe net si mai discutam pe tema asta ...

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Si eu am o afacere pe net si te ajut cu placere daca vrei.Ma gasesti pe msn yahoo sau daca vrei pe mail...
Saluti ralu.....peste tot dau de tine?

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro

Mergi la inceput

Se pare ca nu ne putem intalni pe msn yahoo, ca serverul meu nu primeste mesaje de la hotmail si.... si nu mai imi vine nici o informatie de la voi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

www.legi-internet.ro si vedeti ca este o trimitere catre un grup de discutii

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

R&R, multumesc frumos pentru adresa www.

Pentru MODERATORI: Ma gandesc ca, poate, acest subiect ar fi mai de succes la rubrica de "know-how", mai ales cu privire la partea a-2-a din titlu ("pasii" deschiderii afacerii). Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

relyana, ti-am trimis mail

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput