Bebelusi de sept-oct 2004 (32)
Raspunsuri - Pagina 10
aissa spune:
Herra, si eu, ca si Ana, tot pentru 2 zile gatesc. Am fiert legumele acum dimineata, dar inca nu le-am pasat. Le pasez si fac portia pentru azi, iar restul la borcanel pentru maine. Eu fierb si carnita o data cu legumele. Cand am cumparat puiul (eu i-am dat pana acum piept doar) am taiat o jumatate de piept in fasiute pe care le-am congelat separat, fiecare in pungulita ei. Cand fierb legumele, pun in alta oala si o bucatica de carne, iar dupa un clocot arunc apa aia si pun carnea peste legume. Ficatel inca nu i-am dat.
Branzica am facut prima data saptamana asta din 1/2 l lapte si 4 pastile de calciu. I-am dat din ea 3 zile.
Altceva nu am mai facut. Fructele nu se pastreaza, asta stiu, se pregatesc pe loc.
Vremea s-a stricat si la noi, bate un vant cu praf ingrozitor si nu ies cu ea pe vremea asta fie ce-o fi, desi nu e frig. Nasol e ca aveam cumparaturi de facut, ma enerveaza sa nu fiu la fata locului....dar asta e. I-am pasat listuta lui tati.
Dentinox vreau si eu sa cumpar ca am luat calgelul asta dar...ii trece durerea pe moment apoi maraie iar. Nu stiu daca e farmacie virtuala, dar pe la magazinele alea aveau si papici, cereale, poate au si geluri...nu stiu, nu m-am uitat. Dar fericesc bebeii carora le-au dat dintisorii fara dureri. Nu stiu la noi cand s-or hotara sa apara, ca facem cam a 3-a saptamana de cand o chinuie. Nu e mereu in durere, dar cam in fiecare zi are un moment cand isi freaca gingiile si maraie.
Azi i-am dat si eu putin galbenus de ou. Nu pot spune cat a papat, ca eu i-am pus un sfert de galbenus in cereale, dar nu le-a papat pe toate, asa ca....fara numar.
Mai vorbim, ma duc sa pasez...
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa
ellen spune:
Herra, eu legumele si fructele i le fac in fiecare zi, doar branzica o fac pentru 2 zile. Asa m-am obisnuit. Ii pun la fiert exact pentru cat mananca si nu risipim nimic.
Azi, am mai incercat inca odata sa ii dau mar crud. A mancat cam 100g dar nu stiu sa fi fost vro lingurita la care sa nu se fi strambat. O sa incerc si eu sa-i dau sa muste din mar, sa vedem poate asa o sa-i placa.
Nici noi nu o sa iesim azi afara, bate prea tare vantul.
Ma duc sa pun supica la facut si sa-l las pe tati la calc.
Elena & Alexandra (25.09.2004)
elyanne spune:
Herra nici pitica mea nu suporta soarele... cum da cu ochii de el stranuta si daca nu o iau din soare se pune pe un plans... asa ca nu are cum sa se bronzeze.
Ionela, hai ca radeam singura in fata calculatorului... trebuia sa-i faci poze, sa-l vedem si noi bronzat cu suzeta.
Vad ca azi e mai rece ca ieri, dar totusi ies cu ea afara. Ieri imi parea asa de rau ca nu ne-am plimbat... nu am avut cum sa iau la mama si carutul, iar marsupiul l-am uitat acasa. Aveam doar scaunul de masina... Am scos-o in balcon la aer, dar nu am putut sa o tin prea mult ca nu-i place sa stea, nici in parc nu pot sta prea mult pe banca (5-10 minute) ca se trezeste sau incepe sa planga. Asa ca trebuie sa recuperam azi.
La multi ani pentru piticii care implinesc azi inca o luna: Stefan, Francesca, Robert!
Eliana siElena (23.10.2004)
aissa spune:
Pai a mea nu suporta soarele, daca e cu ochii deschisi sau nu doarme profund. Dar o plimb cu spatele la soare pana adoarme si apoi o sucesc la lumina. Cand e prea pe ochii ei incepe si se agita, iar o invart...norocul meu ca e reversibil carutul. Sunt singura pe care am vazut-o rasucind in halul asta carutul dar am zis ca e important sa stea si la soare. Si banuiesc ca e bronzata, desi nu i se vede urma de la suzeta (ca sta numai cu ea in gurita), dar rosie in obraji. Si nu era pana acum...eu tot pun mana ca mi se pare ca are febra, dar e rece. Deci banuiesc ca e bronz...
cu printesa
pufymic spune:
Buna mamici!
LA MULTI ANI bebicilor care mai adauga o luna la venerabila lor varsta!
Deci nu numai bazucu meu s-a bronzat cu suzeta in gura...!
Aissa acum am terminat papica lui Alesio si astept sa se trezeasca sa-i dau sa pape(supica-crema ca asa a iesit...sper sa-i si placa...)!
Azi-noapte m-a terminat..nu stiu ce a avut, s-a speriat de ceva, habar nu am, dar nu a vrut sa doarma singur nici sa-l tai! Numai cu noi in pat si cu tzatzuca in gurita....si cand i-o scoteam(ca ma ustura de atata molfait) o cauta cu ambele manute si cu gurita pana si-o baga din nou in gurita....
