ce sa fac? sa nasc normal sau provocat?

ce sa fac? sa nasc normal sau provocat? | Autor: gilbertliana

Link direct la acest mesaj

Buna. As vrea sa ma asiste doctorul meu la nastere, dar din pacate el nu poate decat in 24 martie, iar la eco mi-a spus ca bebele vine in 3 aprilie. Mi-a propus sa imi provoace nasterea pe 24, ca sa ma asiste, dar nu stiu daca e bine sa-l oblig pe bebe sa vina cand vrem noi, si nu cand vrea el. Din punct de vedere medical nu avem nici o problema si putem astepta pana se hotaraste bebe sa vina. Ce sa fac? Sa am o nastere provocata, dar cu doctorul meu, sau sa nasc normal, dar cu alt doctor? Are legatura si cu partea financiara, cu doctorul meu dau mai putini bani.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebestrumfitza spune:

Si eu am termen pe 27-29 iulie, sil-am intrebat pe dr meu daca o sa fie la spital sau in concediu. Eu trebuie sa fac cezariana din cauza miopiei. O sa mai vb cu medicul cand se apropie termenul, dar intrucat vreau sa nasc cu el si nu cu oricine e de garda, atunci probabil as accepta si sa fac operatia cu cateva zile mai devreme. Daca nu e nici o problema pt bebe, bineinteles!!!

anca 21s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu in locul tau nu as provoca nasterea, nu am experienta dar cred ca e mai bine sa lasi natura sa-si urmeze cursul si atunci si nasterea va fi mai usoara. Eu mi-as lua "riscul" sa nasc cu alt doctor. Acuma tu decizi.

Cipcipcip si bebe in burta 17 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

La cite sacrificii facem sa nastem/crestem un copil, crezi ca e cazul sa te gindesti acum sa economisesti niste bani! Dar daca bb va pacaleste si nu vine pe 3 apr.(ca doar nu e ceas!!!) si vine mai tirziu?? Nu uita ca data stabilita de ecograf este relativa, termenul poate fi inainte sau dupa data estimata de operator.
Inteleg ca esti la primul copil, iti pot spune ca lucrurile astea nu pot fi programate chiar asa..Mai bine vorbeste cu dr. tau sa-ti recomande un inlocuitor de incredere, in caz ca se declanseaza nasterea si dr. tau nu e de gasit. Parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Nasterea provocata e in general mai dureroasa.

Acum depinde si de increderea pe care o ai in dr tau: daca ai sentimentul ca numai in dr ala ai incredere, lasa-te pe mana lui.

Care e alternativa: daca nasti cand o fi, nasti cu cine e de garda sau te "lasa" dr tau la alt dr anume, recomandat de el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu am patit la fel. Aveam termen 2 ianuarie, numai ca doctorita mea pleca in concediu de Craciun, asa ca am ales de comun acord o zi in care sa nasc, o zi in care sa fie de garda cel mai bun medic anestezist (pt peridurala). Am ales data de 15 decembrie, pt ca dupa am mai avut nevoie de ea, sa-mi scoata firele si sa ma curete inauntru. Nu stiu daca era nevoie, oricum, ea a avut mare grija de mine. Pana inainte de Craciun era totul in regula, au acasa cu bebe si ea linistita in concediu.

Nu m-as fi lasat pe mana oricui, sincer! Noi la 15 am ajuns la spital si la 17.30 se nascuse Matei. Nu m-a lasat sa ma chinui prea mult, ea mi-a rupt membranele si a stat tot timpul langa mine... Din cauza ca nu stiam cum sa imping si din cauza anesteziei nu mai simteam, l-a scos pe bebe cu aspiratorul...Efectul psihologic e de nepretuit. Eu as face si a doua oara la fel.

Matei e un baietel frumos, sanatos si destept! Am alaptat 6 luni, ca nu am mai vrut eu, am avut lapte sa dau si la 3 bebelusi....

Claudia, Matei(1 an si 3 luni) si bb din burtica (15 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu am nascut prima oara provocat, ce-i drept dupa termen, dar copilul a venit in 2.5 ore fara chinuiala, stres etc. A avut scor Apgar 10, eu am avut peridurala de la 4 cm si nu am avut nevoie de ajutor la expulzie.

