Bebelusi de sept-oct 2004 (32)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Am mai ajuns si noi pe acasa. Tare plimbarete mai suntem.

Aissa, tare ma bucur ca a fost bine astazi si va doresc sa se termine totul cat mai repede!

Mina, super bune felurile de mancare...dar mai greu cu gatitul...Ti-a spus si cum sa le faci? Sucul de rosii cum il faci? Pui suc proaspat stors sau si fiert?

Am vazut si pozicile noi si mi-au placut!

Eu astazi am fost la doctora de familie sa-i duc scrisoarea medicala de la spital. I-am zis ca nu papa Alexia si ca vomita si mi-a zis s-o las in pace caci daca nu vrea sa pape, nu papa. La capitolul asta seamana cu mine caci nici eu nu mancam nimic cand eram mica...dar e frustrant sa nu stii ce sa-i mai dai sa pape si ea.
Mi-a recomandat sa-i dau mamaliga si cate o lingurita de smantana cu cat mai putina grasime. Unt mi-a zis sa nu-i pun inca in piureuri pana pe la vreo 8 luni.
Tot la fel mi-a zis sa-i fac orez cu lapte daca cerealele tot nu le accepta.
O sa-i mai pun cate o lingurita de cereale in piureuri. I-am mai pus si pana acum dar de multe ori vomita apoi.
Astazi am pus-o pe mama sa-i dea piureul de legume cu lingurita caci credea ca nu stiu eu sa-i dau ca bebe papa....hihihi, dupa 3 lingurite nu i-a mai deschis deloc gura...pana la urma a cedat si i le-a pus in biberon. Pana s-o marita se invata si ea cu lingurita. Verisoara mea (cea adoptata) din cauza ca pana la 7 luni cand au luat-o unchii mei a papat doar laptic cu biberonul, nu a vrut sa manance nimic-nimic in afara de lapte (uneori si cu gris) pana la vreo 3 ani....nu mai vorbim de lingurita ca nu-si avea rostul. Eu numai de asta imi amintesc si ma ingrozesc la gandul ca si bb meu ar putea face la fel.
Bine, acum e mare fata, are 12 ani dar tot e mai sclifosita la mancare.

Angela, mie doctora mi-a zis sa incep deja sa-i dau sa mestece ea sa se invete. Am incercat cu banana si rupe cu dintisorii bucatele si le papa. Azi i-am dat sfecla si rupea bucatele, pe unele le papa pe altele le dadea afara dar nu s-a inecat. Mai rau a fost de bluzita alba pe care o avea pe ea...hihihi.

Georgiana, la 6 luni avea 6650 gr iar la 6 luni jumate cica avea 7 kg dar ma indoiesc ca a cantarit-o corect. Doctora din spital spunea ca la varsta ei ar fi fost bine sa mai aiba macar 300 gr in plus.

Pufymic, bravo ca ai un bazuc mancacios...pt mine e lucru mare asta! Cu supa ti-au raspuns fetele cum se face deja.

Referitor la ID comun pt modificat listuta...eu zic ca nu e nevoie de asa ceva daca raman doar datele acestea in listuta. Cu cartierul ar fi bine sa fie pus la locatie. Despre greutatea, lungimea si iesirea dintisorilor...daca voi vreti, se poate si asta. Sincer eu nu-i vad utilitatea pt mine si mai mult m-as stresa sa vad cum cresc alti copii... Eu si cand citesc cat mananca altii ma apuca disperarea...dar asa sunt eu! Iar ca sa scriem in lista si ziua cand s-a nascut bebe in afara de data si ora iar mi se pare ca se incarca prea rau lista si nu ar fi chiar de folos. Acum daca voi vreti altfel, eu nu ma opun! Dar cam asta ar fi parerea mea!

Va pup!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PrInTeSs2_ spune:

Am si eu o intrebare . Am citit lista cu mancaruri pt bebe. De la ce varsta ai voie sa ii dai ce e pe lista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Sara buna mamicilor!
Noi suntem tare plimbarete, azi dimineata dupa ce-a picat netul am plecat la bunicuta ca sta la curte si vroiam sa facem plaja , Acum am inceput a citi mesajele...
Aniela... ca tocmai azi nu ne-am vazut... ma revansez... vin eu in Militari si tot ne vedem
Ionela , FELICITARI lui Alexut pt dintisor!!! Unde e???
Ana_a, Uca sa se ia de mana cu Stefanut ca si ea tipa seara de mor babele vecinele... dr mea zice ca e foaaaarte bine ca urla, inseamna ca are energie Cat despre program... eu tot incerc sa-i fac dar nici macar mancarea nu coincide d'apai orele.. somnul... tot cum vrea ca nu se poate cu forta... cate o zi doarme doar vreo ora-doua dupa amiaza, alta de3-4 ori cate 1-2-3 ore. Trebuie luate masuri dar eu nu reusesc s-o invat... sunt o mama incapabila, asta e aaa.. si tortul... mmmmm... bun... frisca trebuie facuta cat mai la rece...
Moss, Uca mea se intorcea de pe burtica pe spate la 4 luni f des dar acum a scazut frecventa... i schimb se intoarce de pe spate pe burta insa nu complet (doar cand o schimb si vreau sa-i ridic picioarele s-o sterg)
Aissa, FELICITARI PT COMISIE, eu nu stiam dar e super stresant cred.. a trecut si acum sper ca se va termina rapid!Nici lui Gogo nu-i place soarele, plange...
Naty, ce bine ca va mutati, o sa fim aproape
Lilia eu tin post doar pt sufletul meu pt ca gust din mancarea lui ogo, am o obsesie, si e cu lapte...
Mihaela, eu zic sa nu dai extrem de mare atentie greutatii, Uca la 3 luni nu luase decat 400g si acum 1 kg, depinde de copil side inaltime si de multe altele... si cand mi-a cantarit-o atunci a facut o mutra acra si mi-a zis "hm... nu creste, nu creste..." de m-a obsedat asta si in somn isi revine ea!
Uf... am scris mult... Ciudatei copiii la varsta asta.. or avea ei saracii si motive dar nu vor sa le spuna. Uca mea se stramba de nu o recunosteai la mere rase cu biscuiti iar aseara eu papam mar si ea tocmai mancase cereale, apoi lapte, dar era disperata, vroia marul meu, i-am dat sa linga si l-ar fi papat tot... de frica l-am ras si a mancat o juma' de mar si ar mai fi vrut! insa m-am oprit sa nu se constipe... iar azi a facut doua mogaldete de kk dupa indelung scremut... de maine ii dau si eu marul cu zeama de portocala.
Gata va las ca e noapte... noi am mai facut azi niste poze[http://photos.yahoo.com/andreeaoracle]...
Va pupam!!!!!

Andreea si Uca-Uca (DN 10.10.2004, 00.25, 3.350kg, 49.5cm) http://community.webshots.com/user/andreeaoracle
http://www.andora.bravehost.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

NATY!!! Tocmai umblam ca somnambula pe forumuri si am descoperit ca - dupa ce ca am nascut amandoua in aceeasi zi - am nascut si in acelasi spital.. ...acum... oare eram in acelasi salon?!? cred ca mi-as fi amintit totusi...

Andreea si Uca-Uca (DN 10.10.2004, 00.25, 3.350kg, 49.5cm)
http://photos.yahoo.com/andreeaoracle
http://community.webshots.com/user/andreeaoracle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Am reusit cu supa, am fiert legumele, le-am pasat si le-am amestecat cu zeama,am pus o linguritza de ulei de masline si a iesit un terci mai lung pe care Alexia l-a mancat cu toate ca nu era fin deloc pentru ca l-am pasat cu furculita. Am observat ca mananca destul de bine chiar daca ii dau lapte inainte si apoi mancarea solida.

Eu n-am somn la ora asta....

