Izgonirea lui Adam

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

quote:
Originally posted by conchita

atunci si Adam si Eva sunt creatii inutile si n-ar fi trebuit sa se afle acolo, nu? "mai corect" din ce punct de vedere? Dumnezeu chiar le-a dat libertate totala celor doi, doar i-a povatuit sa nu se atinga de pomul cunoasterii-asa cum face orice parinte. acela era un pom al cunoasterii raului. Adam si Eva deja cunoasteau binele, caci locuiau in el, nu? iar pomul nu era inutil, pentru ca Dumnezeu a creat totul, deci totul exista inca de la inceput.

recunosti ca nu ai citit Biblia, deci poate ca raspunsurile nu la noi ar trebui sa le cauti mai intai, ci in textul sfant. eu recunosc ca te-am luat in ras la faza cu "crede si nu cerceta"- sintagma care ii apartine lui Marx si pe care nu o vei gasi nicaieri in Biblie. Dimpotriva, sfatul de capatai pe care ni-l da Iisus este "cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide, cere si ti se va da". a milioana oara cand corectez asta pe forum, scuze.

ai dreptate, nu aveam ce cauta aici, iti multumesc pentru explicatii

Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by arboria
ai dreptate, nu aveam ce cauta aici, iti multumesc pentru explicatii

of of, ba ai ce cauta, dar judecatile nu au ce cauta niciunde in necunostinta de cauza, asta era parerea mea. a sunat haios cand ai spus ca nu stii, dar ai o parere tare intemeiata despre ceva anume. asa ca, stai tu, plec eu mai bine daca te-am deranjat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

quote:
Originally posted by conchita
judecatile nu au ce cauta niciunde in necunostinta de cauza, asta era parerea mea.

de acord cu parerea ta, tocmai de asta ziceam ca n-am ce cauta aici.
de suparat m-am suparat eu, dar pe mine, tie ai vazut ca ti-am dat o floare.
alta data o sa gandesc mai mult inainte de a da send unui mesaj

Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by arboria

Era mai corect sa li se fi spus lui Adam si Evei sa caute intelepciunea si credinta singuri si nu sa li se fi interzis accesul la pomul cunoasterii.
Pom care se pare ca era inutil acolo, din moment ce Dumnezeu, fiind Atoatestiutor, nu are nevoie de el, iar ceilalti nu au acces.
Eu nu iau in ras asta, ci chiar vreau sa stiu.
Religie nu am facut la scoala si nici nu m-am apucat sa citesc Biblia de una singura.
M-am tinut departe pentru ca nu am inteles, inca de copil, de ce pe peretii bisericilor, Doamne-Doamne si ceilalti sfinti-icoane, nu zambesc niciodata.
Da, este pueril, stiu.
Dar asa ma si simt cand vine vorba despre religie: ca un copil aflat varsta lui de ce?Poate, cu ajutorul vostru, voi afla mai multe despre lucrurile astea de capatai.

Fericitul Augustin spune ca pomul oprit a fost numit pomul cunostintei binelui si raului nu pentru ca el ar fi avut putere de a transmite cunoasterea pe care omenii n-ar fi avut-o inainte,ci datorita faptului ca prin el oamenii au constientizat binele din care au cazut si raul in care au cazut.
Omul stia de la inceput ce este binele si ce este raul,daca nu ar fi fost asa,porunca data de Dumnezeu nu ar fi avut rost.Cum ar fi dat El o porunca unuia care nu stia ca ar fi fost rau sa o calce?Dar omul a fost inzestrat de la inceput cu voie libera.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45800" target="_blank">De ce Adam a fost izgonit din rai?

Autor: www.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=12612" target="_blank">Loma
Trimis la: 22/03/2005 21:41:57

Fetele va propun un nou topic, insa nu cred ca va fi usor ce crede fiecare despre:

Care este motivul pentru care Adam si Eva au fost dati afara din Eden?

1. pentru neascultare la cuvantul lui Dumnezeu?
2. pentru ca au inceput sa discearna binele de rau, mancand din pomul cunoasterii?
3. sau pentru ca mancand din fructul oprit au devenit muritori?

Sau poate aveti alte idei, sa va vad.

Eu zic ca primul motiv si ca o consecinta al treilea.

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Autor: www.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=5757" target="_blank">anda141
Raspuns la: 22/03/2005 22:01:12

Pentru ca nu au ascultat de cuvantul lui Dumnezeu, care le-a spus "sa nu mancati din pomul acela". Era ca un test, iar ei l-au picat.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Autor: www.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=3015" target="_blank">casandra
Raspuns la: 23/03/2005 03:57:25

Ca sa li se faca dor de Dumnezeu, sa Il caute si Il descopere inauntrul lor. Asa cum noi nu realizam ca Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa, nici Adam nu a "vazut" chipul lui Dumnezeu din inima sa. Aceasta trebuia slefuita, prin incercari, truda, stradanie si sudoare.

Mergi la inceput