fumatul
Buna!eu sunt intr-o situatie cumplita.incerc de 3 ani sa raman insarcinata dar acest lucru nu s-a intamplat deoarece sotul meu are probleme.are spermatozoizi dar sunt lenesi,nu poate fecunda ovulul.fumam amandoi dar cum suntem f nervosi nu putem sa ne lasam de fumat cu toate ca ar fi super daca am reusi.intrebarea mea este:cum as putea sa ma las de fumat?cine a fost in situatia mea si a reusit sa lase blestematele astea de tigari va rog sa imi raspundeti si sa ma ajutati.va multumesc!bafta la toata lumea si implinirea tuturor dorintelor.PUPICI
Raspunsuri
corina iulia spune:
nu pot sa-ti dau decat o singura reteta:
VOINTA
AI SA VEZI VERDE IN FATA OCHILOR,dar sa nu te lasi.
tu poti sa rezisti daca tu-ti doresti. dar trebuie sa-ti doresti cu adevarat.
dar nu inteleg ce au "s.." in comun cu fumatul?
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by corina iulia
dar nu inteleg ce au "s.." in comun cu fumatul?
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
E simplu: sunt timizi
si nu ies afara sa faca
„sport”
deoarece stau bine si linistiti acolo unde stau - evident
!!!Lasand gluma la o parte, este indicat sa va lasati de fumat. Solutia: doar VOINTA ! Iar daca o sa intelegeti ca un copil este mai important decat „un fum”, atunci nu va fi o problema....
Oricum, langa aceasta actiune esentiala si indispensabila, ii recomand sotului tau urmatoarele:
PROPOLIS – 2 x 10 picaturi / zi, zilnic minim 7 luni baute intr-o cana de ceai caldut nu fierbinte.
POLEN – 2 x 1 lingurite / zi, zilnic minim 4 luni
APILARNIL – 3 x 1 capsule / zi, zilnic, 3-4 saptamani.
Multa sanatate va doresc !
Sa aveti parte de prunci sanatosi, frumosi, destepti si cuminti !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
adrienne12 spune:
Draga mea, fara indoiala ca iti trebuie vointa multa. Incearca cu patches de-alea care le lipesti pe brat si iti furnizeaza cantitatea de nicotina cu care esti obisnuita in mod descrescind pina la 0. Aici cel putin se cheama Nicorette sau Nicoderm CQ. In afara de asta am vazut la tv reclama pt. lasat de fumat cu ajutorul hipnozei dar nu stiu cit de eficient este. Sint absolut convinsa ca am vazut la tv o reclama pt. niste pastile cu care te lasi de fumat urgent dar nu le mai tin minte... Eu m-am lasat in mod progresiv pt. ca traiesc in America unde exista o aversiune fata de fumat. De asemeni la un moment dat lucram la etajul 27 al unei institutii si pe timp de iarna (-10C) nu-mi venea sa ies afara jos, sa fumez. Putin cite putin, inconjurata fiind de nefumataori m-am lasat. Daca tu vrei sa te lasi urgent va trebui sa alegi o cale medicala. Te sfatuiesc sa vorbesti cu doctorul caci nu stiu ce medicamnete aveti voi acolo. Succes.
mamica dulce spune:
lucia..sper sa fie totul bine si sa fie cu ochi cat de curand posibil!!!
Eu sunt in plin proces de lasat de fumat si e cumplit de greu.
Fumez de 10 ani cate un pachet mare de marlboro rosu(in ultimii ani)
Azi e a doua zi,ieri am fumat 5 ,plus una la 4 dimineata si azi am fumat 9
in schimb mi-am luat marlboro ultralights de aproape 4 ori mai slabe si ma chinui in continuare,limita maxima impusa e de 5 dar ..azi a fost 8 martie
A!! si sa nu-ti cauti scuze singura
In afara de VOINTA nu exista nici un tratament minune,poti sa fumezi si cu nicorette in gura,sa te tapetezi cu plasturi sa bei picaturi cu litrii.
Degeaba!
Poti sa dai o cautare pe google si ai sa vezi diferenta intre plamanii unui nefumator si cei ai unui fumator.Imensa!
Mie mi se pare cumplita in primul rand dependenta de GEST,de ritualuri (ex mor daca nu fumez la cafea=m-am lasat de cafea,apoi tigara de seara la culcare,tigara de dupa baie,pauze de curatenie plus alte o mie de tabieturi,dar mai ales tigara de calculator.aici sunt terminata.Plus ca nu pot iesi la un bar fara sa fumez.
Eu accept faptul ca.mi place sa fumez,nu-mi impun sa nu mai fumez DELOC in veci,vreau doar sa le reduc drastic(de la 25-30 la 5-6)si sa fumez lights.
Cand o sa ajung in stadiul asta..mai planific,acum ar fi doar frustrant.
Insa nu-ti fa griji,daca ramai insarcinata te lasi urgent!!!
Sa auzim numai de bine!
Anca
lucia1 spune:
va multumesc pentru sfaturi.ma simt asa de bine cand pot sa comunic cu cineva.aici unde stau eu ,in zona asta nu e nici un roman si ma simt asa de singura.cand intru pe net aici la "desprecopii"ma simt exact ca si cum as vorbi cu prietenele mele.va doresc la toate multa sanatate si fericire.va pupic de la distanta!
![]()
Bic spune:
Depinde de ce fel de fumatoare esti.
In primul rind cred ca e important sa incepeti amindoi. Va incurajati sau va penalizati unul pe celalat. Bine, se poat eajunge si la aberatiza la care ajunsesem eu cu sotzul meu: fumam pe ascuns unul fata de celalalt. ![]()
Daca esti o fire chiar adictiva, cu patch-uri e cel mai usor. Sotzul meu numai asa poate.
Eu am putut fara. Desi am fumat 15 ani, am facut-o din obisnuita gestului si nu din nevoia de nicotina. Tigara de dimineata imi facea chiar rau. Si atunci cind am zis ca ma las, nu o mai fumam. (e drept, nici nu beau cafea, eu fumam tzigara cu....lapte uneori)
Apoi imi spuneam ca daca tot nu am fumat de dimineata, ce-ar fi sa nu mai fumez inca doua ore si apoi daca tot am ajuns seara de ca sa nu mai astept inca o zi sa vad daca se poate fara. Si din aproape in aproape nu am mai fumat. Si mi-am spus tot timpul ca daca vreau o tigara la o ocazie nu o sa-mi refuz. Eee, dar asa m-am reapucat la un moment dat. Acum sint preggo si nici nu ma gindesc.
Dar asa functionez eu. Si cu alergatul tot asa am reusit. Imi spuneam mai pot doar pina la coltul urmator, apoi ajungeam acolo si vedeam ca mai pot si-mi stabileam alt tzel pina cind am ajuns unde-am vrut.
Tu gindeste-te cum functionezi tu si ce te mina pe tine-n lupta. Si actioneaza ca atare. Daca sa faci un copil este foarte important pentru tine si crezi ca fumatul afecteaza fertilitate, baga-ti bine si sistematic in cap ca fumatul = no BB. Apuca-te de sport acum cit fumezi, propune-ti sa nu fumezi 2 zile si vezi daca se simte vreo imbunatatire cu sportul. Daca da, o sa ai inca o motivatie sa nu te mai atingi de tigari. Daca nu.... nu stiuuuu. 
Nu face obsesie pe tigara. Incearca sa nu te mai gindesti, pur si simplu.
Si mai ales, NU INCEPE SA FUMEZI TIGARI USOARE. Asta este drumul sigur spre o viata garantata de fumatoare. Daca nu esti ca mamica dulce care vaz ca baga deja Marlboro rosii la greu
, apuca-te si fumeaza din alea si cind o sa ti se faca rau o sa te juri ca te lasi.
Ti-as mai propune sa vii pe DC cum iti vine sa fumezi... dar, ai mare grija: cum suma viciilor e constanta, eu m-am lasat de fumat iar acum ma lupt fara nici un succes sa ma las de desprecopii.
flori76 spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
mor daca nu fumez la cafea=m-am lasat de cafea,apoi tigara de seara la culcare,tigara de dupa baie,pauze de curatenie plus alte o mie de tabieturi,dar mai ales tigara de calculator.aici sunt terminata.Plus ca nu pot iesi la un bar fara sa fumez.
Anca
Parca suntem facute de-aceeasi mama

De cativa ani sustin sus si tare ca daca raman insarcinata ma las de fumat,dar cum bebe se lasa asteptat....
Cred ca trebuie sa ai o motivatie ca sa te lasi de fumat.Eu asa sunt...
"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo
noi
adrienne12 spune:
Sa va spun una buna. Cind eram in Romania cam cu vreo doua luni inainte de a veni in SUA mergeam la scoala de soferi. Aveam eu ideea sa plec din tara cu carnetul luat, cu toti dintii plombati si fara sa fiu dependenta de tutun (ca auzisem ca americanii se uita la tine ca la felul 14 daca esti fumator). Cum ii povesteam instructorului de condus ca vreau sa ma las de fumat, el mi-a raspuns ca e f. simplu. Ca el de cite ori vrea sa fumeze se gindeste bine, apoi mai bine bea o bere. Nu va spun ca intr-una din zilele urmatoare m-am abtinut de la tigara cit am putut si seara am venit acasa de la servici si am baut 5 beri? Cred ca ma adormit, apoi mi-a fost rau, nu mai stiu. Asa ca va sfatuiesc sa nu faceti ca mine. Poate ca daca pui pe frigider poza unui bebe dragalas, te lasi.
clauditzadennis spune:
Nu e exagerat de greu...trebuie sa ai vointa multa si sa te gandesti tot timpul c-o faci pentru tine si, de ce nu, pentru viitorul tau bebel! Eu am reusit! Succese!
iulia grosman spune:
Si eu am reusit sa ma las dupa 13 ani de fumat.Au fost zile cind fumam chiar si un pachet pe zi,insaam reusit.A mai fost un subiect despre fumat daca sa fumam linga copii sau asa ceva unde v-am povestit cum m-am lasat de fumat.si de atunci (1 an jumate)nici nu ma deranjeaza daca cineva fumeaza linga mine.Si inca ceva:tatal meu a fumat f. mult la viata lui(numai de-lea care put si fara filtru) iar acum a prins asa un cancer la plamini de de-abia merge(noroc cu morfina).In plus nu numai ca ar trebui sa se lase dar deja e drogat de ele.