Acum sunt cam in situatia ta. Termenul este 14 mai, dar este a 2-a sarcina si ma tem sa nu vina in jurul Pastelui cand dr mea nu va fi disponibila. Dar astept pana la eco de 36 de spatamani si daca copilul e mare, voi cere sa imi provoace nasterea inainte de Paste, in saptamana 38.

Copilul tau este destul de dezvoltat? Ca eu cred ca si de asta depinde. Ce ti-a spus la ultima ecografie?

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nasterea provocata nu este deloc dureroasa.Si eu s-ar putea sa nasc provocat sa fiu sigura ca sotul meu poate fi acolo.Eu nu as avea incredere in alt doctor,prefer sa il am langa mine pe doctorul care a fost cu mine pe tot parcursul sarcinii.
Bebe este considerat complet format la 38sapt si se poate naste oricand intre 38-42sapt asa ca nu vad de ce ai avea o problema cu nasterea indusa.Aici ai informatii despre nasterea indusa:
http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/childbirth/173.html
Sper sa faci alegerea cea mai potrivita pentru tine si bebe.

Adriana si Aidan 24sapt+3zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gilbertliana spune:

Va multumesc pentru sfaturi. O sa astept sa vina bebe cand vrea, pentru ca dupa calendar abia in 25 i se incheie saptamana a 37-a si intram in a 38-a. Atunci nu e considerat prematur?
Ieri, dupa ce am plecat de la doctor, bebe se urcase sus de tot, aveam impresia ca e sub coaste, si misca timid de tot din manute si picioruse. Dupa ce m-am hotarat sa-l las sa decida cand vrea sa vina, a reinceput sa faca tumbe si si-a reluat locul obisnuit. Cred ca si el era fericit ca o sa mai stea in "vila lui cu piscina".
Oricum, in 22 ma mai intalnesc o data cu doctorul pentru inca un control si vom vedea atunci.
Mult succes si sanatate la toate mamicile si bebicii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by gilbertliana

Va multumesc pentru sfaturi. O sa astept sa vina bebe cand vrea, pentru ca dupa calendar abia in 25 i se incheie saptamana a 37-a si intram in a 38-a. Atunci nu e considerat prematur?
Ieri, dupa ce am plecat de la doctor, bebe se urcase sus de tot, aveam impresia ca e sub coaste, si misca timid de tot din manute si picioruse. Dupa ce m-am hotarat sa-l las sa decida cand vrea sa vina, a reinceput sa faca tumbe si si-a reluat locul obisnuit. Cred ca si el era fericit ca o sa mai stea in "vila lui cu piscina".
Oricum, in 22 ma mai intalnesc o data cu doctorul pentru inca un control si vom vedea atunci.
Mult succes si sanatate la toate mamicile si bebicii!

Nasterea provocata trebuie sa aiba motive clare, medicale nu in functie de programul medicului. Lasa-l pe bebe sa vina cand se "coace". O fi stiind ceva Doamne Doamne daca bebeii se nasc la un anumit termen si nu la altul Lasa-l pe Sefu Mare sa-si faca treaba asa cum trebuie ... tie iti place cand se baga cineva peste planurile tale ? Mai ai un pic de rabdare si nu te agita daca nu este medicul tau. Daca stie ca s-ar putea sa nasti cand l nu este atunci va lasa dosarul altcuiva.

Bebesa natos si nastere usoara!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Din cate stiu eu nasterea se poate provoca fara nici-un risc daca sunt indeplinite cateva conditii. Mai exact: minim 38 sapt, burtica sa fie "lasata", capul copilului "angajat" si o dilatatie de 1-2 cm.

Eu am nascut provocat, cu peridurala la 39 sapt si dilatatie 2. Nu m-a durut nimic si BB a luat nota 10.

Mai vorbeste cu medicul si vezi exact in ce situatie esti. Cred ca preferi sa nasti cu medicul tau deact cu un strain...

nastere usoara si BB supersanatos

anya

Mergi la inceput