Bebelusi de sept-oct 2004 (32)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

aissa, tinem si noi pumni pentru voi sa fie ok cu comisia!

Sa va zic ca am facut tortul de frisca, poza sper sa se vada aici dar...din pacate nu s-a intarit... eu am fost fff necajita, dar tati nu s-a suparat deloc mai ales ca de gustos a fost fff gustos....sigur am gresit eu undeva...poate data viitoare va iesi mai tare...

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

roandre, fetita ta este o frumusete si o gingasie !!Asa ca nu mai pleca urechile la toate prostiile.

aissa, nu stiu care este treaba cu comisia dar mult noroc !

fetele, Alexia mea de vreo 2 zile nu mai are apetit si e cam maraita, mai ales cand trebuie sa adoarma.
Ea manca la ora 06.30h 180 ml de lapte, la 11.00 pireu de banana cu biscuiti ( de maine bagam branzica ) , aopi la 14.30 cam 100 - 125 g pireu de legume cu carnita de pui, la 18.30 cam 150 - 170 ml lapte si la 22.30 inca 180 ml de lapte.
Acum mananca bine la masa de dimineata si seara, la pireuri a inceput sa mai lase in castronel si laptele de la 18.30 intre 50 - 100 ml.
Racita nu este, temperatura nu are...o avea niste zile mai proaste ???

alta problema mare care o am este ca nu prea este sociabila...daca merg cu ea la magazine ( in marsupiu ) plange de mama focului. Poate nu-i place in marsupiu ??? ( cand era mica statea , ba chiar dormea )
daca ies afara cu ea cu caruciorul si se aduna mai multe fete sa se uite la ea se pune pe plans. daca vine cineva la noi pe care nu prea cunoaste la fel plange... O fi varsta de vina ? ( are 4 luni si jumatate ) Ce ma sfatuiti sa fac ???

O alta intrebare: cand au inceput ai vostrii sa se intoarca de pe spate pe burtica si invers ??

Oare cer prea mult de la bebelina mea ?

va pup pe toate si va urez un week-end placut

Apropo, eu stau in Vatra Luminoasa - Maior Coravu. Mai este cineva in zona ?
Eu lucrez, dar poate in week-end ne vedem prin parc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Am cedat nervos si acum i-am dat sa pape cu biberonul piureul. Era nemancata de 7 ore si tot nu se dadea ca-i e foame.

Ionella3003, sta in picioare daca o tin de manute sau daca e sprijinita de ceva. Cand nu mai poate se lasa in fund.
Inca nu stie sa faca pasi dar invatam no si asta. Momentan sare ca o broasca daca o tin in picioare.
Felicitari pt dintisor si sa apara toti la fel de usor! Ce i-ai cumparat pt dintisor?

Ana_a, a mea n-are nici un program si ese ultimul lucru pt care m-as mai stresa acum. Bine, ea se culca singura de cate ori ii este somn si se joaca tot singura fara sa "comenteze". Daca incerc s-o legan sau s-o tin in brate cand ii e somn maraie si chiar plange. Daca o las in pat/patut se maraie de cateva ori, isi baga degetul in gura si se culca.
Am mai spus...daca ar si manaca ar fi copilul perfect...dar cum asa ceva nu exista....
Arata foarte bine tortul desi spui ca nu s-a intarit. Dar l-ai facut cu smantana sau frisca Hulala? Ce gelatina ai pus? Daca nu ai pus Dr Oetker posibil din cauza asta sa nu se fi inchegat.

Pufymic, reteta este asta:
TORT DIPLOMAT

- 4 pachetele gelatina de 10 gr Dr Oetker
- 2 cutii compot ananas
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 1/2 kg frisca "HULALA"

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa de seara pana dimineata
A doua zi gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pt ornat. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pt ca altfel nu se va omogeniza).
Intr-o cratita de 3 kg pe fundul careia s-au pus fructe de ananas taiate cubulete se toarna compozitia de mai sus amestecata cu fructele din compot.
Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe: portocale, kiwi, ananas, capsuni, piersici, etc.

Moss, sa nu fie vreun dintisor de vina pt scaderea poftei de mancare....sau poate chiar are niste zile mai proaste si ea...sau s-a plictisit de piureurile respective.
Cat despre sociabila...chiar nu stiu ce sa spun pt ca n-am avut problema asta. bine, doar cu tata are ce are a mea. Cand il vede se pune pe plans. De vreo cateva zile vad ca-l mai accepta putin...dar tot mai plange.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Fetelor va rog sa ma ajutati si pe mine!!!!!!!!
De maine vreau sa-i dau supica la bazuc, dar nu stiu cum s-o fac(adica ce cantitate de apa si legume sa fierb si cat timp....).
Va rog sa-mi spuneti voi cum o faceti!
Pupici!

