imi doresc un bebe - chisturi
Buna. Sunt pentru prima data pe acest site si vreau sa va spun si eu problemele mele. In urma cu 7 ani am ramas insarcinata dar am facut o intrerupere de sarcina pentru ca eram prea tanara si necasatorita. Acum am 27 de ani si de 1 an imi doresc un bebe dar nu se intampla minunea. Desi nu am probleme. Am facut o radiografie si au iesit niste chisturi nu prea mari (2,4 cm), am facut tratament cu logest, a fost bine o perioada si apoi au aparut iar dupa incetarea tratamentului. Am luat si kamaiany, am luat si 15 zile de vitamina E si tot nimic. Invatati-ma ce sa fac.Nu stiu prea multe despre asta, dar sunt convinsa ca daca am ramas candva insarcinata mai pot sa o fac. Am facut testul de secretie si anu mi-au iesit secretii grave de cat o gardenella. Astept sfaturi.
Raspunsuri
teletin spune:
Buna dimineata ITIGAU ! Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare numai ca eu incerc de 5 ani sa ramin
si n-am reusit .Prima data am aflat de sotul meu care are OLIGOSPERMIE iar acum eu care am OVARE MICROPOLICHISTICE iar acestea impiedica OVULATIA .Mie mi-a dat dr. tratament cu DIANE 35 si ANDROCUR , dupa care trebuie sa repet ECOGRAFIA ENDOVAGINALA . Sotul este bine din punct de vedere medical ? Te intreb acest lucru pt.ca si eu am trait cu impresia in primii ani de casatorie ca eu sunt de vina , iar apoi surprize la spermograma sotului .Multa bafta si astep sa-mi spui ce ai mai facut . VALY
Alexa Ioana spune:
salut. si eu tot cu ovare polichistice ma confrunt... de 3,5 ani ma chinui sa fac bebe...
acu' am incercat chiar si o inseminare, dar nu a reusit.
am incercat tratamente de tot felul, dar nu am scapat de chisturi. si se pare ca impiedica eliberarea ovulului. (conform testelor de ovulatie si echografiilor, se pare ca foliculii se formeaza)
asa ca in curand voi face o laparoscopie, probabil decorticare ovariana. dr meu zice ca e singura sansa... mi'e foarte frica, dar asta este ! orice pt bebe !
va pup, fetelor, si multa sanatate !
teletin spune:
Draga ALEXA ce tratament ai urmat tu pt. chisturi ? Am inteles eu bine sau ai si tu probleme cu ovulatia ? Te rog spune-mi si mie mai multe de LAPAROSCOPIE , CUM SE FACE SI CE INSEAMNA ACEST LUCRU ?
musete spune:
Draga TELETIN, gasesti toate informatiile legate de laparoscopie pe site-ul reclama.
Succes!Pupici, Musete
duda_lttl spune:
Draga Teletin,
probleme asemanatoare am si eu, respectiv ovare polimicrochistice, dar tratamentele pe care le-am urmat pana acum nu au dat nici un rezultat. vestea buna pentru tine este ca macar ai ramas odata, demult, insarcinata. eu nu! ceea ce ma ingrijoreaza. daca reusesti sa afli ceva care sa te ajute, cauta-ma te rog si pe mine si spune-mi
te pup, si bafta!
duda_lttl spune:
scuze, rectific, m-am adresat catre Teletin, cand de fapt intentionam sa ma adresez lui Itigau. scuze, scuze, scuze
teletin spune:
Draga Duda nu-i nici o problema . As vrea sa-ti spun ca si eu am ramas insarcinata in 1996 dar am fost nevoita sa renunt din anumite motive .Ce tratament iei sau ai luat pina acum , si nu ti-au trecut chisturile ? Mie doctorul mi-a spus ca aceste chisturi ( mici sau mai mari ) impiedica ovulatia si nu-mi garanteaza ca se vor retrage din prima luna de tratament .
de la valy
karmenutza spune:
Itigau, chisturi ai pe ambele ovare? Eu de exemplu, am chist pe ovarul drept, nici nu stiam de el. Am aflat despre el cand am mers la medic sa-mi confirme sarcina
. Asta inseamna ca am ramas insarcinata doar cu un ovar, stangul.
. Daca ai chist doar pe unul singur, ai multe sanse!!
Alexa Ioana spune:
draga TELETIN, eu am luat o gramada pentru chisturi. initial am avut unul mare pe ovarul drept (cam 5 cm x 3,5 cm), cu dureri crancene. am luat anticonceptionale, antiinflamatoare, antibiotice (imi iesise si VSH'ul putin marit). la inceput nici un rezultat. apoi a scazut la 2,5 cm, dar aparusera sateliti. intre timp am facut 2 stimulari cu clostilbegyt (dintre care una cu 2 pastile / zi). la un moment dat aparusera vreo 3 chisturi de 1,5 cm si pe ovarul stang. dr meu a zis ca, avand in vedere ca testele de ovulatie imi ieseau pozitive, probabil nu se poate elibera ovulul din folicul din cauza chisturilor (care acopera ca o coaja ovarele). deci urma sa imi faca decorticare ovariana (deci curatarea ovarelor) prin laparoscopie. (o interventie chirurgicala in care nu se deschide abdomenul, deci nu ai taietura mare, ci doar 2 sau 3 gaurele mici prin care intra in abdomen camera de filmat si ustensilele cu care se realizeaza procedura, iar dr vede pe un monitor ce si cum. deci e o procedura mult mai putin invaziva, si recuperarea e mult mai rapida. dar totusi necesita anestezie generala, cu intubare)
alaltaieri am mers la medic, mi'a facut echo endovaginal, si a gasit pe dreptul doar chistul de 2,5 cm, nemodificat, iar pe stangul doar un folicul de 1 cm (ok pentru ziua 7). deci chiar nu stiu ce sa cred, unde or disparut. mai ales ca luna trecuta am facut un pic de hiperstimulare...
mai vedem ce se intampla dupa ovulatie, atunci o sa hotaram... cine stie...
oricum, mult succes si sanatate !
duda_lttl spune:
Draga Teletin
am luat 9 lkuni Diane dar am intrerupt tratamentul pt ca ma simteam foarte rau. chisturile au mai scazut in dimensiune, e drept, dar nu s-au resorbit de tot. pe de alta parte, am facut un tratament cu vitamina E, laptisor de matca, ceaiuri combinate si tincturi, menstruatia s-a reglat, dar, la un moment dat, cand am luat o pauza din motive independente de vointa mea s-a dereglat din nou. e drept ca atata timp cat am urmat tratamentul respectiv nici macar dureri nu mai aveam, dar am facut niste noduli la sani din cauza vitaminei E in exces - cel putin asa mi-a spus medicul. dupa ce am renuntat sa mai iau vit.E, totul a revenit la normal in ceea ce priveste sanii. deci, pana acum, am incercat doua tipuri de tratamente si ambele au fost partial respinse de organismul meu pacatos.