Aspirante optimiste (125)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgianaI spune:

Buna fetelor, dragutelor!
Eu am stiva de lucru, din cauza asta nici nu prea am intrat, dar am citit.
Laurici, din suflet iti spun, imi tare rau! Am ramas muta, pentru ca citisem cand ai scris ca ai doua liniute si atunci m-am bucurat din suflet pentru tine. Nu am cuvinte, dar sper sa fii tare si sa mergi mai departe. Totdeauna ai fost o luptatoare si eu te-am admirat foarte mult pentru chestia asta. MULTA BAFTA LA OPERATIA SOTULUI TAU! SA DEA DOMNUL SA FIE SI SA IASA OK!

Va pupic dulce pe toate si va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut si mai linistiti si cu multa, multa pVimavara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Laurici, fetelor, sa nu ma injurati, dar eu de cand am citit diagnosticul lui Laurici, am tot cautat pe net si am gasit la prietenii mei nemtii, urmatorul articol, pe care l-am tradus:

"Insuficienta corpului galben (insuficienta luteala) este rara, se incadreaza in procent de 5 % in cauzele sterilitatii feminine.
Hormonul corpului galben (progesteronul) este responsabil de pregatirea mucoasei uterine pentru implantarea ovulului fecundat si de mentinerea sarcinii.
Daca se produce prea putin din acest hormone, atunci apar probleme de implantare a ovulului fecundat.
Insuficienta luteala se stabileste atunci cand endometrul nu se dezvolta normal, probabil datorita unei lipse de progesteron. Astfel uterul nu este pregatit sufficient pentru o eventuala implantare a ovulului fecundat, de aici o rata mare de avorturi.

Simptome:
Semne clinice explicite cum ar fi cicluri cu probleme, apar foarte rar in caz de insuficienta corp galben. O insuficienta de corp galben poate fi o cauza in cazul in care :

-femei cu cicluri normale si regulate, la care celelalte examinari ale sterilitatii nu au dat rezultat (spermograma buna, trompe bune, etc.)
-femei care au o a doua parte a ciclului scurtata, la care curba temperaturii bazale in cea de-a doua jumatate a ciclului este mai mica de 12-16 zile.
-femei care au avut mai multe avorturi spontane timpurii

Diagnosticare:
O analiza hormonala (a progesteronului) luata la 7-10 zile dupa ovulatie, indica deseori o valoare redusa
O biopsie a endometrului arata de multe ori ca endometrul nu este dezvoltat corespunzator.

Terapie
Insuficienta de corp galben poate fi si o consecinta a dezvoltarii insuficiente a foliculilor. O terapie cu Clomifen poate sprijini dezvoltarea foliculilor, poate creste calitatea corpului galben si poate imbunatati progesteronul.
Ca tratament se poate introduce progesterone in partea a doua a ciclului, dupa ovulatia. Acest progesterone poate mari aceasta a doua parte a ciclului si astfel pot aparea menstruatii intarziate. De aceea multi medici prefera administrarea de Clomifen.
Multi medici recomanda ca tratament planta Agnus castus, nu este insa dovedit stiintific."

si ca sa fiu conforma cu regulamentul, pun si linkul:
http://9monate.qualimedic.de/Gelbkoerperschwaeche.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Laurici, nu-mi vine sa cred...
Sa stii ca toate fetele rad si plang alaturi de tine, stii cat de mult te iubim

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Tumpi mama, da ai tras o distractie pe cinste!!! BRAVOS. Macar de as fi fost si io acolo sa ma destind putzin...aveam si motive. Muzica, muschi, baieti frumosi

Aysha, citeste ce a scris Sorina.

georgicule...n-am cuvinte. deja mi-a trecut!!! hormonii mai tropaie putzin da ii pun io la locul lor! sar'na pentru urarile adresate sotzului, sper ca macar cu el sa fie OK.

Astery, si io vreau sa va vad p'aici numai in vizita...lasa ca trece, in cateva luni o sa va barai la cap cu temperaturi, ovulatie, endometru, progesteron si altele ca o sa va saturati de mine

ioana 75,

sorina, luat la cunostinta si bagat la cap serios. Pup mult!!!

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Offff Lauriciule, ce rau imi pare ..... Crede-ma ca nici nu stiu ce sa-ti zic. Stiu cat iti e de greu. Dar tu esti o femeie puternica, ai dovedit-o de atatea ori. Vei trece si de data asta peste si vei merge inainte. Fii tare si daca-ti vine sa plangi, plangi , descarca-te, iti va fi mai bine dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Laurici, scumpa de tine, acum am vazut, imi pare asa de rau...
Dar tu esti tare nu? Si ramai optimista pentru ca stim ca pana la urma o sa fie bine!!! Ai sa vezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

lauriciule drag!

eu zic sa te gandesti cat de repede ramai! asta e o speranta mare de tot!
ceva insa tot nu inteleg, nu ai luat deloc ceva progesteron? ca parca luai? si la analize cum a iesit?

ah, si mai e ceva! negociaza cele 3 luni de anticonceptionale! de ce 3? ce, data trecuta asa ai facut? mai bine 1 luna dupa care da-o cu tratamentul liviei dar fara stimulare ca ...trebuie sa se mai odihneasca ovarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Fetele mele frumoase!!! Fac io ce fac si tot in coada listei sunt.

Ralucule, ai grija de burtik! Ma fac io repede bine. Multzumesc mult!!!

dandana, si io tie !!! Asa este, eu am luat progesteron dar din ziua 23!!! Cred ca a fost tarziu pentru ca endometrul meu era destul de mic si analiza a iesit mica in ziua 21. Trebuia sa iau mai din timp!!! Asta este! O sa analizez si eu situatia cand o sa fiu mai calma ca acum... nu prea iese.

fetele frumoase, o sa trag un nani ca nu mai pot si vorbim mai tarziu.

pup

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maki spune:

Buna ziua fetelor.Laurici imi pare rau, cuvintele sunt de prisos.Acum exact o saptamina am patit ca si tine.Doctorul mi-a dat si mie anticonceptionale timp de trei luni, dar nu mi-a zis cauza avortului.Dar citind ce a postat Sorina si facand un calcul eram exact in peroada implantarii ovulului fecundat.Dar mergem mai departe si peste trei luni luam de la capat.
Fetele nu stiiti cam dupa cat timp dupa avort am voie de ca imi e tare dor de sotiorul meu .
Va doresc un weekend placut tuturor.
Maki.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

aha! lauriciule puiule, pai eu cu tratamentul liviei am endometrul PREA MARE

poate te gandesti si la asta!

somnic usor!

Mergi la inceput