Supliment de fier la un bebelus de 2 luni?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu stiu ca nu se da fier la bb pana la 5-6 luni,eventual daca e prematur.Oricum,sfatul meu e sa nu-i dai fier pana nu-i faci o hemoleucograma,poate are valori normale si atunci nu ai de ce sa-i dai fier.

Alina & Dragos (11.04.2002)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALDONA spune:

Si noua,in urma analizelor,medicul pediatru ne-a prescis picaturi fier haussman.Fetita mea avea deja 6 luni si a luat o singura sticla de fier.Apoi totul a fost bine! Mai greu e cu analizele din cauza ca se ia mai mult sange si asistentele nu prea gasesc venele puiutilor nostri!Dar nici vorba de dinti galbeni!Va dorim multa sanatate,
Aldona si papusa mea,Diana(un an si trei luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_smn spune:

Manuela, intrebai cum se ia sange la bebe. Din deget pentru hemograma. Nu conteaza daca a mancat, noi am facut dimineata (asa se recolta la laborator), poti merge la orice laborator. O sa foloseasca o lamela mica, sterila ( de fapt nu stiu cum se numeste, oricum nu este o seringa), ii face o crestatura , din care ii ia cateva picaturi de sange in fiola. Al meu a cam urlat atunci, dar ia trecut repede, ca si cicatricea din deget.
Curaj!

Cristina si bebelusul Mihaita (11.05.2004)
http://community.webshots.com/user/cristina_smn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuelaS spune:

Mi-am facut ieri dupa-amiaza curaj, am imbracat bebele si in loc sa mergem in parc, am urcat-o in masina si ne-am dus la un laborator de analize medicale. Cred ca nu-i voi mai face prea curand analize ca m-a durut sufletul cand a inceput sa planga (am trezit-o din somn ca sa o chinuie). A trebuit sa-i ia un pic mai mult sange pentru ca i-am facut si dozarea fierului. Asa ca in 10 minute am avut hemograma si in 3/4 ora dozarea fierului (sideremia). Deci in doua ore eram inapoi acasa, convinsa fiind ca are o usoara anemie, determinata de depozitele reduse de fier. Se pare ca pana la urma pediatra a avut ochiul bun. I-am dat deja aseara si azi de dimineata cate 5 pic...cam greu, e drept, dizolvate in ceai si scuipate pe 1/2.
Cand ma gandesc la vaccinul pe care trebuie sa i-l fac luni ma apuca groaza. Iar cu vaccinurile e alta discutie! Presupun ca s-a mai discutat pe forum despre asta, o sa caut!

Multumiri inca o data tuturor!

Manuela si Alexia

Mergi la inceput