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu n-am somn dimineata...si de cand m-am trezit a papat fata o data (la 7), am adormit-o, am spalat frigiderul si am fiert si legumele pentru piureu. Acum am citit rapid ce ati scris ieri ca mie mi-a cazut netul aseara si ma pregatesc de masa 2. La care azi n-am fruct, rusine sa-mi fie, dar ieri dupa comisie nu am mai iesit afara si nu a avut cine sa-mi ia si mie fructe, iar ce am in casa e alterat....deci fructe azi papam diseara.
Ana_a, da, cand o trezesc papa fara nici o problema. Ma duc usor langa ea, o pup pe manute, ii zic in soapta:avem un biberon pentru dvs, poftiti? Si incet o trezesc si incepe sa rada. Oricum, de fiecare data cand ma vede la patut rade. Si ne schimbam la fundulet si pe urma papam. Si chiar tot. Mai nasol e ca inca prefera laptele si nu o pot dezvata macar de o masa din cele 5. Asta e, probabil e inca micuta.
Roandre, la papat cu lingurita tu erai idolul meu cu Alexia si ma ofticam ca a mea nu vrea. Acum te rogi tu de ea....Dar cred ca o sa reinceapa sa accepte, acum vede ca i se da papa mai usor la biberon si nu vrea fata sa munceasca.
Mina, am salvat si eu listuta ta, dar am si eu aceeasi intrebare, de pe la ce varsta putem sa le dam? Ca ma tot gandesc ca o sa accepte mai bine papa cand o sa fie ceva cu gust....ca asa nu sare, nu unt, nu..,nu..., nici eu n-as manca.
Despre pasat fin-fin, eu chiar am vrut sa va intreb cum va iese branzica. A mea ramane ca niste bulinute mici, nu am putut sa o fac fina cu furculita, iar la blender...mai mult il manjeam. Asa ca i-am dat asa si era toata numai bilute de branza. Unele le-a papat, altele nu. Imi era si frica sa nu se inece. Culmea e ca ieri i-am dat cu mar si sugea marul (victorie....nu-si mai facea greata la el) dar scotea branza. Si sunt convinsa ca din cauza ca le simtea bucatele, nu era fina.
Pufyimic, succes azi la supica. De fapt piureu ca Alesio e baiat mare si mancacios... Sunt sigura ca o sa-i placa.
Andora, stresant acum nu are de ce sa mai fie (la adoptie ma refer). Am fost stresati pana am gasit-o, pana a semnat mama consimtamantul....Acum e a mea, e la noi, restul e doar birocratie. Sa vina taifun, uragan, cutremur si orice calamitate, mie fata nu mi-o ia nimeni ca nu as trai o zi fara ea.
Despre lista si eu zic ca e suficient de incarcata. Si daca o sa ma uit in fiecare zi si vad ca raman singura cu cupilu stirb sau care nu se intoarce, nu sta in fund....ma ia cu bazdaci. Dar repet ce am zis si ieri, "vox populi" face diferenta. O punem de un referendum si votam.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

buna ziua!

- cu intrebari, ca de obicei!

Voi fierbeti (legume, carne)/faceti branza in fiecare zi sau se pot pastra unele chestii la frigider/congelator?!
eu am inceput prin a congela fiertura de legume cu care completez legumele pasate (pana ajung la consistenta unui piure) - pentru ca aruncam mai mult de jumatate...
si al doilea motiv este ca daca nu-l hranesc IMEDIAT cum se trezeste risc sa se enerveze si sa nu mai manance MANCARE, sa vrea sa suga...iar in timp ce doarme nu pot sa fierb la kukta sau sa pasez, ca fac galagie...
deci trebuie sa castig timp!

si la mine ramane branza nu foarte fina...

BUN VENIT mamelor noi!

se apropie vaccinurile (DOUA INTEPATURI) de la sase luni si SUNT STRESATAAAAAAA!!!

Mihaela - eu ce sa mai zic...al meu e baiat si tot la categoria "pana"...dar ma bucur ca e vesel si galagios!

ce faceti in week-end? la noi a venit frigul inapoi, asa ca ne plimbam pe balcon, in doua reprize, ca asa l-am invatat de cand cu caldurile...
mi-am amintit - mai aveam ceva de intrebat: cum s-au bronzat copiii vostri, ca al meu nu suporta deloc sa-l atinga soarele pe fata?! nu mi-as face probleme ca se inroseste, ca seamana cu noi, nu e foarte alb, mai degraba creol...dar nu vrea la soare!

Good friends are like stars.........You don't always see them, but you know they are always there.

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

me, my family and MY SON

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut!
Eu mai devreme am vrut sa ies afara...si sufla un vant urat, plin de praf.,...am intrat inapoi in casa...desi as fi vrut sa merg neaparat la farmacie...ufff
Dar acuma Stefan doarme deja!

Mai fetelor, cu listuta...si eu sunt de parere ca e destul de incarcata, ideea cu dintisorii a avut-o careva pe aici nu mai stiu care....si mi-am adus eu aminte, si mi-am zis ca e nasol ca sa va stresam pe voi(aissa, roandre) dar daca e ok, e ok si asa.Oricum, mie una imi este suficienta listuta asa cum este acuma.Mai ales ca Andreea a facut si linkurile astea super! Deci cum vreti voi...eu am vrut sa va usurez munca

Eu il dau deja pe Stefan zilnic cu Calgel de 6 ori cum scrie in prospect...si aseara dupa ce l-am dat o data, dupa 20 de minute l-am mai dat o data(asa scrie in prospect) a adormit imediat si nu s-a mai trezit decat la 3 dupa ceai si mai apoi la 7 dimineatza...
Eu as vrea DENTINOX dar aici nu se gaseste.... Am sunat la toate farmaciile si cica nu aduc ca nu li se cumpara...probabil lumea nu cunoaste...Calgel e mai raspandit, dar din cate stiu eu Dentinox e mai bun ca il poti folosi de cate ori vrei...nu doar de 6 ori...O sa ma rog de vreo farmacie sa imi aduca mai multe tuburi, macar 3...ca sa poata face comanda...asa e cu orasele mai mici...
Oare nu este farmacie cu magazin virtual?Chiar o sa intreb asta pe forum, poate stie cineva....

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

Multumim din suflet pt. felicitari!!! Am vazut si noi cum e cu dintisorii... am scapat destul de ieftin, doar cu putin calgel la locul faptei, insa fara febra sau diaree...

Hai sa va povestesc ce traznaie a facut taticul lui Alex ieri: mi-am trimis eu frumusel baietii la plimbare, sa mai fac si eu ceva linistita prin casa; cand au venit acasa, era alex rosu la fata, il tinuse taica-su cu fata in soare. insa mai tarziu, s-a vazut si mai bine: era bronzat cu suzeta in gurita! Era rosior peste tot si cu o pata mare, alba in jurul guritei!!!

Mihaela, mai avem cale lunga pana la a sta singurei in picioare... oricum, parca in fiecare zi se intampla ceva nou cu ei, sunt minunati!

Cat despre broccoli, nu am nimic impotriva lui sau a altor legume din aceeasi familie, stiu ca are foarte multe vitamine, insa o sa-l introducem un pic mai incolo, asta era ideea. Inca nu mananca bine nici piure de morcovel, asa ca o luam batraneste si incercam sa evitam durerile de burtica.

Lilia, si eu incerc sa postesc miercurea si vinerea, din cauza ca alaptez, am zis sa nu-mi schimb chiar asa, dintr-o data meniul. Tot am zis c-o sa ma uit si eu dupa ceva retete de post, insa n-am mai apucat, poate azi!

daniver, stai linistita ca si alex doarme cu noi in pat (ca nu l-am izgonit nici pe tati) si patutul il tinem pe post de loc de joaca in timpul zilei. Acum e bine, insa mai tarziu... om vedea cum ne-om descurca.

sa avem un weekend linistit (mai ales ca au anuntat ca se strica vremea)!!!!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

herra, eu m-am obijnuit sa gatesc pentru 2 zile, adica azi ii dau o tura si ramane inca o portie pe care o pun intr-un borcanas de 190 gr(am avut ceva legume de la Hipp) si il var in fundul frigiderului.Doar carnea o tin fiarta si congelata pentru ca nu am incercat inca sa pisez doar o bucatica mica de carne....cred ca nu as reusi, asa fierb 3-4 pulpe, le toc fin de tot cu blenderul si apoi le impart in bucati mai mici, in pungulite separate si le pun in congelator.Ficatelul l-am cumparat proaspat si l-am impratit in pungulite, cate un ficatel la o masa, acela il fierb in ziua cand i-l dau.In schimb....vinerea gatesc pentru 3-4 zile, adica sambata pun in frigider si pentru duminica si uneori daca ramane si pentru luni in congelator.Cam asa fac eu.

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput