mi-s moldovianca
Raspunsuri - Pagina 2
adusca spune:
Stiti ce-i ala piron?
Locul unde raman moldovenii cand pleaca trenul.
I: Cum spun moldovenii la corner?
R: Palitura de ungher.
Cum au tradus moldovenii titul filmului "Bodyguard" ?
Strajerul!
Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...
adusca spune:
I: De ce moldovenii isi cauta nevasta inalta si daca se poate si blonda ?
R: Pentru ca aceasta este singua posibilitate ca ea sa fie mai proasta ca el.
carmenp spune:
Adusco, astea-s bancuri cu moldovenii de dincolo de Prut,
quote:
Originally posted by adusca
Stiti ce-i ala piron?
Locul unde raman moldovenii cand pleaca trenul.
I: Cum spun moldovenii la corner?
R: Palitura de ungher.
Cum au tradus moldovenii titul filmului "Bodyguard" ?
Strajerul!
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei
Lenevia este mama filosofiei - Thomas Hobbes
shian spune:
Fetelor si eu mi-s moldoveanca jet bi jet,dar m-am amuzat copios.Bancuri nu prea stiu,doar unul singur,(l-am auzit de la tata):
Ion si cu Maria erau iubiti...
Ion auzise el ceva cum ca iubita lui n-ar fi prea cuminte,dar dragostea-i chioara,asa ca o invita pe Maria la cofetarie,la bal,la cinema ,dar intr-un tarziu isi ia inima-n dinti si ii spune:fa Marie,io ti-am dus pisti tat da`tu mai esti virgini?iar Matia-i raspunde...de Ioane ,cum to` fi norocu`!
Sabina spune:
moooor de ras( juma de moldoveanca, cu mama din bacau;)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
adusca spune:
Ce au facut moldovenii pentru prima data cand au vazut elicopterele? S-au dus sa le caute cuibul...
De ce nu fac moldovenii SIDA?
-Fiindca are si SIDA mindria ei.
Fapt real:
Vine un moldovean în Bucuresti, la rude. Ascultând întocmai indicatiile rudelor pentru a ajunge, el stie că trebuie să ia tramvaiul 37 de la gară. Asa că numără 36 de tramvaie si se urcă în al 37-lea.
Alt moldovean se suie pt. prima dată într-un tramvai(pe vremea lui Ceausescu). Pe atunci erau casiere care vindeau bilete în tramvai. Moldoveanul, de fiecare dată când casiera striga: "poftiti la bilete"(la fiecare statie) îsi cumpăra câte un bilet.
Se urca ROMANUL in autobus si-si cumpara 2 tichete! Se apropie de el Moldoveanul si-l intreaba:
- De ce ti-ai procurat 2 bilete ROMANULE?
- ROMANUL nu e prost, daca el pe unul i-l pierde?
- Da daca i-l pierzi si pe al doilea?
- ROMANUL nu e prost, ROMANUL are ABONAMENT!! :):):):)
adusca spune:
Extras din Dictionarul romanesc-moldovenesc
Cuvintelnic - un fiel di dictionar, cu multi cuvinti, din cari oaminii inteleji si ei si pot.
Miere - Lichid gros, dulsi, transparient, produs di albini or poami cazuti din mar.
Chilot - Nalbituri purtati pisti.....rusini or baiet si condusi aerfloturili.
Divina - Fatuci draguti din icoani; fatuci draguti si din afara icoanilor; poati hi si fatuci cari ii acuzati di baiet ca a ramas bortoasi: "tu esti di vina!".
Palitura - Lovituri pi spinari; di osandi ca la TSKA Moscova or florisici cari si-o pierdut sieva.
Papusi - Jucareli pentru bebilusi or opinsilii fari calcai, di casi, pi cari i-o dat fimeia nieputinciosului scriitor al cuvintelnicului.
Batigard - Strajer; baiet tuns la chelii, cu minti multi, cari apari pi siniva di batai; atentii, nu reusesti intotdiauna!
Perji - Poamili din pruni;dicoratiuni-mozaic pi material moali, di calitatia cuvintelnicului.
Piron- suruboi cari si bati cu socanu or locu undi trag in gari trenurili.
Tratat - Baiet cari daci vini in bataturi la tini ii dai o vodki sau pajini di hartii pi cari tovarasii domnului siecretar jeneral al PCM Voronin vor sa-l scrii in moldovinesti cu asupritorii di pesti Prut,cari vor sa-i romanizezi cu forta si cari se va siemna la Pasti. La Pastili Cailor.
angelp spune:
Dulshe grai mai aveti voi colo,dar cel mai mult m/au impresionat locurile frumoase,de manastiri nu mai vorbesc ,si nu in ultimul rand oameni "calzi" si primitori pe care ii gasesti acolo...
Cu siguranta am sa mai revin....prin zona
Adusca
cu pironu ne/am lamurit ce e
da sti ce ii aia pi piron[: locu di undi pleaca trienu si ramani moldoveanu
herra spune:
Intr-o maternitate nasc o moldoveanca, o ardeleanca si-o negresa. Se
incurca bratarile la copii si atunci doctorul zice:
"Sa-l chemam pe ardelean ca-i mai calculat si daca isi recunoste copilul am scapat".
Vine ardeleanul si alege negrul, la care doctorul zice:
"Ce faci, bai, esti nebun? Nu vezi ca-i negru?".
La care ardeleanul raspunde:
"Da, dar unul dintre aia doi e moldovean, si eu nu risc."
Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)