Ati pictat vreodata?

Ati pictat vreodata? | Autor: Caprioara

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sambata am fost la Hanul cu tei pe Lipscani sa ma uit la tablouri. Eu caut acum ceva pentru sufragerie, ceva cu albastru si galben, ceva nu clasic, ci mai degraba abstract si nu prea am gasit. Sa nu mai spun ca sunt si destul de scumpe si nu-mi permit.

Am vazut acolo panze pentru picturi in ulei si culori de vanzare, hartie pentru acuarele si acuarele. Si mi-a incoltit in minte o idee: sa-mi fac singura un tablou. Imi cumpar culorile care sa se potriveasca cu sufrageria mea, si dau frau liber imaginatiei, poate iese ceva. Sunt nebuna ? Voi ce ziceti?

Daca cineva stie sa picteze poate imi da si mie cateva sfaturi, ca n-am facut asa ceva decat in scoala generala (acuarele) si nu ma dadea talentul afara din casa . Dar ceva abstract poate oi fi in stare sa fac, da' numai sa nu ma intrebe cineva ce reprezinta, ca , no sa stiu sa explic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

da! incearca! mult curaj!
te sfatuiesc insa sa folosesti tempera:) acuarelele necesita o anumita tehnica, pe cand tempera e mai... picturala:)

ca sfaturi:
-nu pui culoarea direct din tub pe hartie, ci neaparat amestecata:)
-nu cumpara culorile care sa se potriveasca cu sufrageria, n-o sa-ti iasa nimic:)) trebuie sa fii mai bunicel ca sa faci chestia asta, incearca pur si simplu sa pictezi ce iti trece prin cap
-nu uita ca pictura e o arta, trebie sa fii impresionata de ceva ca sa poti picta, sa fii in stare de inspiratie - poti sa iesi in natura, sa te plimbi pe strada sau pur si simplu sa rasfoiesti albume cu marii maestri
-sa nu crezi ca pictura abstracta nu are legi precise, chiar iti atrag atentia ca e mai greu sa faci o abstracta decat o concreta (ma rog, vorba vine) - ce te sfatuiesc, la posibilitatile tale, este sa incerci o pictura naiva! cauta pe internet si vei vedea ca nu e greu si ca poate iesi ceva minunat!

mult succes!
daca ai copil mai mare, il poti pune pe el sa picteze!:))

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Multumesc mult pentru sfaturi, Gandacelu.

Cupilul e cam mic, are trei ani si doua luni . El vrea sa-i cumpar acuarele ca la gradi s-au distrat si cu asa ceva .

Sa-ti spun cinstit nu stiu prea bine care e diferenta intre acuarele si tempera...

Pictura in ulei imi place mie. Nu e indicata la valoarea si pregatirea mea? Ca eu ma gandisem sa iau o panza si sa fac o mareata pictura in ulei.

O sa caut pe net pictura naiva. Si dupa aceea astept sa ma loveasca inspiratia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

q, pe unde umbli?:))

acuarele is culori de apa (aqua), din cate stiu se picteaza pe hartia uda si tablourile sunt foarte "vagi", aerate, tempera e mai consistenta, poti picta si in strat mai gros - cat despre ulei nu stiu, nu am pictat niciodata, nu ma bag:) dar cred ca e mai usor in tempera

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu ca o mare artista ce ma aflu ca am terminat liceu de arta ma dau cu capul de pereti ca nu am in casa decat o icoana pe sticla de mauntzele mele. Si de cand am terminat liceul de un numar de ani, nu am mai pus mana pe "scule".
Nu iti recomand vopseluri de ulei. Sunt foarte dificil de utilizat pentru un novice si poti pati si accidente fatale pentru covoarele tale.
Eu una in locul tau as incepe sa ma joc cu tempera sau acuarele, pana la urma si temepra diluata tot in acuarela da. Ia-ti pentru inceput un bloc de desen obisnuit si "exerseaza", nu are rost sa bagi bani seriosi in hartie buna chiar de la inceput. Si neaparat pentru inceput ai nevoie de o sursa de inspiratie. Nu te fixa numai pe teme abstracte. Pana inveti sa combini culorile poti "copia" aproape orice iti pica in mana.
Iti trebuie cea sa amesteci culorile, o paleta, eu aveam in liceu o placa de faianta. Mai merg si cele din lemn dar in timp se imbacsesc deci mai bine ceva ceramic, o bucata de geam.
Iamiiiii ce pofta mi-a venit povestind despre asta... Poate ar trebui sa-mi iau si eu inima in dinti si sa incerc iar pentru placerea mea personala.
Succes!

Andreea 30 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput