Vitamina C- cat?

Vitamina C- cat? | Autor: tinatache

Link direct la acest mesaj

As vrea sa incep sa-i dau vitamina C d-rei mele, ca vine deja iarna si "sa fie acolo!" Dar nu prea stiu cat? Eu am fiole de vit.C 10% - 5 ml. Multumesc mult.

tina&andra mica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Eu i-am dat Mariutei de la 2 luni, 1 fiola/zi o jumatate dimineata si cealalta la prinz, 5 fiole in total.
Apoi poti sa mai repeti peste 2 luni.

vinv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Pai depinde de varsta domnisoarei, cred, eu de ex. ii dau acum baietelului meu de 2 ani si 3 luni, in fiecare zi cate 1 fiola de 5 ml, seara, si sunt ferm hotarata sa-i dau toata iarna, ii dau cate 10 zile, apoi fac o pauza de 5-6 zile si iarasi... doctorul lui mi-a zis ca nu-i nici un pericol, vit C ar trebui luata peste 3-4 luni, zilnic, ca sa te gandesti ca organismul are destula!(si asta chiar daca bebele tau mananca fructe, suc, etc!)

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Scuze Andra are 7 luni si 8,5 kg. Inseamna ca 1 fiola de 5 ml pe zi nu-i mult, nu? Multumesc pt ajutor.

tina&andra mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jordash spune:

O fiola de 5 ml/zi , timp de 10 zile pe luna, in lunile cu "R".
Sanatate!

Lacra&Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami1977 spune:

Fetita noastra are 10 luni si pe la 8 luni a fost putin racita.Doctorita ne-a prescris cate o fiola de 5 ml pe zi timp de 3 zile.Cu toate ca ar trebui sa consulti medicul inainte sa-i dai vitamine.Poate nu e necesar.Tot fructele sunt cele mai indicate(suc de portocale).Daca nu-i place combina-l cu mere sau altceva placut la gust.Alta metoda:cateva picaturi de lamaie in ceai.
Sanatate multa.
Camelia si Nicolaida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Mai fetelor, ma repet, dar repetitia e mama invataturii, nu-i asa?! Indiferent daca papa sau nu fructe sau suculetz, copilasii nostrii au nevoie de vit C! Sigur, e bine sa ceri si sfatul medicului... Vit. C este insa una din vitaminele "BUNE", nu prea poti sa ajungi la exces...
La varsta micutei parca tin minte ca eu foloseam niste picaturi, "Vitamina C Natural", de la farmacie, si chiar daca nu ai recomandarea medicului, cred ca in prospect scrie cate picaturi sunt indicate! (daca imi amintesc eu bine, vreo 8 - 10)
Multa sanatate, si sa stii ca eu una sunt o adepta convinsa a vitaminei C, cativa ani de cand imi tratez astfel intreaga familia nu am avut gripe, si nici raceli decat in forme foarte simple si scurte!!!

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Fetelor, bebeilor mai mari (adica celor care stiu sa rontaie sau sa suga si nu inghit ca bezmeticii) puteti sa le dati Ascovit, exista cu diverse arome, fii-mea cere de parca ar fi bomboane si nici nu e pericol de supradoza, se pot lua pina la 10 pastile/zi. Eu ii dau cite o pastila in fiecare zi. Mai nou am inceput sa-i dau si lui Tudor care are 1 an si 2 luni, ii rup o bucatica mica, mai putin de 1/4 astfel incit daca o inghite sa nu fie nici o nenorocire. Pina acum a fost ok, a rontait-o, imitind-o pe sor-sa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

fetita unor prieteni tocmai a trecut printr-o supradozare cu vitamina c , luata numai din suc imbogatit cu vit c; a avut intii febra mare, a mers la spital, era duminica la prinz, i-au dat numai paracetamol ; a venit acasa si a inceput sa ii apara o eruptie rosie, intinsa, practic i se umflase fata, gitul cam peste tot, infricosator; iar la spital; sirop si ceva injectabil; mai multi medici le-au spus ca a fost supradoza de vit c si e totusi periculoasa si frecventa....

Mergi la inceput