Ajutor pentru Alina Mihaela (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madis spune:

Mihaela, spune-ne daca ai mai aflat ceva despre garsoniera. Si eu as mai vrea sa stiu ce "numar" mai poarta Alina la pampersi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by mmag

Mihaela, ce spui aici?! Cum sa hotarasca Instanta daca mama isi poate ingriji copilul, daca o face deja de 10 luni si o face bine?

magda, din pacate Felicia nu mai are incredere in justitia romana, si pe de o parte ii dau dreptate. Nu vrea sa isi asume nici un risc, cine stie ce se mai poate intampla...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulisernic spune:

Magda, Alinuta a fost recunoscuta de tatal sau, un barbat cu probleme asemanatoare cu cele ale Feliciei. Potrivit legii, art.65 din codul familiei, mai precis, daca filiatia copilului din afara casatoriei este stabilita fata de ambii parinti, incredintarea lui, precum si contributia parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala, se vor hotarî potrivit dispozitiilor art. 42-44 inclusiv, care reglementeaza desfacerea casatoriei si care se aplica prin asemanare. Conform art.42, instanta judecatoreasca va hotari, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. In acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea îi va asculta daca au implinit varsta de zece ani, va hotari pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.
Pentru motive temeinice, copiii pot fi incredintati unor rude ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai dacă a fost incuviintata de instanta judecatoreasca.
Interpretand aceste dispozitii legale, Felicia are nevoie de o hotarare judecatoreasca de incredintare a copilului pentru a-si exercita drepturile si indatoririle parintesti. Chiar daca ar exista o in voiala intre Felicia si tatal Alinutei, aceasta nu e valabila daca nu a fost incuviintata de instanta. Asta inseamna ca Felicia trebuie sa introduca o cerere de incredintare a copilului, ceea ce inseamna ca va avea loc un proces. Instanta are posibilitatea sa incredinteze copilul unei institutii de ocrotire, pentru motive temeinice, cum spune legea, temeinicia acestor motive fiind lasata la latitudinea instantei, care hotaraste, in practica, tinand seama de recomandarea pe care o face Autoritatea Tutelara in raportul intocmit in urma anchetei sociale.
Imi cer scuze pentru polologhie, dar altfel nu stiu cum sa explic situatia!
Cred ca ar fi fost mai simplu daca as fi spus ca ne este frica sa ne asumam riscul unei anchete sociale in cadrul unui proces pentru incredintarea copilului, dupa cum ne este la fel de frica de procesul in sine! Sa stiti ca nu exagerez, am avut muuulte experiente neplacute, inclusiv cand s-a nascut Alinuta si functionara de la spital a tinut neaparat sa fiu eu de fata cand ei au declarat nasterea copilului! Si era o doamna draguta! Mie mi-a cerut toate datele, pe ei i-a pus sa semneze in alb si apoi i-a trimis sa astepte afara!
Madis, Alinuta are 8.300 kg., nu a mai luat in greutate de ceva timp, dar e sanatoasa si a inceput sa mearga si de-a busilea!
Am fost ocupata cu un curs zilele astea, dar sper sa ajung curand sa vad si eu garsoniera respectiva. Am fost sa ma interesez si de locuinta sociala, dar mi s-a spus sa revin dupa sarbatori.
Va pup si va imbratisez, urandu-va sarbatori cat se poate de fericite!
Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Este infiorator ce se intampla...Daca s-ar gandi cineva si ce inseamna pentru micuti sa-i plimbi intre adevarata familie, o institutie de ocrotire si unul sau mai multi asistenti maternali, poate s-ar schimba ceva din toata brambureala asta.
Nu inteleg care ar putea fi motivele pentru care sa te temi de o ancheta sociala, dar este inadmisibil sa desparti copilul de mama sa, atata timp cat aceasta traieste, doreste si poate sa-l ingrijeasca.
Dar probabil ca parerea mea, ca si a multor altor romani nu conteaza prea mult

Mergi la inceput

mihaela, ce fac fetele? Dar copilasii tai ce fac? Cum a fost de Craciun?
Fetele s-au mutat sau inca nu?
Sarbatori fericite!

