Ajutor pentru Alina Mihaela (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

as fi participat cu drag dar i-am dat deja un costumas de iarna cadou! sper sa-i vina si sa-i fie de folos!

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulisernic spune:

Raluca, costumasul îi vine perfect Alinutei si este tare scumpa in el! Multumim mult de tot!
Ioana, va multumesc din suflet pentru tot!
Claudia si Petruta, sunt tare suparata pe mine ca am putut sa ratacesc un caiet, special am scris numarul de telefon pe caiet, ca sa nu-l pierd si cand colo, am pierdut caietul cu totul... Sper din tot sufletul sa ma iertati si sa nu fiti foarte suparate pe mine.
Va pup si va multumesc tuturor,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Draga Mihaela, trimite-mi si mie te rog un PM cu nr tau de telefon. Saptamana viitoare voi veni in Bucuresti si vreau sa ne intalnim cumva pentru a-i duce ceva Alinutei din partea .

Bebe Beca, sa-ti traiasca papusica, ce ochisori frumosi are, e tare scumpa acolo pe prima pagina!

Numai bine!

Catrinel si Daria Maria

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

fetelor, daca cumva va ganditi sa luati ceva Alinutei de Craciun as vrea sa va zic ca fetele nu mai au de mancare! Deocamdata hainute si ce le mai trebuie mai au, dar se pare ca bucatele de Craciun (sau de zi cu zi) lipsesc aproape complet:( Felicia are actele aproape gata, va primi "fabuloasa" suma de 1,4 mil pe luna ceea ce la ajunge fix pt chirie si o paine pe zi. (sau poate nici atat ca nu mai stiu preturile). Cam asta-i situatia...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Am vorbit si eu cu Mihaela si mi-a spus ca fetele nu mai au de mancare... Vineri le-am dus trei cutii de cereale si doua borcanase de Hipp. Cam putin, stiu, dar nu am putut mai mult. Mizez inca pe posibilitatea de strange mai multi bani pentru Craciun si atunci sa cumparam o cantitate considerabila de alimente.
Multumesc mult, Catrinel. Si Mihaelei ii multumesc pentru felicitari.

Ioana si Rebeca.

http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Dragile mele, gata, avem un patut foarte frumos pentru care le multumesc mult Claudiei si Petrutei!
Cat, ti-am trimis PM cu numarul meu de telefon. Iti multumesc si sa aveti un drum excelent! Si o vacanta in RO cat se poate de placuta!
Cristina, multumesc mult, asa este, Alinuta si Felicia duc mare lipsa de mancare. Astazi au fost gata toate actele si Felicia va primi 1.400.000 pe luna, dar banii vor sosi prin martie, din urma, ce-i drept. Gazda a cerut multi bani, si pentru gaze, si pentru lumina, iar cand am comentat, a spus sa cautam alta gazda, ceea ce am si inceput sa fac. Nici macar nu mai vrea sa-i rupa turta Alinutei. Chiar asa, cum se procedeaza intr-o astfel de situatie? Am putea sa-i rupem noi turta fetei? N-as vrea sa fac vreun pacat.
Pupici, multumiri si toate urarile bune din lume pentru voi toate!
Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Mihaela, ce se face la 1 an sunt traditii si obiceiuri, nu are legatura cu biserica. Asa ca poti sa-i tai motul, sa-i rupi turta, fetita o sa fie fericita in continuare cu asa matusa si asa verisori, si asa lume buna si saritoare. Deja doarme mult mai bine in patut!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madis spune:

Ce inseamna sa rupi turta?

Mergi la inceput

Cristina, multumesc mult pentru ca m-ai linistit, dar si pentru cuvintele tale frumoase! Chiar mi-era teama sa nu fie vreun pacat daca-i rupe turta altcineva decat nasa.
Madalina, a se rupe turta (la fete) si a se taia motul (la baieti) sunt traditii si obiceiuri care nu au lagatura, insa, cu biserica, dupa cum se vede. Am data cautare pe google dupa ce am citit mesajele voastre si unde credeti ca m-a dus cautarea? La desprecopii! Am facut o „compilatie” pe care o redau mai jos, multumind, totodata, membrilor care au postat mesajele din care am cules respectivele franturi:
„Cu o zi inainte de a implini 1 an (trebuie mai inainte de 1 an), nasa imbraca fetita cu un trusou complet, pe turta pune un banut de argint si, cu urarile de rigoare, rupe turta deasupra capului bebitzei, in patru parti, si se taie si un pic din parut in cele patru vinturi, exact cum fac si preotii la botez. Turta, care este coca de cozonac impletita frumos, se imparte apoi tuturor invitatilor. Nu este un obicei religios ci mai mult o petrecere, o sarbatoare a primului an de viata, dupa cum spun preotii.
Apoi, pe o tava, se pun diferite obiecte (caiet/carte, creion/pix/stilou, floare, bani, bijuterii, farduri, ac si ata etc.) si pe ce pune mana fetita, cam asa va fi in viata (silitoare - caiet, creion; gingasa - floare; are stabilitate pecuniara - bani etc).
Petrecerea se organizeaza de catre parintii fetitei."

Va pup cu drag si va urez tuturor sarbatori fericite,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Mihaela, pe la ce ora ar fi mai bine sa mergem la fete? Ca sa evitam "gazda"... Poate reusim sa ajungem zilele astea si ne ajuta sa stim o ora, pentru a sti cum sa ne facem planurile...

Ioana si Rebeca.

http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput