tips-uri pentru profesori

tips-uri pentru profesori | Autor: Stepha

Link direct la acest mesaj

Am o intrebare pentru cei ce lucreaza cu copii:
Ce tips-uri folositi ca sa-i tineti pe copii in timpul orelor linistiti, sa le captati atentia?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Ditotdeauna am considerat ca 3 sunt secretele unei lectii reusite:
1. profesorul sa fie entuziasmat. daca tie nu iti place lectia, cum o sa-i placa copilului?
2. sa se foloseasca multe exemple, pentru ca elevii sa inteleaga mai usor.
3. sa se puna in practica ce se invata. asta ar putea insemna si materiale didactice.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz si Alina Bubulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1iana spune:

depinde si de varsta copiilor
eu am copii de gradinita si predau lb engleza , lucrez de 2 ani .
pt a le capta atentia, iti sugerez sa faci urmatoarele
=jocuri
-concursuri(pe echipe , daca sunt multi, individuale,daca sunt putini )
-eu incerc sa aduc imagini interesante,sa le starnesc curiozitatea
-cantece care sa implice miscare (batai de palme, semne,etc)
-trebuie implicati f mult in predare,pe orice cale
Daca spui exact varsa copiilor si materia, poate mai gasesc cateva idei .
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirebu spune:

Am predat timp de un an intr-un liceu de stat. Mijloacele incercate au fost multe, esecurile au fost la fel de multe.
Cum spunea Ramonika trebuie sa te entuziasmeze lectia si pe tine, dar dupa ce ai predat-o de 5 ori e cam greu. Apoi, cum sa concurezi cu nu stiu ce model de telefon sau cu ziarul de sport pe care il citesc elevii in ora, sau chiar cu problemele lor sentimentalo-erotice?
Concluzia mea e ca elevii sunt TOTAL dezinteresati de scoala (am predat o limba straina, si asta nu era chineza) si profesorii TOTAL dezinteresati de procesul educatiei.
In final, am renuntat si nu m-as mai intoarce acolo pentru nimic in lume.
PS. E foarte imoportant felul in care te imbraci. Elevii mei au fost dezamagiti la capitolul asta, profesoara anterioara mie avea numai haine de firma si papuci din Italia si coafura ultimul racnet. Deci, in ora nu conteaza ce vorbesti ci ce arati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stepha spune:

Fetelor,
Multumesc de raspunsuri.
Cris1ianaeste vorba de sotul meu care a inceput sa predea muzica la o scoala privata unde are copii de la gradinita pana in clasa 6. Abia a inceput si a fost placut impresionat de cei de la gradinita care erau tare ascultatori, dar cei din clasa 1 au fost opusul, ba veneau sa-l intrebe daca pot sa stea cu altcineva in banca, daca pot sa mearga la baie, ca nu au pix, ascutitoare. Cica din 5 in 5 minute trebuia sa faca liniste.

Mergi la inceput