Cristina

Mergi la inceput

Cristina, sarbatori fericite si tie, precum si tuturor prietenelor nostre dragi de pe forum! Va doresc tuturor multa fericire si sper din toata inima ca anul care vine sa va aduca numai bucurii, succes si mult noroc!
Fetele sunt bine, am sarbatorit Craciunul impreuna, adica au venit ele la mine si am stat cu copiii nostri si cu al meu cumnatel, sotul fiind la servici, iar soacra la tara...
Copiii au fost foarte bucurosi ca a venit Mosul care a adus cateva cadouri pentru toata lumea si asta deoarece au avut grija prietenii nostri de aici sa avem si noi ceva sub brad si sa avem chiar bradul insusi!
Fetele nu s-au mutat inca, e vorba sa se mute in ianuarie; eu una abia astept! O sa fie mult mai bine acolo si este mai bine pentru ele, chiar daca cheltuielile vor creste putin, insa Felicia va primi acel ajutor si sunt, totusi, foarte mari sansele ca eu sa ma angajez in cele din urma.
Oricum, fetele sunt bine si asta datorita voua si nu o spun ca sa va laud, ci pentru ca asta este adevarul si imi sunteti dragi si-mi face o deosebita onoare si placere sa ma numar printre prietenii vostri.
Va multumesc din toata inima si va doresc din toata inima sa vi se indeplineasca toate visele si toate dorintele!
Cu mult drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Au trecut atatea zile de la ultimul mesaj... Am uitat cu totul de Alinuta si de mama ei? Sau nu mai avem timp pentru ganduri indreptate catre oameni cu probleme mari?

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Bebe Beca

Au trecut atatea zile de la ultimul mesaj... Am uitat cu totul de Alinuta si de mama ei? Sau nu mai avem timp pentru ganduri indreptate catre oameni cu probleme mari?

Ioana si Rebeca

nu am uitat dar nu tb sa stea totul aici... Dar ne bucuram cand cinvea incepe prin a povesti ce a facut personal pt binele altcuiva.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Am aranjat ca Felicia sa mearga la stomatolog. Costurile le suportam noi. Acum asteptam un raspuns din partea Mihaelei
Am primit un PM din partea unei prietene de-a noastra de pe DC, PM in care imi spunea ca fetele ar avea nevoie de niste bani pentru a se putea muta in alta parte (toata lumea cere avans). Putem strange ceva? Suma totala necesara cred ca se ridica undeva pe la 8-9 milioane.
Ce spuneti? Ne mai mobilizam o data?

Ioana si Rebeca

Mergi la inceput

Dragi prietene,
Pe 31 ianuarie, Alina Mihaela implineste un anisor. Primul ei an de viata a inceput trist si a continuat aproape tragic, atat ea cat si mama ei fiind la un pas de a-si pierde viata in incendiul din februarie 2004, in care au pierdut putinul pe care-l aveau. Insa viata Alinutei si a Feliciei, ca si a mea, de altfel, s-a schimbat considerabil atunci cand v-am cunoscut pe voi; pe voi, oameni cu suflet de aur, sensibili si saritori, manifestand un mare interes pentru nevoile altora si facand acest lucru cu multa intelegere, caldura si simpatie. Multi dintre voi ati vrut sa ramaneti anonimi, luand legatura direct cu mine prin PM sau prin mail. Mi-ar fi usor sa va numesc pe toti cei care ne-ati ajutat, oferindu-ne atat ajutor material cat si sprijin moral, insa nu o voi face pentru ca nu stiu exact pe cati dintre voi i-ar deranja sa iasa din acel anonimat despre care vorbeam mai sus si chiar nu-mi doresc deloc sa fac vreo gafa si sa-i supar sau sa-i stanjenesc pe cei care au fost si sunt alaturi de familia mea si de mine; si nici pe ceilalti, iar cand spun „ceilalti” ma refer la toti membrii forumului, inclusiv la cei care, poate, au o parere mai putin favorabila despre Felicia si despre mine, dar au avut bunavointa sa nu-si exprime fatis dezaprobarea, fapt pentru care sincer le multumesc.
Va multumesc tuturor din inima si cu toata sinceritatea si va doresc din suflet sa aveti parte de cat mai multe bucurii in viata voastra, sa fiti iubiti, sanatosi si fericiti!
Cu mult drag,
Mihaela

Mergi la inceput