Pagina de suflete

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Adriana, incerc sa traduc eu textul pe germana ... nu am dictionar cu termeni medicinali, dar sper sa ma mai ajute fetele de la "Sprechen Sie deutsch" ... sper sa ti-l dau in curand.
Esti cu adevarat un OM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by motanik

Of...ce trista e viata...pot ajuta cu traducerea in engleza desi nu am dictionar pt termeni medicali dar sper sa gasesc pe net ec nu stiu sa traduc.

Adriana

Va rog scrieti daca cineva a tradus deja ca sa nu fac degeaba.

--------------------

Andra

Noi
Pufi

Ajutati un OM sa traiasca!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Subiectul Liviu pe forumul DC

Andra, nu a tradus nimeni, deocamdata. Si suntem intr-o criza de timp fantastica! Mie medicul lui mi-a spus "doua luni" si de-atunci am inceput numaratoarea inversa: 59 de zile, 58 de zile...
Adriana, nu cred ca ficatul lui Tudor, care e facut praf, din nou il citez pe medic "e plin de noduli, ca o budinca cu stafide", poate fi vindecat cu ceaiuri. Din pacate, starea lui e atit de grava, ca numai inlocuirea ficatului poate fi o sansa de salvare. Iti multumesc ca te gindesti la Tudor!

PS. In sfirsit, o veste bunuta: dr. Irinel Popescu e de acord sa-l vada pe copil! Tudorica va fi dus la Fundeni luni dimineata.

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Iata in engleza:

Tudorica is a child from Romania and he urgently needs your help. He was born on 4th May 2004 and he was diagnosed with neonatal hepatitis. He had almost 200UI transaminases. Abandoned in hospital, he was transferred in a paediatric hospital on 20th May 2004. On 12th November 2004 he had the first series of superior digestive haemorrhage (because of the oesophagus varicosity) and he was transferred in intensive care. Then the analysis showed 9mg/dl glycaemia.
2 weeks ago he was in hypoglycaemic coma. (after being infested with a common virus of cold). He was hospitalized again in ATI where he is now.

In November last year he had hepatic biopsy. The result: cholestatic biliary cirrhosis and arthresy of extrahepatic biliary vessels .Moreover, the child suffers from ascites and dystrophy (grade III – athrepsia) . After the analysis it was discovered that he also suffered from an atrium septal deficiency.

He weighs about 4 kilograms now and he could have a living donor in Romania. His blood group is A2, positive RH. Please let us know if this child can have a hepatic transplant in your clinic, it’s the only way his life can be saved.

(ce e subliniat nu sunt sigura, am nevoie de confirmarea unei persoane cel putin, va rog; ce e cu litere mari nu stiu, asa ca rog ajutor)

edit: Adelamaria multumesc pt ajutor

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Ajutati un OM sa traiasca!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Subiectul Liviu pe forumul DC

Mergi la inceput

Adriana, uite aici si prima incercare in germana. Termenii medicali (cei subliniati) i-am cautat pe net cu site-ri de traducere, nu prea cred ca sunt buni. Luni sper sa am timp sa trec pe la dr. mea de casa (e romanca) sa-i cer ajutorul, poate asa sa "sune" mai bine. Dau de stire cand sunt sigura de traducere.

