mi-s moldovianca
Stefan cel Mare la razboi:
-Pi cai, osteni!
-Si io picai, maria ta!
Deviza moldoveanului:
Viata-i scurta.Daca tot n-o putem lungi,hai sa o facem lata!
Intr-un compartiment de tren calatoresc 4 indivizi: un american, un ardelean, un moldovean si-un bucurestean.
La un moment dat, americanu' scoate un pachet neanceput de Marlboro din buzunar, isi aprinde o tigara si arunca restul pachetului pe geam. Toti ceilalti sar sa-l prinda; cum nu reusesc, incep sa-l certe pe american:
- Pai, bine dom'le arunci bunatate de tigari!...
- Eh, zice americanul, la noi tigari dintr-astea sunt pe toate drumurile.
Dupa un timp, ardeleanul scoate din traista o butelca de palinca, trage o dusca sanatoasa si arunca pe geam ce mai ramane in ea. La fel, sar toti ceilalti cu gura pe el:
- Arunci bunatate de bautura pe geam!...
- Eh, vine raspunsul, la noi gasesti dintr-asta pe toate drumurile.
Mai trece un timp si bucuresteanu' il apuca pe moldovean de guler si, desi cel din urma se zbate, il arunca pe fereastra.
- NENOROCITULE! striga ceilalti. AI OMORAT OMU'!!!
- Eh, zice bucuresteanul asezandu-se la loc, dintr-astia sunt pe toate drumurile.
Cum iti dai seama ca moldoveanul e ginerica ?
Are treningul nou !
Moldoveanul era sergent la un pluton de ardeleni si pedepseste pe soldatul Ion sa nu-si ia permisie duminica si sa mature in sala de comanda a rachetelor nucleare.
Ion era foarte suparat si tot maturand prin sala se gandeste:
-Las' ca ma slobozesc eu si-l prind pe sholdovean si am sa-i dau uite asa o palitura...si lovi cu coada maturii in panoul de comanda al rachetelor spargand cateva butoane.Pe un ecran aparura cateva puncte albe,apoi verde-rosu/rosu-verde apoi liniste.
Speriat soldatul crezu ca a stricat aparatul asa ca se duse si marturisi totul la sergent.
In mareata sa intelepciune de urmas al lui...Parcalab-voda,moldoveanul se hotari sa tina o cuvantare a doua zi trupei.
-Soldati,camaradul vostru a fost sincer si a recunoscut ca a spart cateva butoane la tabloul de comanda al rachetelor.Eu propun sa-l iertam,ca-i de-al nostru si prin munca patriotica sa reparam aparatul.Cat despre aia din Australia si Noua Zeelanda,mai da-i in***** mamii lor de capitalisti!
Ion si Culai erau in vorbe cu doua bune prietene,Maria si Tanta.
-Tanto,fa,ce blugi frumosi ai?!
-Imi place sa umblu in blugi,ma,Culai!
-Daa...!Atunci umbla si in ai mei,te rog frumos!
Anunt la metroul moldovenesc:
"Pazea ca sa lichiesc usili. Urmiaza statia Primavierii, cu podisca pi partea driapta".
O moldoveanca in gara:
-Un bilet la Visau!
-20 000 de lei.
-Aoleu,mai ghini fac in sacosa...
q: cum spun moldovenii la penalty?
a: pleznitura di osanda!
Un moldovean, vorbind despre planurile sale de viitor :
"Bluji am, jeaca-mi cumpar, o leaca de bataie stiu... acu ma duc la Bucuresti"
La Bucuresti pe garduri numai scrie avem ciine rau, scrie este moldovean in gazda.
Q: Ce zic moldovenii cand scot sosetele?
A: "a mai trecut un an..."
-Stiti de ce au moldovencele titele mari?
-?!
-Pentru ca au creierul mic!...
I: Cum spun moldovenii la pireu de cartofi?
R: Barabuli batusiti.
Ion si Gheorghe si-au cumparat cate un cal. Ion ii zice lu' Gheorghe:
- Ba, Gheorghe, eu ii tai la calu' meu o ureche sa-i putem deosebi..
Zis si facut. In toiul noptii Gheorghe se gandeste "Ba, da tare fain tre' sa fie un cal fara o ureche", si taie si el o ureche calului sau.
A doua zi, suparat de ce-a facut Gheorghe, Ion taie si cealalta ureche a calului. Peste noapte Gheorghe se gandeste "Ba, da fain tre sa fie un cal fara urechi" si taie si cealalta ureche.
Dimineata, Ion zice catre Gheorghe:
- Ba, vad ca dupa urechi nu-i mai putem deosebi si zic asa, calu' meu ii negru s-al tau ii alb..!
I: Cum zic moldoveni la "Razboiul Stelelor"?
R: Galsiava pi sher!
Stefan cel Mare dupa o lupta : Ba, care a baut aseara , inainte de batalie , un pas in fata !Tremura toti si numai vreo 3 ies in fata... Bine , voi la sapat transee, restul , hai sa ne dregem ...
Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...
Raspunsuri
angelp spune:
adusca maica....sigur nu trebe sa te muti in alta regiune du ce bancuri ai spus despre conlocuitoriii tai?
daca n/o faci inca macar sa/ti buncar ca ala a lu Sadam si stai o perioada acolo sa se mai potoleasca prosti....aaaaa... multimea ca multi nu/s prea dusi la biserica si te ciuruie
eu/s derte si/mi permit .....da si ci pi undi ma aflu is ca iarba si frunza asa ca s/ar putea sa nu scap nici eu
Doi moldoveni in comrtimentul unui tren priveau linistiti superbul peisaj ce se intrezarea. La un moment dat unul se ridica, deschide geamul si striga foarte entuziasmat:
- Oituz, Oituz, Oituz!
Foarte iritat cel de-al doilea moldovean il apostrofeaza:
- Marasesti....
- Oituz, Oituz
- Marasesti...
- Oituz ma ca scrie acolo sus, uite Oituz, Oituz...
- Ma rasesti in chizda mati, inchide fereastra aia odata.
Moldovenii s-au hotarât sa faca o fabrica de cauciucuri. Si stateau ei în dilema, cum sa numeasca fabrica. Si zice unu:
- Hai sa-i zâcim pi buni ca am auzat ca italienii au o fabrica pi reli si li mergi tari ghini!
angelp spune:
si daca tot au fabrica de cauciucuri s/au gandit si la una de masini
Moldovenii au reusit sa fabrice un nou tip de autoturism, cu trei viteze: Inshet, inshetinel si pi loc.
angelp spune:
stai sa/ti mai zic da fara surariii...stii
De ce a murit Stefan cel Mare?
De surare. A vrut sa faca din moldoveni o ceata de zimbri si a iesit o turma de boi.
stii
Cum se numeste in grai moldovenesc filmul "Salvati de clopotel"?
- "Izbaviti di talanguta".
Victoria spune:
Completare..
Doi moldoveni:
- Mai Ioane, cum te aperi tu împotriva SIDA?
- Cu prezervativ, îl port tot timpul.
- Si nu-l dai jos niciodata?
- Ba da, cînd ma duc la toaleta si cînd fac sex!
Un moldovean si un oltean in tren. La un moment dat li se face foame, moldoveanu scoate o piine si o bucata de carne si incepe sa manince. Olteanul scoate niste fite de peste, maninca putina carne de peste si pune grijuliu oasele pe un ziar.. Moldoveanul il vede si-l intraba:
- Ma oltene da ce faci cu oasele cele ?
- Oo!.. oasele astea sint foarte bune, deosebit de sanatoase, contin fosfor si asta ne face pe noi olteni asa destepti!
Sta moldoveanu, se gindeste, si in final ii propune olteanului sa-i dea piinea si carnea pe oasele de peste. Acum olteanul se infrupta din carne si piine, iar moldoveanul cu o figura scirbita incearca sa rontaie oasele de peste...
- Ma oltene bag sama ca m-ai pacalit cu oasele astea de peste...
- Pai vezi, nici n-ai gustat bine si te-ai desteptat!
Moldoveanul soseste cu întîrziere la împartirea darurilor, iar Dumnezeu îi spune amarît:
- Îmi pare rau de tine, nu mi-a mai ramas decît frumusetea si prostia, fiule, ce sa-ti fac? Alege-ti.
- Apoi, Doamne, frumusetea-i trecatoare
Un oltean se duce-n vizita la un prieten din Moldova. Ies ei la o bere si stînd la masa vad doi muncitori: unul sapa un sant cam de 40 cm latime si 60 cm adîncime; la cîtiva metri în spatele lui, celalalt astupa groapa... Olteanul nu se poate abtine si-i întreaba pe cei doi care-i treaba. Unul din ei raspunde:
- Dom'le, în mod normal. echipa noastra e formata din 3 oameni: unul sapa groapa, altul pune cablul, iar cel de-al treilea o astupa, numai ca ala de punea cablu' este în concediu...
Cum sînt denumiti moldovenii mai nou?
Raspuns: Computere.
De ce?
Pentru ca spun IBM o biere !
Intr-un magazin de lenjerie intima intra o olteanca, o ardeleanca si o moldoveanca.
Olteanca cumpara 7 perechi de chiloti si se duce sa-i plateasca.
Vanzatoarea mirata o intreaba:
- Da ce face-ti dumnevoastra cu 7 perechi de chiloti odata?
- Pai cate o pereche in fiecare zi a saptamanii!
- A... Inteleg!
Vine si ardeleanca cu 5 perechi...
- Dumneavoastra nu folositi tot 7 perechi pe saptamana? intreba curiosa vanzatoarea!
- Pai barbatul meu ma vrea Sambata si Duminica fara...
- A...
Vine si moldoveanca cu 12 perechi.
Vanzatoarea nedumerita intreaba:
- Bine, bine, inteleg pe celelalte, dar dumneavoastra a-ti luat cat ele 2 la un un loc!!!
- Apoi anul... are 12 luni!
-Hai,moldovene,ai poze cu nevasta-ta goala?
-Nu.
-Cumperi?????
In noaptea nuntii:
- Marisico, ia scoati fa fusta aseia di pi tine.
- As scoate-o da'tari mi-i rusini!
- Marisico, io-s barbat si stiu di tati.
Maricica scoate fusta.
- Marisico, scoate si chilotii.
- Bre, da'tari mi-i rusini...
- Scoate-i, scoatei, ca eu stiu di tati!
Maricica isi scoate si chilotii.
- Ei, acuma dupa cum o zas Niculai, aisea tre sa fie o gaura...
Stefan cel Mare, după o bătălie crâncena, reuseste sa scape cu viata, împreuna cu un mic grup de osteni. Pe urmele lor oastea otomana, câta frunza si iarba. În depărtare se vede o pădure. Stefan:
- În pădure!
Când ajung în pădure, Stefan comanda:
- Toata lumea sus în copaci!
Peste o leaca de vreme, ostenii în copaci, agătati de craci, încep sa se nelinistească:
- Mai stăm asa, Măria Ta?!
- Mai stati mă, ca abia acum întră turcii în pădure!
Peste un timp, iară:
- Sa mai stăm, Măria Ta?
- Mai stati, mai stati ca acuma trec pe sub noi!
- Da', Măria Ta,... dar măcar caii putem sa-i lăsam jos?!
O moldovianca se duce la un bar si striga:
- Marman adu un rachiu ca ma ardie pi chept!
Barmanul aduce, dupa cinci minute, iar:
- Marman,adu un rachiu ca ma ardie pi chept!
Barmanul nervos aduce,dar dupa cinci minute:
- Marman,adu un rachiu ca ma ar di e pe chept!
Barmanul nervos ca o pruna uscata vine si zice:
- Asculta, târfa, în primul rând io sunt barman si nu marman si în al doilea rând scoate-ti tâta aia din scrumiera!
Un moldovean pieton in Cluj se plimba impreuna cu un prieten, cind trece o masina si-l stropeste de sus pina jos. Bineinteles, masina demareaza in tromba.
Moldoveanul, suparat foc: D-apai la noi nu se-ntimpla asa ceva. Daca te stropeste o masina pe strada, apai soferul se da jos, isi cere scuze, te invita la el acasa, iti usuca hainele, iti da ceva de baut...
Clujeanul: Ti s-a intimplat tie asa ceva ?
Moldoveanul: Mie nu, neveste-mi.
veni, vidi, Victorie!
adusca spune:
Vine un timp nasol,cu friguri foarte mari,la un moment dat Stefanuc ii zice la consoarta lui:
Auzi fa, Anuta, iete e frig,ce zisi bagam porcu in casa?
Anuta ii raspunde:
Da ma, Stefanuc ma,da pute...
Stefanuc:
Las` ca s-o obisnui el cu mirosu!
Ramonika spune:
ai mey adusca, faci natia noastri di ras?
si io-s moldovianci, da nu reconsc nik din ci ai zis tu mai sus...
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz si Alina Bubulina
pisi_ella spune:
M-am stricat de ras , zau asa!!
_Ella, Emma & din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
adusca spune:
Bre, moldovene iti plac rusii?
- Da, mult.
- Dar romanii?
- Nu.
- De ce?
- Pentru ca l-au batut pe tata cu rigla la scoala'n 37.
- Si ce face tatal tau acum?
- Ehe, l-au impuscat rusii in 40.