Singura acasa cu gemenii

Singura acasa cu gemenii | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

Dragi mame de gemeni,

se apropie ziua in care voi avea in grija cele doua minuni care acum sunt inca in burtica si vreau sa va intreb cum v-ati descurcat in primele 2-3 luni acasa cu ei. Ati avut ajutor in gospodarie ? Cum a fost cu ajutor, cum a fost fara ? Dar in cazul prematurilor care au nevoie de ingrijire speciala ? V-ati putut trage sufletul sau nu ? S-a imbunatatit situatia dupa primele 2-3 luni sau nu ?
Gasisem o femeie care sa vina sa ma ajute la menaj (contra cost), dar tocmai ne-a anuntat ca nu mai vine si nu stiu cat de repede vom gasi alta. Sotul meu isi va lua concediu in primele 3-4 saptamani de dupa nastere, dar nu se poate mai mult.
Astept sa-mi povestiti si sa-mi dati sfaturi din experienta voastra.

Va pup,
Maria sapt.31

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Maria, eu nu am stat singura cu ei decat f. putine zile. Dar stiu ca multe mamici de gemeni de pe-aici au stat si stau singure cu ei. Mie mi s-ar parea destul de greu, dar bineinteles nu e imposibil. O sa vezi cata putere ai cand esti mama. Esti in stare sa muti muntii de la loc pt. ei. Si in plus mai depinde de copii - unii sunt mai cuminti, cu altii e mai greu, sunt mai pretentiosi, mofturosi, etc. Depinde si de de tine, cum ti-e felul: daca esti genul care te stresezi usor, e f. greu, ca te superi si te stresezi pt. fiecare scancet al lor. Daca esti mai calma e mai usor.
Dar ce sa ma mai lungesc - stai linistita si nu te gandi acum la asta. Ai grija de tine, sa mai stea ei in burtica la tine cat mai mult si o sa vezi ca te vei descurca. Ajutor in menaj nu ti-ar strica, zic eu. Deci daca iti poti permite, angajeaza pe cineva sa iti faca macar curatenie. Inceputul e obositor si nu vei avea energie sa mai faci si curat si alte chestii. Atunci e important sa te odihnesti sa iti revii dupa nastere (indiferent cum vei naste) si ca sa ai lapte (daca vrei sa alaptezi). Oboseala isi spune f.mult cuvantul la cantitatea de lapte ce o produci.
Iti doresc sa ii tii pe bebei cat mai mult in burtica, o nastere usoara si bebei sanatosi TUN!
Te pupam. Da un semn cand o fi sa fie...

Simona si gemenii Mia & Lucas (25 Martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ione spune:

Maria sunt de acord cu Simona, acum e important sa ai grija de tine, sa fie bebelusii sanatosi si sa se nasca la termen.
Dupa ce ai nascut, cred ca e important sa ai pe cineva sa te ajute. Noi am avut bunicutele care faceau cu schimbul, m-au ajutat mult la treburile caznice, eu mi-am focalizat atentia doar pe fetite, sa ma doar grija lor, sa le schimb, sa le alaptez, oricum mai erau momente cind ramineam si singura, dar vei vedea, vei face fata.
Toate vor fi la timpul lor.
Sarcina usoara in continuare si liniste sufleteasca.

Ionela,Maria & Elena 26 mai 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Vreau sa aranjez de pe acum acest aspect pt. ca nu e usor sa gasesti pe cineva aici. Cine se pricepe, costa mult, cine nu - mai tare te incurca. Vreau sa fiu realista, nu sa ma trezesc ca nu mai fac fata si sa ma stresez atunci. In prima luna va fi sotul meu cu noi, apoi s-ar putea sa vina mama mea pt. 2 luni si pe urma gasim o menajera care sa vina 1-2 ori/sapt. pt. curatenie.
Ii astept cu mult drag pe pitici si vreau sa ma organizez bine asa incat sa fiu langa ei tot timpul, sa le dau laptic si sa fac lucrurile cat mai bine.

Va pup,
Maria

Mergi la inceput

Maria, ai dreptate: daca e asa greu la voi sa gasesti pe cineva sa te ajute cu treburile casnice, atunci trebuie sa iti planifici de acum cat mai mult si sa ai chestiile astea aranjate pe atunci. Ca dupa ce se nasc bebeii e greu si nu mai ai timp sa cauti. Poate n-ar strica sa vina cineva la curatenie chiar si in primele sapt, cand e sotul tau acasa. Asta ca sa aveti voi doi timp numai de de ei. Deci cauta pe cineva si eventual sa iti fac o data curat pana nu nasti, sa vezi daca iti place. Succes iti doresc, sa gasesti pe cineva de incredere si calumea.
Ai grija in continuare de tine si de copilasii din burtica.
Apropo - ati ales nume?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Este greu e adevarat, dar daca nu ai incotro te descurci.
Eu nu am avut pe nimeni, nu am avut nici macar carut ptr gemeni, ii scoteam la geam cite un pic,ca am nascut in octombrie....asta era insa acum aproape 10 ani.

Ma mai ajuta citeodata Sorin cind plingeau amindoi peste noapte, ca nu eram capabila sa le dau biberonul in acelasi timp. In rest, ii mai lasam sa plinga cind nu aveam incotro...

Si sa vedeti voi ce copiii mari si frumosi am.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Dana, ai intr-adevar copii f.f. frumosi! Sa fie sanatosi si sa va aduca numai bucurii! Felicitari ca te-ai descurcat singura. Imi inchipui cat ti-a fost de greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ione spune:

Maria intradevar trebuie de pe acuma sa te organizezi.
Dana ti-am vazut copii, sunt foarte frumosi, deja mi le ,,vad,, si eu mari.

Ginduri bune.

Ionela, Maria & Elena 26 mai 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Multumesc pt. sfaturi si felicitari fetelor care s-au descurcat singure, imi inchipui ca le-a fost greu. Nu ma sperie eventualitatea ca as ramane fara ajutor, numai ca vreau sa fiu nedezlipita de langa copii in primele luni.
Intre timp am gasit pe altcineva, dar nu e sigur pana pe 10 aprilie cand isi clarifica sederea in Austria (e romanca si statea cate 3 luni ca turist, insa munceste). Sper sa iasa bine. In caz extrem o aduc pe mama dar nu poate veni decat din 15 iunie.
Am cumparat deja 90% din cele necesare si sunt mai linistita ca n-am asteptat pt. ca durerea de picior nu-mi permite sa ma misc decat cu mare greutate prin casa si pe saptamana ce trece mi-e mai greu sa ma deplasez. Am petrecut sambata 3 ore intr-un magazin pt. a alege tot ce trebuie, caci stiti cum e cand ai doi copii deodata, cheltuielile sunt mai mari si vrei lucruri care sa fie bune, utile si nu prea scumpe. Imi inchipui cum s-ar fi simtit sotul meu singur fara mine acolo, cu atatea lucruri despre care nici nu stie la ce servesc. Cred ca ar fi cumparat multe jucarii si in rest mai nimic .

Maria sapt.32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Maria, cum te mai simti ?
Eu am avut-o pe mama aici primele doua luni, dupa a a venit mama soacra pt inca doua luni. Sincer sa fiu, au fost de ajutor mai mult pe partea de dereticare prin casa, de copii doar eu m-am ocupat. Stai linistita, ca o sa te descurci singura - nu o sa fie usor si trebuie sa faci echipa cu sotul, dar o sa fie ok, mama natura iti da putere.
Hai pa

Mergi la inceput