Asta ar fi fost varianta finala: :(
"Tudorica ist ein Junge aus Rumänien, der Ihre Hilfe braucht. Er wurde am 04.05.2004 geboren und leidet seit seiner Geburt an Neugeborenenhepatitis. Seine Leberwerte (Transaminase) lagen fast bei 200 Einheiten (UI).
Von seiner Mutter in der Geburtsklinik zurück gelassen, wurde er am 20.05.2004 in eine Kinderklinik eingeliefert.
Am 12.11.2004 hatte er die erste obere Intestinale-Blutung (aufgrud von Speiseröhrenvarizeen) und wurde daraufhin auf die Intensivstation gelegt. Zu der Zeit hatte er, nach einer Blutanalyse, die Glykämiewerte von 9mg/dl. Vor etwa 2 Wochen erlitt er ein hypoglykämisches Koma, ausgelöst durch eine einfache Grippeinfektion. Er wurde wieder auf die Intenstivstation gelegt, wo er sich immer noch befindet.
Im November letzten Jahres, wurde eine Leberbiopsie durchgeführt, die zeigte, dass er an einer billiären Zirrrhose mit Mißbildung der extrahepatischen Gallengänge leidet. Dazu leidet das Kind unter Aszytis und Dystrophie (Stufe 3 - Athrepsie). Nach ausfürlichen Untersuchungen stellte sich heraus, dass der Junge ausserdem noch einen Herzfehler (Vorhof/Atrium-Septum-Defekt) hat, der aber einen chirurgischen Eingriff nicht unmöglich macht.
Das Kind wiegt zur Zeit ca. 4 kg, und ein lebender Leberspender kann in Rumänien gefunden werden. Seine Blutgruppe ist A, Rh-Faktor positiv.
Wir bitten Sie uns mitzuteilen, ob dieses Kind in Ihrer Klinik eine Lebertransplantation bekommen könnte, die einzige Möglichkeit Tudorica am Leben zu erhalten."

Cand cautam traducerea buna am dat de un site despre transplant de ficat, incerc sa cer ajutor (www.lebertransplantation.de).
Tot asa, cand am traducerea finala, pot suna eu la clinicile din München (insa te rog sa-mi trimiti (PM sau mail) adresele, ptr. ca nu le mai gasesc aici).
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ovi spune:

Eu reinoiesc propunerea de a face un mic site pt Tudor. Ca materiale o sa iau din textele de pe aici insa mai trebuie cateva poze care ar conta mult. Credeti ca s-a mai "luminat" personalul spitalului in privinta imaginii copilului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Irinusha,in caz ca nu poti lua contact cu medicul tau,imi poti trimite maine un SMS,iti dau numarul pe PM,mobilul in am in pemanenta cu mine.Medicul meu de familie e italian,stie,logic,germana si-l pot intreba referitor la terminologie.
Numai bine.

The truth could set souls free.V.V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Adriana daca ai nevoie de bani pentru Tudorica spune-mi si iti trimit pe la sfarsitul lunii prin matusa mea..

Mello motanelul iubit

www.speranta.as.ro" target="_blank">Iulia este condamnata la moarte. Haideti s-o ajutam, are doar 12 ani!

Mergi la inceput

Adriana, vineri am trimis un mail la persoana de contact mentionata la site-ul despre transplante de ficat ca sa-mi spuna unde pot cere ajutor, iar azi m-a sunat sa intrebe daca poate sa dea informatiile mai departe la dr. prof. care l-a operat pe el ... asta ar fi la Spitalul Großhadern si inca unul din München (a vorbit cu sotul si n-a tinut minte amanunte). Ma anunta daca stie ceva nou ... insa a spus ca daca copilul are si alte prob. de sanatate nu se poate opera, ptr. o asemenea operatie trebuie sa fi sanatos (restul) ... stie ptr. ca si el a fost operat. Acum mai vedem ce si cum ...

Iulia, iti trimit nr. meu de mobil pe PM.

Irinusha & Cris (03.05.04) => "Demolition Boy" :)
poze si pozilici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Motanik, ti-am trimis un PM. Daca mai pot ajuta cu ceva, anunta-ma.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Tudorica a murit ieri dimineata la ora 5. In ultima noapte a fost tinut in viata de aparate. Apoi a facut stop respirator.
Incercam sa ajutam sa fie ingropat crestineste. Probabil ca asa se va intimpla miercuri.
Dumnezeu sa-l odihneasca acum, cind l-a iertat de suferinta...

Imi pare rau, dar nu mai pot scrie nimic...

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput