Sotia lui Cain
Am si eu o nelamurire. In "Facere", Cain dupa ce isi omoara fratele, se intalneste cu Dumnezeu, Dumnezeu il izgoneste de pe pamantul care il lucra si din care glasul fratelui striga, Cain pleaca la rasarit de Eden, si acolo apare si femeia sa. Dar cine este aceasta femeie, de unde apare ea?
Raspunsuri
Adela99 spune:
intrebare incuietoare ... pe care multi si-au pus-o ...
In Biblie scrie ca ” Si s-a dus Cain de la fata lui Dumnezeu si a locuit in tinutul Nod, la rasarit de Eden.
Dupa aceea a cunoscut Cain pe femeia sa si ea, zamislind, a nascut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate si a numit-o, dupa numele fiului sau, Enoh”
unii sutin ca cc Cain a luat-o cu el pe femeia sa in tinutul Nod si dupa aceea a ”cunoscut-o” ... si Eva a avut si fiice (incest? in cazul asta), dar ca pe vremea aia femeile nu erau trecute in arborele genealogic al omenirii ... de pilda femeia lui Cain nu are nici macar nume (eu nu am gasit nicaieri numele ei)
o alta interpretare e ca Adam nu e un singur om ci omul/oamenii - de sex masculin iar Eva omul/oamenii - de sex feminin ...
deci totul e posibil....daca Adam e simbolul pentru barbati in general si Eva pentru femei si Cain si-a luat femeia cu el spre tinutul Nod si apoi a "cunoscut-o" ... iata dezlegarea enigmei
DARAEL spune:
Era EA !
Ce importanta mai are de unde a venit ? De unde ai venit TU ? De unde am venit EU ? De ACOLO.... de unde a venit si femeia lui, si Eva, si Adam.... chiar si intrebarea TA !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
iren spune:
Darael, cu raspunsu asta m-ai dat gata!!
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.