Mama mea are ''pietre la fiere'' si tb sa se opereze.
Ea are deja o operatie clasica de ulcer duodenal si 2 operatii cezariene si ma intereseaza sa stiu daca in aceste conditii poate face o operatie laparoscopica de colecist.
Pun aceasta intrebare deoarece un medic i-a spus ca este contraindicata colecistectomia laparoscopica din cauza ca avand deja atatea operatii clasice, poate face ulterior aderente si complicatii.
Multumesc,
cristina
http://site.neogen.ro/liviu.ungureanu/files/ps_despre.html
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Ajutati un OM sa traiasca!
colecistectomia laparoscopica nu se face daca in antecedente au existat operatii clasice pe abdomen.
medicul respectiv va sfatuit bine!
va doresc multa sanatate!
Si eu am pietre la bila. Mi-au fost descoperite intamplator acum aproximativ 8 ani. M-au suparat, fara sa stiu ca ele erau, acum mai mult de 11 ani, cand am facut cateva crize cu dureri puternice in zona de sus a stomacului si cu stari de voma. Medicul care mi-a descoperit pietrele la o ecografie, mi-a recomandat sa ma duc sa mi le scot (operatie) fara sa astept sa ma doara. "E mai bine la rece" Asa a spus. Eu nu m-am incumetat dar nici nu am mai avut vreo problema. Acum ca a aparut posibilitatea laparoscopiei, ma bate gandul sa ma duc sa le scot sa nu-mi faca surprize. Daca am doua cezariene pot face operatie laparoscopica? Si: Ma sfatuiti sa recurg la operatie daca nu ma deranjeaza cat de putin?
Am omis sa mentionez ca aveam multe pietre dintre care cea mai mare de 10 mm, la vremea aia - acum 8 ani.
www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Ica tunsulica