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/

---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Gata, ne-am intors. Multumesc tuturor pentru incurajari, totul a mers bine, gagica nu a plans si toata lumea o scuipa sa n-o deoache. In comisie toti isi dadeau cu parerea cu cine seamana, cu mami sau cu tati, scorul a fost de 50%-50% si, ca un numitor comun, semanam toti 3 la falci . Deci mergem mai departe cu dosarul si in curand o sa ne cheme la fel pe toti !
Moss, treaba cu comisia este ca eu o adopt pe Alexandra si avem de trecut niste praguri. Acum de exemplu s-au terminat 3 luni de incredintare si ne trebuia un aviz favorabil pentru a merge dosarul mai departe spre studiu la Oficiul Roman pentru Adoptii si, mai departe in instanta.
Ana_a, referitor la programul zilnic de somn pot sa zic ca nici noi nu avem. cam o ora jumate dupa masa stam, vorbim, ne jucam si dam laptic afara(apropo, azi mi-o lua asistenta sociala si mi-o ridica in sus si eu alergam cu batista dupa ea sa prind ce pica) si apoi atipeste cate o jumatate de ora, maxim. Daca suntem afara doarme aproape tot timpul, mai ales ca ii displace total soarele.
Despre mese insa eu ma tin tare si continui sa o scol daca doarme, pentru ca am dezvatat-o tare greu de masa de noaptea, si acum as vrea sa bea si ceai tot ziua ca sa dormim si noi o noapte legat ca tare mi-e ca intr-una din nopti o sa imi cada din brate ca-s foarte adormita (mama ce fraza mi-a iesit). Asa ca o trezesc si papam la ore fixe astfel ultima masa sa fie cel tarziu la 22.
Acum bazaie, am sperat sa doarma un pic, dar trebuie sa ma prezint la apel si sa papam.
Mai scriu mai incolo.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Mihaela pentru reteta de tort!

Aissa ma bucur ca a fost ok la comisie!

Noi suntem terminati ca e un raut bazucu......de dimineata numai urla in disperare si cand il iau in brate se lipeste de mine ca scaiul....
Azi i-am dat suc de morcov si ne-am distrat cu tati de el cat era de moshcolit pe la gurita......si tocmai azi cand i-am dat morcov(care pateaza) s-a gandit piticu sa sufle-n lingurita...!
Am vizionat o parte din pozele bebicilor nostri(Aissa la Rares cand dau clik pe nume apare profilul mamicii nu pozele lui bb!e in 8 sept)si sunt superbi!
Tocmai studiam si pozele noi(din 5 martie) ale lui Alesio sa vad prin comparatie cat s-a ingrasat....pai are acum niste falcute....si numai lapte si fructe papa!

Dupa-masa vreau sa-i dau banana cu branzica.Sper sa-i placa......oricum emotiile mari le am pentru supica de maine....asta daca-mi zice careva cum se face!

Pupici!

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/

---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

salut

am fost si noi la plimbare, am venit, am urlat in timp ce papam (cred ca urla asa, de suparare, ca foame ii era, si cand inghitea se lingea pe botic). Acuma doarme si am si eu un minut liber.

Mihaela, tare rau cu vomitatul asta. Nu mai stiu ce sa mai zic... Oricum, sa ne bucuram si de cele bune si zic sa-ti traiasca, e domnisorica mare daca se tine in picioare. Misto intrebarea daca e baietel... pe mine de cateva ori prin diverse sali de asteptare ale medicilor ma intrebau unele mamici (care aveau bebi mai mari deci se dadeau experte) daca Matei e prematur!!!! Probabil ca este un subiect de conversatie ca oricare altul....

Aissa, ma bucur ca a fost bine si iti tin pumnii in continuare, esti o mamica exemplara si in curand sper sa fiti "falcosi" cu acte, toti trei.

Mel, de care blender ai? eu am din ala Braun, vertical, de se baga in pahar. Cu el eu fac marul fin de tot. Toata smecheria e sa fie o cantitate un pic mai mare (2 mere de marime potrivita sau unul mare de tot) si sa folosesti paharul blenderului, care are o forma mai deosebita si te ajuta sa mixezi toata masa produsului.

