Teste de sarcina la.....hipermarket !?
Nu stiu cum vi se pare voua,dar eu am ramas "trasnita" ieri cand am vazut pe rafturile unui cunoscut(si foarte aglomerat) hipermarket din Bucuresti asa ceva! Adica prezervative am mai vazut eu,mai ales la casel de marcat,printre gume de mestecat si dulciuri
,dar teste de sarcina...ba!Astea se gaseau pana acum numai in farmacii! Si culmea,nu erau unele mai modeste si mai "populare" ca pret,ci tocmai cele mai bine cotate si sigure(se zice) pe piata la ora actuala!Ba chiar cu 40-50 000 lei mai ieftine decat la farmacie! Eu una am crezut ca-s contrafacute(sau facute pe la noi,sub licenta)dar am luat unul sa-l compar cu ce aveam acasa si(ambalajele,cel putin)sunt identice.Asa ca mi s-a parut cam ....dubios,m-am simtit ca atunci,imediat dupa revolutie, cand am auzit o vecina ca si-a luat chiloti de la...aprozar!
Voi ati mai intalnit asa ceva sau nu ma pricep eu deloc la..."economia de piata" ?
Raspunsuri
mamica dulce spune:
da,stiu ca era mare nebunie atunci,noi ziceam ca poti sa.ti iei tenisi de la aprozar.
Dar astea erau magazinele de atunci,mici si inghesuind laolalta cartofi si sosete turcesti.
Insa in magazinele astea imense de acum mi se pare ok sa gasesti de toate,mai ales ca nu sunt pusi chilotii intre fructe.sunt raioane separate pentru orice .si testele de sarcina nu sunt medicamente(mi s-ar parea anapoda sa vad pe raft aspirina sau pastila de dupa.
Aici multe supermarketuri au si farmacie asa ca inca n-am vazut teste la raft.
si poate ca exista cerere pe piata,nu stii cand ai nevoie musai si sunt inchise farmaciile
louisea spune:
atata timp cat sunt distribuite in raioane separate, de ce nu?? da in nici un caz claie-gramada toate.. ![]()
la noi de ex. prezervativele in unele magazine sunt chiar langa casa - sa le vezi usor cand stai la coada ![]()
ps. economie de spatiu mai bine zis ![]()
------------------------
Bandit
in actiune
adi_edi spune:
Nu am prea inteles daca ti se pare normal sa vezi prezervative la asemenea magazine, insa te-a socat sa vezi teste de sarcina?! Zic si eu, ca mamica dulce, daca erau in raionul potrivit, de ce nu?
Ca sa te linistesc oarecum, pot sa-ti spun ca aici gasesti chiloti la farmacie (fetele din Canada pot sa confirme, ma refer la Shoppers Drug Mart, unde gasesti medicamente, cosmeticale, dulciuri, lenjerie, articole pentru bebe, reviste, DVD-uri, baterii, costume de Halloween, si multe altele ce nu au nici o legatura cu farmacia - sau poate nu ma pricep eu)...
razhore spune:
quote:
Initial creeata de Mishulina
Nu stiu cum vi se pare voua,dar eu am ramas "trasnita" ieri cand am vazut pe rafturile unui cunoscut(si foarte aglomerat) hipermarket din Bucuresti asa ceva! Adica prezervative am mai vazut eu,mai ales la casel de marcat,printre gume de mestecat si dulciuri,dar teste de sarcina...
Ce e mai deranjant, ca un hipermarket e aglomerat si te poate vedea un cunoscut atunci cand cumperi un test de sarcina sau pur si simplu ca nu e o farmacie?Pana la urma care e diferenta dintre un test de sarcina cumparat de la hipermarket si unul de la farmacie?eu sincer nu vad diferente, poate doar de pret.
Cred ca e vorba de mentalitatea romaneasca ce poate fi exprimata pe scurt prin "ce vor zice vecinii?"
La noi inca se mai simte jenata lumea atunci cand cumpara prezervative sau teste de sarcina.De ce?Normal este sa le cumperi si sa le folosesti.
Choose life, choose a career, choose a washing machine.
Clover spune:
Asta imi aminteste de disperarea mamicilor care isi trag copii de brat de langa raftul cu prezervative.
