fumatul
Raspunsuri - Pagina 2
chatonel spune:
Tot ce ati spus mai sus ma descria si pe mine. Am fumat 17 ani cel putin un pachet pe zi. Au fost perioade in care fumam un pachet si jumatate, sau chiar doua. Prietenul meu ma tot siciia ca nu ii place mirosul, ca nu e bine sa fumez etc. Si intr-o zi am incercat sa ma las. Am luat medicamente (zyban) timp de o luna si am lasat tigarile cam 3 luni, apoi le-am reluat treptat. Cred ca atunci am constientizat ca ar fi bine sa ma las (pina atunci o facusem de gura lui si pt ca am fost si intr-o terapie de grup, am incercat sa ne lasam mai multe fete si una din ele chiar a reusit (
- se stie ea :) ).
Am continuat sa fumez, dar am scazut numarul tigarilor si nu mai fumam la servici. Fumam seara, dupa munca si fumam intre 6 si 10 tigari.
Pentru asta nu am mai baut cafea, pentru ca dimineata nu intra cafeaua fara tigara.
Incepuse sa ma deranjeze mirosul de tutun si pe mine.
Dupa un revelion si o saptamina la ski unde am fumat ca turcii, am zis ca la intoarcere acasa am sa las tigarile.
Am fost la acupunctura- 2 sedinte- si am reusit sa las tigarile, insa am lasat si tot ce tinea de tigari: cafeaua o lasasem deja, pauzele cu colegii la fel - pt ca se fuma si nu vroiam sa fiu tentata sa iau o tigara; nu am mai iesit pe niciunde, citva timp, pina m-am obisnuit sa ies si sa nu zbier ca vreau sa fumez....
Deci: este greu, mai ales daca dependenta e de durata, dar nu imposibil.
In ianuarie, pe 18, am facut un an de cind nu mai fumez.
Azi s-ar spune ca am 14 luni... fara 10 zile.
Toulouse, la ville rose
V. Erica spune:
si eu am fost fumatoare la greu, m-am lasat din vara trecuta si-ti spun sincer - daca am putut lasa eu, poate oricine - Iata cum am procedat: mult timp inainte sa ma las, 6-8 luni cred, mi-am bagat in cap ca urasc tigarile, fumam si gratulam fiecare tigara cu adjective oribile, mi-am format in subconstient repulsie pt ele, apoi le-am lasat dintr-o data, sa stii ca nu merge cu redusul, nu zic ca n-a fost greu, a fost ingrozitor de greu, dar nu mi-a pasat ca m-a ingras, ca-i aduc la disperare pe cei din jur cu nervii mei
, de cate ori simteam nevoia sa fumez o tigare imi spuneam ca e pacat sa revin dupa ce-am suferit `x` zile, saptamani, luni fara si rememoram toate avantajele vietii de nefumator. Si am reusit. Reteta mea e mai grea, cere mai mult timp, insa e sigura.
Vei reusi si tu. Succes!
Dana, Eric (3.1 ani) si Ruxi (aproape 2 luni, 4.850 kg,56 cm)
Alexa Ioana spune:
dragelor, sa stiti ca si eu m'am chinuit o gramada de vreme sa ma las de fumat... de anu' trecut din aprilie am reusit marea performanta (de care eram f mandra) sa nu fumez la serviciu. deci fumam 2 tigari dimineata, la cafea, si apoi doar seara, dupa 7, cand ajungeam acasa. deci 5-6 tigari/zi. un pas imens, de la un pachet...
dar de ceva vreme fumez MAXIM 2 (doua) tigari pe zi. cum ? pur si simplu. fara efort, fara chinuri. si am observat ceva: daca nu am tigari, imi trebuie sa fumez de si mor. daca am tigari la mine, (si oricum e vorba de pallmall special one, deci ultra-ultra lights), nu'mi trebuie sa fumez. chiar nu'mi trebuie !!!!!!!!!
si cand ma gandesc ca parca-parca as fuma... ma intreb "oare chiar vreau sa fumez?" si raspunsul e aproape intotdeauna "NU !".
si chiar nu mi'e greu deloc !
de ce ? pentru ca ma chinui sa fac un bebe... si bebe chiar merita orice. ABSOLUT orice.
si inca o chestie. la barbatii fumatori care sufera de asteno/oligospermie, cauza principala e fumatul. e verificata chestia ! credeti'ma ! in cazul nostru (si nu a fost vorba de lasat de fumat in cazul sotului, ci doar redus drastic), calitatea a crescut cu cateva milioane bune /ml, care e f. important...