.... a venit menajera, trebuie sa fug, dar revin....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Aissa, imi pare foarte bine ca raspunsul comisiei a fost favorabil. Nici nu cred ca se putea altfel cu niste parinti asa de iubitori si grijulii ca voi.Pupici de la noi.
Mamaluilicurici, eu am fiert de toate la aburi, inclusiv morcovi si cartofi.Intotdeauna am terminat foarte repede.Doar fasolea verde chinezeasca se fierbe mai incet.
Intrebare:Credeti ca au ceva legumele congelate din supermarket?Intreb asta deoarece singura leguma pe care nu o gasesc la raionul de legume si fructe este mazarea. Pe aceea din borcan o exclud din start, deoarece e pusa cu sare si conservanti. Dar cea congelata ar avea ceva daca as adauga-o la piurée?Eu intotdeauna o folosesc pentru noi in mancarica de mazare, salata de boeuf,etc.Mie mi se pare OK si nu contine sare, e doar oparita si congelata.Am avut niste borcanele de la Hipp pe care le-am luat cand am fost in Germania si contineau mazare si i-au placut tare mult Almei.Dar mai dureaza pana ajung eu iar in Germania sa-i fac provizii si pana atunci vreau sa gasesc o solutie.Mai ar fi mazarea uscata.Care ar fi, dupa voi, solutia mea?
A propos de broccoli, pt. ca s-a discutat nu de multa vreme despre leguma asta, aici si nu numai broccoli e in topul celor mai sanatoase si indicate bebelusilor, deoarece contine foarte multe vitamine (daca nu ma insel, e chiar leguma cu cele mai multe vitamine). S-ar putea ca bebelusilor sa nu le placa gustul de broccoli pur (desi e de 1000 de ori mai bun decat conopida/eu nu ma omor dupa conopida, dar sunt mare fan broccoli), de aceea se poate combina cu morcov si cartof sau morcov si dovlecel sau numai cu cartof, marind treptat cantitatea de broccoli in piuree. Acestea le-am scris pt. ca am observat ca sunt reticente vis-a-vis de aceasta leguma si eu cred ca e pacat. Un pont pt. a gati broccoli pt. voi, foarte repede si bun: se spala broccoli , se pun buchetelele in apa cu sare in apa colocotita 5 minute, apoi se scurg si se pun intr-o cratita in care se afla niste ceapa calita, se adauga cubulete de rosii, ciuperci taiate fin, praz daca vreti (sau va place), sare, piper, ierburi italiene (eu am tot timpul un mix de oregano+busuioc+rozmarin la indemana)si, in final, sos de soia dupa gust (ketjap manis - pe indoneziana (sos de soia dulce) ;asa se comercializeaza aici). Eu folosesc relativ des aceasta garnitura de legume si am furat-o de la un tip cu diploma de bucatar.
Mamma mia, dar ce m-am intins la subiectul asta
Intre timp, Alma m-a zgariat si m-a facut serios sa ma gandesc iar la taiatul unghiutelor, desi i le-am mai taiat acum vreo 2 zile.Se forteaza in continuare sa scoata sunete cum vrea ea si nu vrea sa stea decat in fundulet. Daca indraznesc sa o pun undeva culcata se supara pe mine si urla de o aud toti vecinii. Am reusit insa sa o pacalesc sa stea mai devreme in patutul ei seara (ea nu vroia in patut decat pe la 11-12 cand adormea). Cum am pacalit-o?Cu mingea cantatoare de la Vtech.Desi e pentru bebelusi mai mari care invata nume de animale si culori, ea stie sa se joace cu ea (daca apasa pe cate un animal incepe un cantecel cu animalul respectiv).Asa ca, de pe la 9-10, eu nu mai am treaba cu ea si pot sa-mi vad de ale mele.Numai ca nu stiu cat o va tine smecheria asta ca , am uitat sa spun, ea se plictiseste foarte repede de jucarii si vrea mereu altceva.
Cred ca iesim putin afara si o sa-i iau si ser fiziologic cu ocazia asta ca are nasul putin infundat mademoiselle.
O zi buna si pupici,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am scris un mesaj luuuuung si nu eram logata.

Eu am fost azi la dr. si am plecat si cu pitica dupa mine, ca nu aveam cu cine s-o las acasa. Asa ca am dus-o la mama, pe Mosilor. Ellen m-am mai zis nimic de plimbare ca stiam ca nu o sa fiu acasa.

Ana_a in legatura cu tortul eu am patit la fel prima data pt. ca am gresit gelatina pusesem din aia de se pune deasupra, ca "decor"... Am tinut torul in congelator, de inghetasera fructele in el si crema tot nu era tare. Dar eu pun mai multa decat zicea Mihaela, 30-40 g si o inmoi atunci cand ma apuc de tor si daca tot nu e gata, o pun putin pe aragaz. De obicei se intareste in 3-4 ore.
Iar in legatura cu florile eu ii zic lui Florin ce imi place sau daca vreau sa-mi ia ceva... ca de unde sa giceasca ce e in capul meu.

Felicitari piticilor pentru dintisori: David licurici si Alex cantaretul!

Eu am pus zona in care stau (Titan) la profil, in continuarea orasului. Mi se pare mai bine asa, decat sa lungim lista si cu adresele... Parerea mea.

Mihaela te inteleg cu papatul ca si noi avem aceleasi probleme. Macar a mea manaca ceva mai bine lapte. Si noi suntem certate cu lingurita si imi da cu picoarele peste mana cabd vede ca ma apropii de ea.

Nu mai stiu ce am mai scris mai devreme, ca m-am enervat atunci si n-am avut chef sa mai scriu. Acum mi-a trecut.
O sa imi aduc aminte ce mai vroiam sa scriu...

Eliana siElena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pufymic, o sa vad care e treaba la bb Rares, daca am link-ul catre poze o sa-l pun.
Iar supa nu ti-o mai scriu aici, e tardiv
Danyce, iti multumesc si tie...tuturor de fapt. Ma faceti sa rosesc, nu e cazul sa ma laudati, incerc si eu sa fiu mama atat cat mi-a permis natura.
Despre legumele congelate si eu zic ca sunt ok. Eu i-am pus ardei si fasole verde de la congelator, ca le-am preferat celor importate care sunt acum pe piata.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput