contract de comodat
Dupa ce s-a infiintat firma, dupa cit timp se face contractul de comodat?
Multumesc.
Raspunsuri
marius spune:
Ca sa o infiintezi ai nevoie de un sediu social (adresa fizica de baza ) a firmei. In cazul in care societatea in devenire nu dispune de un spatiu (sediu), o posibilitate este si contractul de comodat dintre proprietarul spatiului (comodatara) si societatea respectiva (comodant), actul dintre cel doua parti numindu-se contract de comodat.
Care este deci intrebarea ta?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
GabrielaG spune:
Daca am o masina luata in comodat pe firma, am facut contract de comodat de mana intre firma si comodatar, trebuie inregistrat undeva acest contract(finante, sau altundeva). E un contract in care comodatarul nu incaseaza nici un ban.
Multumesc anticipat,
Gabriela si baietii
ione spune:
Aveti dreptate.
Dupa ce s-a infiintat firma, vreau sa trec 1/3 din locuinta ca apartinind sediu social, si masina., la acestea m-am referit la contractul de comodat.
Trebuie neaparat legalizat, m-am interesat la notariat si legalizarea costa in jur de 1 milion, este ,,normal,,?
Multumesc.
marius spune:
Din pacate traim in Romania unde actele intre parti daca surprind aspecte fiscale trebuiesc oficializate (legalizate). Contrcatul de comodat pe masina desi in sine nu este fiscal presupune intretinerea masinii precum si combustibilul aferent exploatarii care deja devin fiscale. In consecinta la primul control fiscal Ex. Garda Financiara vor fi probleme in caz contrar. Nu costa 1 milion legalizarea unui contract de comodat. E mult exagerat.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
ione spune:
Marius multumesc de raspuns, si mie costul mi-se pare aberant dar cum pot sa verific, am fost la 3 notari. Nu se poate face contract de conventie pe masina?
martutza spune:
Buna,Imi pare rau ca tre sa-l contrazic pe Marius dar pe mine legalizarea unui contract de comodat m-a costat 1.7 mil din care 1 mil onorariul si 700.000 taxe de timbru .s.a si asta s-a intamplat in 3.03.2005,incearca la un avocat poate e mai ieftin,stiu sigur ca data certa pt act constitutiv la avocat costa 600.000 iar legalizarea actului a costat 1.3mil la notar dar am aflat prea tarziu.Mult succes.Marta
marta