zymafluor

zymafluor | Autor: delilu

Link direct la acest mesaj

Stiu ca s-a mai discutat pe acest subiect, dar n-am gasit nicaieri o schema dupa care sa-i administrez fetitei mele de 2 ani Zymaflour. Pana acum i-am dat 0,25 mg/zi.
Cand se schimba concentratia si cat trebuie sa-i dau mai departe? (0,25, 0,50, 0,75, 1)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Normal ar fi ca doctorul ce i-a prescris medicamentul sa-ti spuna si modul de administrare. Sau n-ai consultat nici un doctor? Ar trebui, inainte sa incepi, sa ceri parerea unui medic, poate nu e necesar. Aici nu se prescriu astfel de medicamente si dealtfel nu am vazut nici in farmacii, ca stiam moda din RO cu zymafluorul iar farmacistul mi-a confirmat ca nu se prescriu, in schimb copii folosesc pasta de dinti cu fluor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octavia spune:

quote:
Initial creeata de delilu

Stiu ca s-a mai discutat pe acest subiect, dar n-am gasit nicaieri o schema dupa care sa-i administrez fetitei mele de 2 ani Zymaflour. Pana acum i-am dat 0,25 mg/zi.
Cand se schimba concentratia si cat trebuie sa-i dau mai departe? (0,25, 0,50, 0,75, 1)

Schema de tratament este:
0,25 mg pana la 2 ani
0,50 mg pana la 4 ani
0,75 mg pana la 6 ani
1 mg pana la 14 ani.
Deci ar trebui sa treci la 0,50 mg pe zi.In prospectul tabletelor trebuie sa scrie si modul de administrare.In RO apa nu e fluorizata si multi medici prescriu tablete cu fluor,care se administreaza pana la 13-14 ani,cu pauza de o luna pe an.Bye.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiap spune:

Octaviaaaaa....mie nu mi-a zis pediatra de pauza o luna pe an!!!!

Nu ma ucide, zi si mie cum e cu pauza asta???!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Hai sa va confuzez si mai rau. Aici nu se mai da Fluor copiilor fiindca s-a constatat ca face mai mult rau decit bine. Pastele de dinti cu fluor i-au luat locul, asa cum a spus si Dodo. Mai mult, s-a retras si din farmacii. Aud ca in Ro inca se mai prescrie, dar "vestul" l-a scos la pensie.
Hai noroc!

Mergi la inceput

Claudia, nu ai de ce sa fii ingrijorata, depinde si de tipul de preparat folosit,intreaba pediatra care ti-a prescris tabletele. De obicei se indica o luna de pauza pe an, vara, in vacanta, dar fii sigura ca si daca nu faci pauza nu se produce intoxicatia cu fluor. Pericolul il reprezinta intreruperile pe termen lung in administrare pentru ca dispar total sau partial rezultatele obtinute si creste mult vulnerabilitatea la carie.

Mergi la inceput

uof...multam Octavia. Mie pediatra mi-a recomandat Zymafluor si a zis ca dupa 2 ani se mareste doza. Inca n-am ajuns la 2 ani (cu toata ca statura e de 2 ani jumate), dar am sa o intreb ca sa nu ma stresez si din cauza asta.

Mai ziceai ceva de intreruperi, ca ar cauza "vulnerabilitate". Sa inteleg ca daca nu ii mai dau o perioada e mai rau decat daca i-as da???

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by GabiG

Hai sa va confuzez si mai rau. Aici nu se mai da Fluor copiilor fiindca s-a constatat ca face mai mult rau decit bine. Pastele de dinti cu fluor i-au luat locul, asa cum a spus si Dodo. Mai mult, s-a retras si din farmacii. Aud ca in Ro inca se mai prescrie, dar "vestul" l-a scos la pensie.
Hai noroc!

GabiG

Nu vreau sa creez confuzie,ci doar sa fac putina lumina-mediile medicale romanesti sunt in continuare favorabile fluorului,desi au inceput sa apara si opinii contrare.Personal,atunci cand voi avea un copil nu ii voi administra fluor pentru ca exista si alte metode mai putin controversate de prevenire a cariei, chiar si in Ro-sigilari realizate de stomatolog si periaj cu geluri speciale cu fluor, care se folosesc de 1-2 ori pe saptamana,seara , se scuipa clabucul si nu se clateste gura,copilul merge la culcare si fluorul actioneaza peste noapte direct pe dinti.E un sfat pe care il dau si viitoarelor mamici care nu s-au lamurit inca in acesta problema.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by claudiap

uof...multam Octavia. Mie pediatra mi-a recomandat Zymafluor si a zis ca dupa 2 ani se mareste doza. Inca n-am ajuns la 2 ani (cu toata ca statura e de 2 ani jumate), dar am sa o intreb ca sa nu ma stresez si din cauza asta.

Mai ziceai ceva de intreruperi, ca ar cauza "vulnerabilitate". Sa inteleg ca daca nu ii mai dau o perioada e mai rau decat daca i-as da???

Claudia,daca nu ii mai dai o perioada mai mare de o luna poate face o explozie de carii ce nu s-ar fi produs daca nu ii administrai fluor deloc.S-a spus ca nu are efecte fluorul-are efecte certe in prevenirea cariilor, se discuta insa efectele asupra altor organe.

Mergi la inceput

uof, fir-ar sa fie! Noua asa ne-a zis pediatra si am zis sa fie bine, dar stiu ca s-a mai discutat pe subiectul asta, si recunosc ca la un moment dat ma gandeam sa intrerup administrarea, dar daca asta i-ar face mai mult rau, zau ca nu stiu ce sa fac!!??

Octavia, daca intrerupem Zymafluorul si incepem sa ne spalam cu pasta fluorurata, care ar fi efectul? Ai idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Aici nu se da Zymaflour, dar am citit si in revista Mami din ian. 2003 ca odata inceput tratamentul, trebuie respectat intocmai schema indicata de medic si de dus pana la bun sfarsit, altfel face mult mai mult rau decat daca nu ar fi fost inceput si poate duce la o explozie de carii.
Noi avem 1 an si 4 luni si numai 6 dintisori, dar spalam dintii cu pasta de dinti Chicco, din aia care poate fi inghitita, caci nu-l pot convinge sa scuipe pasta din gurita. Danutz intai papa pasta (cat un bob de mazare), periem dintii, apoi scuipa, iar apoi bea apa fiarta, in loc sa clateasca gurita:))

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

Mergi la inceput