zymafluor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns octavia spune:

quote:
Originally posted by claudiap

uof, fir-ar sa fie! Noua asa ne-a zis pediatra si am zis sa fie bine, dar stiu ca s-a mai discutat pe subiectul asta, si recunosc ca la un moment dat ma gandeam sa intrerup administrarea, dar daca asta i-ar face mai mult rau, zau ca nu stiu ce sa fac!!??

Octavia, daca intrerupem Zymafluorul si incepem sa ne spalam cu pasta fluorurata, care ar fi efectul? Ai idee?

Efectul- aparitia cariilor atat la dintisorii de lapte, cat si la cei permanenti care au inceput deja mineralizarea in os si care nu vor mai beneficia de aportul de fluor;ei vor avea un risc mare de a se caria imediat dupa eruptie.
Tin sa repet ca in RO tratamentul profilactic al cariilor prin administrare de fluor este bine vazut, iar tratatele de specialitate sustin ca nu exista efecte adverse la dozele recomandate, de aceea nu va grabiti sa intrerupeti tratamentul.
Opinia mea -exprimata anterior- se adreseaza celor care NU AU INCEPUT INCA profilaxia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delilu spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Sunteti niste scumpe.
Delia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_daria spune:

Salut Octavia!
Referitor la Zymafluor: azi am fost la medicul de familie al micutei mele si mi-a spus ca nu mi-ar recomanda sa-i dau, pe motiv ca in RO (chiar in Cluj) "nu se stie in ce masura ar fi fluorinata apa" - citat dintr-un prof. de pediatrie in viata!
Tu dai BB-ului tau si daca da, ce preparat? ca pe mine ma ucid tabletelele alea care nu se mai dizolvaodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_daria spune:

Apropo de cresterea vulnerabilitatii, eu am citit ca este vorba de o adevarata explozie a cariilor, care ar aparea la intreruperi de cateva zile!
Sa fie oare adevarat??? Tu stii mai exact?
m_daria

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by m_daria

Salut Octavia!
Referitor la Zymafluor: azi am fost la medicul de familie al micutei mele si mi-a spus ca nu mi-ar recomanda sa-i dau, pe motiv ca in RO (chiar in Cluj) "nu se stie in ce masura ar fi fluorinata apa" - citat dintr-un prof. de pediatrie in viata!
Tu dai BB-ului tau si daca da, ce preparat? ca pe mine ma ucid tabletelele alea care nu se mai dizolvaodata!

Ai dat de un medic destept.In Ro apa nu e controlata cum trebuie,nu se stie exact nici cat e de potabila,iar eu nu recomand nici adultilor, cu atat mai putin bb-ilor sa bea apa de la robinet.Despre efectele nedorite ale fluorului s-a mai scris.Nu am inca bb, dar cand voi avea nu ii voi da tablete de fluor, iar apa o voi cumpara, ma voi orienta spre un sortiment de apa plata.
Nu am experienta cu explozia de carii de dupa intreruperea fluorului, dar cred ca nu se produce un fenomen asa de grav daca se respecta o buna igiena.
Pentru mamele din Cluj-pe strada Motilor, langa facultatea de Stoma si pe str. Eminescu sunt niste magazine care vand produse stomatologice si care comercializeaza gelurile cu fluor despre care am scris intr-un mesaj anterior, cele dupa care nu se mai clateste gurita.Ele sunt f. bune pentru copiii care nu iau tablete fluorurate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Importanta este cantitatea totala de fluor ingerata de copil.

Deci, in mod corect se face o determinare a fluorului din apa, evident iese o cantitate care variaza de la o zona la alta.

Restul, pana la cantitatea optima de fluor, trebuie administrata.
De adminstrat se poate pe mai multe cai: fie cu geluri, aplicare locala, fie comprimate adminstrare generala.

Gelurile au avantajul ca au si actiune topica, dar la copiii mici nu poate fi controlata cantitatea pe care o mai si inghit.

Comprimatele nu au actiune topica, dar doza administrata este stabilita precis (personal cred ca gelul este putin probabil sa stea pe dinti suficient, fiind spalat rapid de saliva, ca sa nu mai spun ca absorbtia prin smalt cam lasa de dorit, dar asta este o parere proprie, deci nu trageti).

Apa din Romania nu este fluorizata (garantat), ar distruge nu stiu ce anume din compozitia retelei de distributie a apei, in schimb contine mult ... mult clor . Nu beau nici eu, copiilor nu le-as da nici atat.

Era sa uit, in special daca se administreaza fluor, copiii trebuie spalati pe dinti cu paste de dinti pentru copii, cu continut redus in fluor, pentru ca micutii mai inghit din pasta si exista riscul supradozarii.

dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta mica spune:

Pentru mamele din Cluj-pe strada Motilor, langa facultatea de Stoma si pe str. Eminescu sunt niste magazine care vand produse stomatologice si care comercializeaza gelurile cu fluor despre care am scris intr-un mesaj anterior, cele dupa care nu se mai clateste gurita.

Multumim - de mare ajutor. euiam dat pisicutei mele zymafluor pana la un an si jumatate si dup-aia am citit multe chestii nasoale pe internet si in final am ales sa renuntam desi stomatologul nostru ne-a sus ca ea considera ca ii de mare folos. nu stiam nimic despre explozia de carii - acuma is tare ingrijorata - dar o sa incerc sa o spal mai bine pe dincuti sa pastram o igiena locala cat de buna si sper sa fie ok. se cunosc (eventual sunt aici pe forum) parinti cu copii care au patit asa ceva (carii multe ca rezultat al intreruperii zymafluorului?)
oricum, multumesc de adresa de pe eminescu, abia astept sa fug sa iau un gel cu fluor sa recuperam un pic din ce am pierdut.
mamaruta mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Buna.Eu sunt in continuare kiauna din motive de nesomn(kampania dintzoasa fara sfarsit),dar ma voi stradui sa fiu coerenta.Sigilari de santuri si gropite nu se pot face la copii mici,pentru ca nu sunt cooperanti.In cazul aplicatiilor locale, efectul este mai important pentru fetele ocluzale si mai limitat pentru cele netede(natural,fetele retentive vor beneficia o perioada mai indelungata de fluorura).De asemenea,efectul este crescut in cazul dintilor abia erupti pe arcada si mai putin intens in cazul dintilor care se afla pe arcada de un numar de ani.Dezavantajele aplicarilor locale consta in disparitia efectului odata cu reducerea prin abraziune a zonei superficiale de smalt si necesitatea unei pregatiri a suprafetelor de smalt.
Toate metodele de administrare locala inclusiv periajul cu paste fluorurate ridica problema ingestiei unei cantitati de fluor,care variaza invers proportional cu varsta,fiind mai mare la copii sub 4 ani.La o cantitate de pasta fluorurata de 1g,in principiu cont.de fluor e de 1mg,din care la varsta de 4-5 ani copilul ingera pana la 33%(spun cartile de specialitate).Deci cantitatea de fluor care trece prin ingestie in circulatie e de aprox. 0.25mg la un periaj si de 0.50 la doua periaje,ceea ce reprezinta o doza egala cu cea administrata copiilor sub 4 ani pe cale generala(tablete).Tot pe cale generala fluorul a fost introdus in diverse tari in apa potabila, lapte, sare,paine.In US apa potabila e fluorurata si in momentul de fata si ADA nu a revenit asupra faptului ca aceasta fluorurare a apei are efecte pozitive.
Pana la varsta de 4 ani,copiii pot inghiti si 100% din cantitatea de pasta de dinti folosita la periaj,datorita lipsei controlului asupra reflexului de inghitire.
Prin urmare folosirea unei cantitati foarte mici de pasta cu un continut de fluor limitat,sau a unei paste nefluorurate,combinata cu administrarea pe cale generala a unei doze cariostatice de fluor,ar trebui sa fie varianta optima.
In literatura de specialitate sunt citate cazuri de copii mici,care in timpul unor instructaje intensive de periaj si clatire cu solutii fluorurate au inghitit doze letale de fluor.
Ne poate spune cineva ce scrie pe prospectul acelor geluri fluorurate,despre care s-a spus ca pot fi folosite acasa?

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Mamaruta mica,intr-adevar,se pare ca exista si varianta cresterii vulnerabilitatii dintisorilor dupa disparitia efectului fluorului in cazul intreruperii administrarii suplimentelor,dincolo de limita pe care ar fi atins-o fara tratament.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lia

Buna.Eu sunt in continuare kiauna din motive de nesomn(kampania dintzoasa fara sfarsit),dar ma voi stradui sa fiu coerenta.Sigilari de santuri si gropite nu se pot face la copii mici,pentru ca nu sunt cooperanti.In cazul aplicatiilor locale, efectul este mai important pentru fetele ocluzale si mai limitat pentru cele netede(natural,fetele retentive vor beneficia o perioada mai indelungata de fluorura).De asemenea,efectul este crescut in cazul dintilor abia erupti pe arcada si mai putin intens in cazul dintilor care se afla pe arcada de un numar de ani.Dezavantajele aplicarilor locale consta in disparitia efectului odata cu reducerea prin abraziune a zonei superficiale de smalt si necesitatea unei pregatiri a suprafetelor de smalt.
Toate metodele de administrare locala inclusiv periajul cu paste fluorurate ridica problema ingestiei unei cantitati de fluor,care variaza invers proportional cu varsta,fiind mai mare la copii sub 4 ani.La o cantitate de pasta fluorurata de 1g,in principiu cont.de fluor e de 1mg,din care la varsta de 4-5 ani copilul ingera pana la 33%(spun cartile de specialitate).Deci cantitatea de fluor care trece prin ingestie in circulatie e de aprox. 0.25mg la un periaj si de 0.50 la doua periaje,ceea ce reprezinta o doza egala cu cea administrata copiilor sub 4 ani pe cale generala(tablete).Tot pe cale generala fluorul a fost introdus in diverse tari in apa potabila, lapte, sare,paine.In US apa potabila e fluorurata si in momentul de fata si ADA nu a revenit asupra faptului ca aceasta fluorurare a apei are efecte pozitive.
Pana la varsta de 4 ani,copiii pot inghiti si 100% din cantitatea de pasta de dinti folosita la periaj,datorita lipsei controlului asupra reflexului de inghitire.
Prin urmare folosirea unei cantitati foarte mici de pasta cu un continut de fluor limitat,sau a unei paste nefluorurate,combinata cu administrarea pe cale generala a unei doze cariostatice de fluor,ar trebui sa fie varianta optima.
In literatura de specialitate sunt citate cazuri de copii mici,care in timpul unor instructaje intensive de periaj si clatire cu solutii fluorurate au inghitit doze letale de fluor.
Ne poate spune cineva ce scrie pe prospectul acelor geluri fluorurate,despre care s-a spus ca pot fi folosite acasa?
Produsul se numeste chiar HOME-GEL ,iar indicatiile se refera la modul de administrare,se pune o cantitate mica de gel pe periuta,iar in continuare se procedeaza asa cum am scris in mesajul anterior.Nu am un prospect acum in fata ochilor,cand voi avea voi scrie si cantitatea exacta de fluor pe care o contine.Intre timp pot sa precizez ca nu e vorba de doze exagerate, ca stiu multi copii care il folosesc si ca se recomanda,asa cum am precizat, celor care nu iau tablete.Bye.

Lia&Andrew

Mergi la inceput