Sincera sa fiu si eu am folosit un asemenea test luat pun pariu din hipermarketul cu pricina si am aflat de-abia dup-aia ca e un test foarte bun. M-a scutit de drumul la farmacie, unde nu-mi place oricum sa ma duc pentru ca stiu ca orice produs e nejustificat de scump si eternamente coada asa ca afla toata farmacia ce problema ai. Iar lumea la noi inca nu stie sa nu se intereseze de problemele altora.
josefine spune:
quote:
Adica prezervative am mai vazut eu,mai ales la casel de marcat,printre gume de mestecat si dulciuri
vai, vai, ce oroare! si cand te gandesti ca bietii copilasi ar putea cere o cutie de prezervative crezand ca sunt gume de mestecat:)
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"
danna2002 spune:
eu nu vad care e problema..atata timp cat nu sunt produse care necesita conditzii speciale de depozitare si atata timp cat nu sunt in v un fel necorespunzataore standardelor de calitate in domeniu......de ce sa nu fie vandute si la hypermarket..MAI ALES ca sunt si mai ieftine si nici nu stai la coada...
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by josefinequote:
Adica prezervative am mai vazut eu,mai ales la casel de marcat,printre gume de mestecat si dulciuri
vai, vai, ce oroare! si cand te gandesti ca bietii copilasi ar putea cere o cutie de prezervative crezand ca sunt gume de mestecat:)
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"
Sau baloane
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
pisi_ella spune:
Ba foarte bine ca se vand! De ce nu?? Eu nu stiam...Intr-un hipermarket trebuie sa gasesti de toate! Si, ma rog...daca sunt prezervative....de ce sa nu fie si teste de sarcina?
_Ella,
Emma &
din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
Mishulina spune:
Vad ca parerile sunt impartite.Acuma,sincer:pe mine nu ma deranjeaza ca le-am gasit la supermarket in loc de farmacie,doar m-am mirat,atata tot.Din cate am inteles,in alte tari e un lucru obisnuit dar la noi e prima data cand vad si am vrut sa stiu si parerea voastra,nu dati cu pietre!Mai ales ca sunt mai ieftine si de aceeasi calitate cu cele din farmacii,intr-adevar,nejustificat de scumpe.Cat despre cunoscutii care te vad cumparand asa ceva...care e treaba lor?De ce m-as simti jenata de ceva mai mult decat firesc? Mai nasol e cand ajungi la casa unde-s cozi mai ceva ca-n farmacii si,cum zice Clover,ajung sa ma intreb: ce era mai bine:sa afle toata farmacia ce problema am(macar e un context mai...adecvat oarecum)sau jumate de magazin cale de 2 case in stanga si in dreapta(ca sunt tare apropriate)? Si casierita,care scaneaza produsele cu o mutra plictisita se opreste brusc cu testul intr-o mana si cu un salam in cealalta si te "scaneaza" pe tine incercand sa ghiceasca...nu stiu ce,in timp ce in spatele tau se pun pariuri:vrea sa vina barza,nu vrea sa vina barza....Si baiatul(ce ironie)care iti pune cumparaturile in plasa are o usoara tresarire cand pune mana pe el....S-a dus toata discretia si te trezesti brusc in centrul atentiei!Si apropo de situatii penibile(pentru Cristina C si Josefine):"razi tu,razi Harap Alb"
dar eu chiar am asistat la o scena de-asta la o coada intre o mamica cu un copilas ce erau un fata mea si "ala micu' " vroia guma "dar nu de-aia rosie cu capsuni ci din aia din cutiuta albastra de langa,cu un nenea si o tanti pe ea!!!".Sa va mai spun ce jenata era biata mamica de explcatiile pe care trebuia sa la nascoceasca atunci,pe loc,in mijlocul magazinului si cat a fost de "ajutata" de "colegii" de coada si ce zbierete au urmat din partea piciului"nedreptatit"? Eu tare n-as vrea sa fi fost in locul ei...
.In rest,poate e un semn de normalitate si poate ne educam sa nu ne mai intereseze atata ce e in curtea(sau cosul)vecinului...
Pupici si sa auzim de bine!