fetelor, succes.
daca exista motivatie, totul devine foarte simplu. eu pur si simplu am hotarat ca bebe e mai important ca tigarile... si ca orice altceva...
http://community.webshots.com/user/alexaioana
adjadyn spune:
inainte de o avea pe Alice si eu am incercat in fiecare zi sa ma las de fumat
...e mai dificil cu "vointa"...de obicei o investesti in alta parte.Problema sta in felul urmator:cand am aflat ca sunt insarcinata,asteptand sa sa vad testul de sarcina, stresata, mi-am aprins o tigara, vazand rezultatul, reactia mea n-a fost alta decat aceasta sa sting tigara, si sa ma documentez care sunt repercursiunile,dupa ce am citit am cautat pe internet tot ce era legat de sarcina si tutun...nu pot sa spun ca mie groaza sa ma gandesc.toata sarcina m-am gandit daca bb e sanatos, ma tot invinovateam..ce sa mai zic, slava D-ului ca e sanatoasa!!!!!!!!!!!!!MA BUCUR CA M-AM LASAT DE FUMAT.
adjadyn
lucia1 spune:
fetelor am auzit de ceaiul de leurda ca este f bun pt a ne lasa de fumat.se bea un pahar dimineata si unu seara.leurda sa fie verde.eu sincera sa fiu nu am auzit de leurda,si nu cred ca o gasesc in germania dar ar fi bine sa incercati.spune ca iti taie pofta de fumat si te lasi f repede.am citit pe interne.bafta.eu am inceput sa le mai raresc iar mario sotul meu de 3 zile nu a pus tigare in gura dar este f nervos.sper sa reuseasca.va pupic
.BAFTA!
Bic spune:
Io am mai scris-o si o mai scriu o data... continuind ce zicea adrienne12
Domne' mie viata fara tutun mi se pare foarte buna, dar viata fara alcool e groaznica. Nici nu vreau sa ma gindesc cit va trebui sa mai astept pina sa pun gura pe bautura din nou.
Bafta Lucia, sa te lasi de tutun cit mai repede!
allice spune:
Lucia, eu nu te pot sfatui cum sa te lasi de fumat... Eu n-am reusit. Spuneam mereu ca daca as ramane insarcinata m-as lasa de fumat. Maistrul de la firma la care lucram mi-a spus ca o sa tin copilul intr-o mana si tigara in cealalta. Mi se parea absurd, nu credeam. Intr-un tarziu, cand deja eram consolati (adica am renuntat la termometru, la calendar, la: ACUM!) ca nu vom avea copilul nostru (botezasem deja doua fete: 'fetele noastre'), iata ca, intr-o perioada groaznica la mine la munca, in care eu fumam 20-25 de tigari pe zi: am ramas insarcinata. Am avut probleme, tratamente, concediu, risc sa-mi pierd serviciul, dar am reusit. Am un baiat. N-am gasit niciodata momentul potrivit sa ma las de fumat. Am fumat si insarcinata, si cat am alaptat si dupa si acum RAU! Si chiar am fumat si cu el in brate. Afara, dar... Avea dreptate maistrul meu...
Dar stii ce e mai rau? Ca toata viata, indiferent de ce ar putea suferi puiul tau, te vei simti vinovata ca ai fumat, daca nu te lasi de fumat: ACUM.
Si inca ceva: nu numai tu trebuie sa te lasi de fumat... Sotul ce zice, vrea? ![]()
Rufus spune:
Sotia mea s-a lasat de fumat cand a ramas insarcinata. Din respect pentru ea m-am lasat si eu. Punct.
Restul sunt amanunte. Cat fumam, ce placere simteam, ce tabieturi...
Pentru ca am vrut, am reusit. Alta reteta nu-i. Vrei? Bine. Nu vrei? Iarasi bine (sau ma rog, mai putin bine...).
http://community.webshots.com/user/tora97
loredanaiascu spune:
Eu una nu ma pot lasa de fumat, am incercat de cateva ori dar m-am apucat din nou. Si eu m-am lasat de fumat cat am fost gravida si am alaptat... dar va spun cu mana pe inima ca abia am apucat sa se termine cu alaptatul sa ma apuc iar de fumat...
adjadyn spune:
..si sotul meu sa lasat tot atunci..cand a aflat ca sunt insarcinata...m-a ajutat mult,adica nu-mi mai facea "pofta"
....
adjadyn