Supliment de fier la un bebelus de 2 luni?

Buna dimineata tuturor.
Am o mare nedumerire: la ultimul control, pediatra "personala"(care vine acasa, contra cost) a spus ca fetita mea de 2 luni este cam palida si avand in vedere si cresterea in greutate de numai 500 g/luna, are o usoara anemie si necesita un supliment de fier. Ca atare i-a prescris Fier Hausmann solutie 5 pic/ zi dimineata si seara, timp de 1 luna. Plus 1/2 fiola de vitamina C pentru 10 zile.
Cand m-am dus la medicul de familie pentru reteta, acesta mi-a spus ca fac o mare prostie si ca voi regreta amarnic mai tarziu si anume in momentul aparitiei dentitiei definitive care se va pata maroniu din cauza suplimentului de fier administrat acum.
Bebelusa este foarte vioaie si plina de energie, dar cam sclifosita la mancare (alimentata la cerere, la san). Speriata ca nu se ingrasa cat "trebuie" am incercat sa-i dau si completare, dar refuza cu indirjire sa mai manance ceva in momentul in care a lasat sanul din gurita. Ziua mananca cam la 2 - 3h, iar noaptea o singura data (doarme intre 3 si 6 ore neintrerupt).
A mai auzit cineva de eventuale efecte adverse ale administrarii de fier la un copilas atat de mic?
Raspunsuri

clauditzadennis spune:
Eu i-am dat lui Dennis fier la trei luni si slava Domnului, are dinti frumosi si albi. Inca ceva: desi ne-a suspectat medicul de anemie feripriva, fierul i l-am administrat numai dupa ce analizele de sange au confirmat diagnosticul. Si nu i l-am dat numai o luna ci mai mult. Am inteles ca un tratament minim cu fier este de sase saptamani.Sanatate la bebici scumpici!
Claudia,soacra frumoasei Oti

cristina_smn spune:
Mai intai trebuie sa-i face o hemograma ca sa fii sigura ca este intr-adevar anemie. Eu i-am facut- pe la 3 luni jum. si s-a constatat ca era putin anemic, i-am dat Fier Haussman si si-a revenit. Despre cresterea in greutate la fel am patit-o si noi, crestea cam in medie 500g/ luna, crestere ce a continuat-o pana si acum la 10 luni. Mi-am dat seama ca asta este ritmul lui, incercasem sa-i dau supliment dar nimic!
Daca iti doarme bine, nu plange de foame si este sanatos, nu ar trebui sa-ti faci probleme! Mare lucru daca iti doarme 6 ore neintrerupt noaptea, ce as vrea si eu sa doarma si motatul meu macar 3 ore la rand!!!
Cristina si bebelusul Mihaita (11.05.2004)
http://community.webshots.com/user/cristina_smn

lidiadanaila spune:
Dupa administrarea de fier, nu se coloreaza dintii !!! Dupa administrarea de tetraciclina pina la 9 ani apare colorarea dintilor in gri. Ar fi bine sa-i faci analize mai intii !!

otis41 spune:
Ar fi bine sa-i faci hemograma, si daca in urma rezultatului iese intr-adevar anemie,ferrum haussman e foarte bun ,vitamina C se adminstreaza pentru a se asimila fierul, nu se inegresc dintisorii de la fier
Ce bine ca bebe doarme noaptea!!!!
sanatate noua si la ingerasi!
Cu respect,
otilia

alimaxi spune:
Ar fi bine, intradevar sa-i faci hemograma.
Eu am citit ca bb-ilor le ajunge "depozitul" de fier acumulat in burtica intre 3 si 5 luni. Nu stiu ce sa zic...poate ar trebui sa mai intrebi si un alt pediatru!Alina si
Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

alimaxi spune:
A...si bine-ai venit pe DC.Forum.Si felicitari ca tanara mamica!
Sa ai o "viata lunga" alaturi de noi si te-asteptam cu drag la cat mai multe post-ari!
Sanatate multa tie si la bb!Alina si
Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

ManuelaS spune:
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. M-am mai linistit putin!
Poate suna ciudat, dar nu stiu cum se procedeaza in cazul unei hemograme la bebelus. Adultului i se preleveaza sange dimineata, pe "nemancate". Dar cu bebele ce faci? Si unde? Ca nu m-as mai duce acum la medicul de familie? Se poate la orice laborator?
Cu drag,
Manuela si Alexia (cel mai frumos cadou pe care l-a primit mami, anul acesta, de ziua ei )

ana maria spune:
Manuela Bine ai venit!! Bebelusul meu are trei luni, s-a nascut prematur si ni se da si noua fier preventiv. noi am facut analizele in spital in prima luna si hemeglobina era foarte buna dar se pare ca ar trebui dat peventiv. Eu ii dau doua picaturi de ferSol o data pe zi.
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!

Donia spune:
Pentru hemograma nu se aplica regula cu nemancatul, bebe poate sa manance (de fapt, si adultii).
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

paula2003 spune:
Eu i-am dat fetitei pana la 4 luni supliment de fier si calciu doar 10 zile pe luna.
paula2003 &
Alexandra