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/
---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!
aissa spune:
Pufy, succes si pofta buna, ti-am raspuns tarziu pe YM, eram cu ea in brate....
Am rezolvat cu link-ul pentru bb Rares. Mi-a dat Andreea mesaj si mi l-a dat, se pare ca s-a copiat gresit...
Acum ne pregatim si noi sa papam piureul , sunt curioasa ca azi predomina catoful si am pus si fasole verde. Oricum, dupa ce m-am laudat ca-i respect orele de mese azi am luat-o razna, incerc sa vad daca reusim sa incadram doar 4 mese , altfel ultima ne iese in noapte....Vom vedea si ce parere are ea
cu printesa
pufymic spune:
I-am dat supica....s-a strambat de parca i-am dat kk sa pape....nu i-a placut...a mancat putina cu lingurita, apoi a baut din castronel....dar foarte putin. Mai incercam si maine...
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/
---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!
roandre spune:
Ce urat e azi afara...si noi care vroiam plimbareala!
Am umblat astazi pe la mai mult de 10 farmacii sa iau o reteta gratuita pt bb. Imi venea sa ma las pagubasa si sa le cumpar de cati nervi mi-am facut.
Aissa, din cauza asta ma enervez si eu mai mult...ca inainte papa asa bine si frumos cu lingurita iar acum tine gura aia asa de inchisa de nu poti frate sa-i bagi nimic in gura. Mai nou face si la biberon asa.
Cat despre ntors carutul dupa cum bate soarele...hehehe, si eu la fel fac. Maimuta nu vrea cu ochii in soare decat daca doarme, altfel se zbate ca pestele pe uscat.
Cu gatitul eu ii fac piure de legume pt 2 zile, branzica pt 3 zile caci atat imi iese din 500 ml lapte. Carnea, oul, ficatelul le fierb in ziua cand le dau. Cumpar o caserola cu ficatei si ii pun in pungute cate unul in congelator si cu pieptul de pui la fel fac.
Legumele congelate sunt bune pt bebe, asa ca mai folosim si asa ceva.
Pufymic, dar bazucu nu suporta suzeta noaptea? Adica nu reusesti sa-l pacalesti asa?
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
georgiana.david spune:
Si Dami are urma de la suzeta si la fel ca voi procedez si eu, imediat cum adoarme il intorc cu fata la soare.
Si daca tot ne plangem de greutatea copiilor.... Dami are la 5 luni si 19 zile 6200 gr desi ma chinui sa-l ingras, adica de la inceput in pure i-am pus lapte 1 sau 2 masuri, fructele i le dau cu biscuiti sau cereale dar ... asa vrea el sa fie, mai suplu, nu care cumva s-o intreaca pe Ioana .
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
aissa spune:
A deci nu sunt singura...credeam ca numai a mea se zbate la soare de zici ca o musca. Imediat ce ii vad mainile sau picioarele agitandu-se e clar ca are soarele pe fata. Bine macar ca vad ca suntem mai multe in situatia asta.
Pufy, nu dispera, vezi ca si copiii care altadata papau cu lingurita acum nu vor, sau chiar daca le place gustul tot refuza... Alexandra are zile cand imi papa tot borcanelul, iar in alte zile nu papa nici tot biberonul de lapte, iar legume sau fructe arunc jumate din ce am pregatit. Dar eu una nu mai disper asa, m-am lamurit, cand ii e foame papa, cand nu degeaba insist. Bine, eu fata de unele fete stau bine la greutate (desi cand mi-a cantarit-o la 5 luni si nu avea 7 kg cat era pe grafic m-am cam suparat). Dar oricum, nu stiu cate kg are acum, insa la 5 luni avea 6875 g, acum estimez eu ca a trecut de 7 kg. Se simte la mana, se vede la haine...si de azi am trecut la Pampers 4. Nu de alta, dar mi s-a intamplat sa-l gasesc plin ochi de pipi si fata umeda, iar la bulanase ii era mereu piele stransa de elastic. Asa ca azi i-am zis lui tati sa ne ia un pachet de numarul 4. Si mie mi se pare ca e de o calitate mai proasta, si, asa cum v-am mai zis eu tot dau de pachete cu pampersi de calitate indoielnica, in sensul ca nu mai au stratul absorbant pe toata suprafata ci doar pe centru. Si nu e o parere sau o impresie de a mea. Am luat din parti diferite, am mai vorbit cu lumea...O fata spunea ca ea cumpara din Metro la bax si ultimele 2 asa au fost. Ultimul pachet de nr.3 l-am luat de la Helpnet si au fost din cei buni. Azi mi-a luat Tony de la La Fourmi un bax de 56 parca, si sunt din cei prosti.... Se pare ca ii strica ei, din fabrica. Sunt curioasa cand o sa mai observe una din voi. Sa trec la altii...m-am gandit, dar uite ca tot n-am ajuns pe la Carrefour sa vad ce oferte sunt, sa incerc si altii. O sa vad, oricum astia imi sunt pentru maxim 2 saptamani.
cu printesa