Cat dureaza acomodarea cu mediul cresei?

Cat dureaza acomodarea cu mediul cresei? | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.
Intrebarea de mai sus se refera la mediul de bacterii si virusuri. Baietelul meu a inceput cresa din ianuarie si de atunci o tinem tot intr-o "raceala". Nu cred ca a fost o luna sanatos, in total. Acum are un inceput de bronsiolita, a fost tratat, insa a inceput iar sa tuseasca putin si sunt ingrozita. Mai este si vremea asta de Bv, azi spre exemplu a nins...
Deci, ai vostri cat au tinut-o cu nas curgand sau tuse, etc? Ii dau stimulatoare ale sistemului imunitar, sucuri naturale, ciorbita de legume care mai de care... Ce sa mai fac?
Specific mai la urma ca pana sa intre in mediul asta nu a racit decat de doua ori, fara febra, si o data a luat antibiotic pentru microb in gat.
Multumesc.
Nicoleta.
PS Care este starea cea mai grava in care l-ati dus la cresa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Eu l-am dat pe David la cresa la sfarsitul lunii noiembrie. A tinut-o din raceala in raceala pana in vara, din pacate. Doctora pediatra mi-a spus ca organismul devine mai rezistent la microbi dupa vreo 6 luni, mai ales la varste atat de mici (si nu numai). David a inceput cresa la 1 an si 4 luni. Acum are deja 3 ani si 7 luni si din septembrie l-am dat la gradinita. A luat mult mai putine raceli decat cei care au fost dati pentru prima data in colectivitate si au fost mult mai usor de tratat. Deci, parerea mea este ca exista destule avantaje in datul la cresa, acesta fiind doar unul dintre ele.
Intrebai care a fost starea cea mai grava in care l-am dus... A mai mers cand avea putina febra sau ii curgea nasul. In general, dupa 2-3 zile de stat cu el acasa, o raceala puternica cam in asta se trasforma la el. Uneori mai tusea, dar slab si doar ca sa erupa. M-am ferit cat am putut sa nu-l duc bolnav ca sa nu-i imbolnaveasca si pe ceilalti, dar asta n-a fost si regula celorlalti parinti. Vad ca e valabil si la gradinita, cu toate controalele lor.

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandela spune:

Buna!
Pe Alex l-am dat la gradinita de la 2 ani, in decembrie si a racit de cateva ori. Oricum din ianuarie e vesnic cu nasul curgand si cu o tuse; mai nou a facut o conjunctivita (nu cred ca a luat-o de la cineva ci este din cauza racelii lui mai vechi) si l-am tratat acasa.
Acum e mai bine, i-am dat antibiotic si vad ca starea lui se amelioreaza mai repede si mai bine pt ca a stat izolat de ceilalti copii si nu a iesit afara. Eu cred ca problema a fost mai mult din cauza faptului ca i-am dat tratamentul la gradinita si rezultatele nu prea s-au vazut. Nu ma ingrijorez......poate mai dureaza ceva timp pana devine mai puternic impotriva virusilor din mediul inconjurator. E bine ca nu este vb de ceva pulmonar. Si eu de cand m-am intors la serviciu sunt cam racita: toti colegii tusesc si sufla nasul. Asta este, o sa treaca si iarna.

MULTA SANATATE SI RABDARE !

Madalina si Alexandru cel superb (10 dec.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Buna,

si noi avem experiente destul de neplacute cu acomodarea la cresa.Am inceput cresa la 2 ani si 4 luni pe data de 10 septembrie anul trecut si eram tare bucurosi cand am vazut ca nu raceste si asta pana in luna decembrie.De atunci am facut de mai multe ori rosu in gat, ne curge cam tot timpul nasul, de la nas am facut de 2 ori usoare otite.Eu zic insa ca nu afost chiar rau deoarece au trecut toate cu tratamente destul de usoare , nu antibiotice injectabile , iar febra a facut doar de 2 ori.Poate daca se mai incalzeste si daca la vara mai mergem o data la mare sa ne mai intarim un pic si din toamna sa reusim sa trecem cu bine peste toate aceste raceli repetate.

Sanatate la toti copilasii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Multumesc mult de raspunsuri.
Stefan este iar cu nas curgand... Nu are febra, insa i-a cam scazut pofta de mancare. Azi am stat cu el afara fiindca a fost cald, i-a placut si ma intreb daca sa stau si maine, in cazul in care este frumos. Asta, dupa cresa.
Sper sa treaca mai repede perioada de acomodare cu cresa, ma intreb daca mai fac fata psihic sa-l vad asa de chinuit. Insa trebuie sa trecem si prin asta, nu? Sper sa fiu tare si sa il duc in continuare, se simte bine acolo, mananca bine, doarme, se joaca...
Nu avut nici el complicatii mari, insa ma ingrijoreaza un inceput de bronsiolita... Are tratament, nu antibiotice, insa mi-e sa nu se agraveze.
Sanatate voua si copiilor vostri.
Nicoleta si Stefan.

Mergi la inceput