Ajutor pentru Alina Mihaela (2)
Raspunsuri - Pagina 3
tinatache spune:
si ca sa vezi cat de "importante" sunt chestiile astea iti spun ca in Moldova nu se rupe turta, se taie motul indiferent daca e fetita sau baiat. Iar azi pt ca nasii lui Patrick nu-s aici, ii tai eu motul, asa ca fie acolo:))
Cristina
Adela spune:
quote:
Originally posted by tinatache
si ca sa vezi cat de "importante" sunt chestiile astea iti spun ca in Moldova nu se rupe turta, se taie motul indiferent daca e fetita sau baiat. Iar azi pt ca nasii lui Patrick nu-s aici, ii tai eu motul, asa ca fie acolo:))
Cristina
nu uita de tava... si sa ne povestesti ce-a ales.
Adela-
Sarbatori Fericite
ulisernic spune:
Ioana, seara ar fi bine, daca puteti si voi, bineinteles. S-ar putea ca din ianuarie sa se mute intr-o garsionera in Pantelimon si atunci va fi mult mai bine. Chiria este mai mare (50 de euro pe luna), dar am scapat de probleme, cel putin, iar conditiile sunt infinit mai bune. Mai mult, luni vreau sa ma duc sa ma interesez ce acte ne trebuie pentru o locuinta sociala, stiu ca persoanele cu handicap au prioritate si, cine stie, cu norocul pe care l-a avut Alinuta pana acum poate vor primi o locuinta sociala.
Cristina, eu stiam ca motul la baieti se taie ori la 2, ori la 3 ani! Acum ca m-am lamurit, zic si eu ca Adela, adica sa ne povestesti ce a ales Patrick de pe tava! Sa-ti traiasca printul si sa fiti cu totii sanatosi si fericiti!
Sa spun drept si spre rusinea mea, nici nu m-as fi gandit la turta/mot daca nu ne-ar fi anuntat nasa ca ea nu mai poate/vrea sa rupa turta Alinutei. Sunt foarte frumoase toate aceste obiceiuri, insa nu prea le-am acordat atentie in ultimul timp...
Va pup cu drag,
Mihaela
craluca spune:
mihaela, tare bine ar fi sa se mute fetele in pantelimon, ca ar fi aproape de mine...
din pacate, financiar nu pot contribui pentru mancarea fetelor, dar ma ofer sa le faca o oala de sarmalute pentru Craciun;
Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
ulisernic spune:
Vai, Raluca, ce bine, nici nu stii ce ma bucur! Multumesc mult de tot, abia astept sa-i spun Feliciei, sa vezi ce-o sa se bucure!
In Pantelimon se muta sigur, noul proprietar mi s-a parut om serios.
Pupici si inca o data multumesc!
Mihaela
Bebe Beca spune:
Mihaela,
Garsoniera cum arata? Are peretii curati? Tare ma bucur ca se muta mai aproape... Ne va fi mult mai usor sa ajungem la ele si nici nu vom mai fi conditionati de gazde "amabile".
Ioana si Rebeca.
http://community.webshots.com/user/bebebeca
ulisernic spune:
Ioana, nu am vazut-o inca, dar proprietarul este un domn in jur de 50 de ani, care are alta locuinta si cauta pe cineva pe termen lung, ceea ce noua ne convine de minune. Acum sta cineva acolo, dar pleaca pana la Revelion, proprietarul pleaca si el in vacanta de sarbatori, asa ca ne vom intalni in ianuarie.
Pupici,
Mihaela
madis spune:
Mihaela, crezi ca as putea tine eu locul nasei? Turta aia, orice ar fi cu ea, ma descurc eu sa o rup! Si mi-ar face o reala placere. Oricum, sper sa serbati ziua Alinei in casa cea noua.
Si am auzit ca mamele singure primesc un alocatie suplimetara, stii de asa ceva?
ulisernic spune:
Madalina, cu cea mai mare placere, onoarea este de partea noastra si-ti multumim mult! Si eu sper sa fie in casa cea noua.
Da, exista acea alocatie suplimentara care se acorda familiilor monoparentale, este vorba de 450.000 pe luna, dar ne trebuie o hotarare judecatoreasca de incredintare a copilului. La inceput era suficienta o declaratie a mamei pe propria sa raspundere, dar acum s-a revenit si s-a hotarat ca este nevoie, de fapt, de aceasta hotarare judecatoresca de incredintare a copilului. Practic, este vorba de un proces in urma caruia instanta hotaraste cui i se incredinteaza copilul; mamei, tatalui sau unei institutii abilitate din domeniul protectiei copilului. Ca procedura, stiu ca este obligatoriu sa se efectueze o ancheta sociala de catre autoritatea tutelara care va intocmi un raport in care se va mentiona si venitul mamei, bineinteles, iar acesta lipseste cu desavarsire deocamdata ... Poate la anul sa introducem o astfel de cerere, dupa ce va incepe sa primeasca ajutorul pentru handicap, dar mai intai vreau sa ma asigur ca diagnosticele (sunt mai multe) trecute pe acel certificat nu vor determina instanta sa ia o hotarare in defavoarea Feliciei. Cu alte cuvinte, sa considere ca Felicia nu este capabila sa-si exercite drepturile si indatoririle parintesti...
Va pup cu drag,
Mihaela
mmag spune:
Mihaela, ce spui aici?! Cum sa hotarasca Instanta daca mama isi poate ingriji copilul, daca o face deja de 10 luni si o face bine?