O singura biserica (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Gandi, sarumana de sugestia de lectura. sa inteleg ca e jurnalul unei atee ajunsa pe calea credintei? voiam sa va intreb de cateva zile, dar nush de ce n-am indraznit: mai e vreuna dintre voi cu trecut ateu, asa ca mine? ca ma framanta o chestie- ramane ceva cinism chiar si dupa ajungerea la liman prin credinta? si daca da, cum se scapa? si pentru fetele care au crezut dintotdeauna, cand aveti indoieli, sunt asa fundamentale sau legate de detalii? cum depasiti momentele astea?

una dintre indoielile mele fundamentale e legata chiar de subiectul de fata; nush de ce, dar nu cred ca unirea tuturor sectelor crestine cu principalele culte ar fi chiar de dorit.

-----------------------
Nu sta, ca sta productia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Conchi, daca deschizi Ym-ul iti zic eu despre Monica Fermo

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by Elena

quote:
referitor la "ciomageala",nu exista nici o contrazicere,ci fiecare sfat a fost dat intr-un anume context unor persoane diferite.

Poate am mai facut vreo confuzie si n-am inteles eu bine ce ai vrut sa spui, dar personal declar cu mana pe inima ca NU vad nici o situatie in care rabdatu´la ciomageala sotului ar fi justificata pentru sotie......deci daca esti amabila sa-mi dai ceva exemple CONCRETE, nu "imaginare" despre "contextele" in care un preot ortodox face bine cand spune ca o femeie e bine sa rabde bataia sotului, ca si eu tot femeie sunt si-mi fac ceva griji sa-ti spun drept !!!!

Este evident ca o situatie clasica „permisa” este aceea in care sotul „te bate de te usca” la septic america, septic romanesc sau table........

Cu zambetul pe buze si cu respect non stop,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

PS> gandacelu – ziceai de un lik de unde putem descarca acea carte meseriasa.... pleaseeeeeeeee !

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/talita-kumi-inviind-pe-drumul-damascului.htm
ata ete.

daca mai aveam iti trimiteam prin posta:)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Dragele mele Conchita si RA, cu riscul de a ma repeta, va spun din nou si in reluare: eu consider credinciosii ortodocsi ca frati si surori in credinta !!!!
Adica voi chiar vorbiti serios cand intrebati de ce imi pun eu problema unirii ? V-am lasat eu impresia ca "firma de la intrare" ma preocupa ? Vi se pare ca in cele exterioare ma impiedic eu si le vreau de-un singur fel.... ca vreau sa am in fatza ochilor un singur model de cladire pentru toate bisericile ca si blocurile comuniste? Cum sa doresc eu eliminarea diversitatii ? cand IMI PLACE diversitatea si diversitatea e ca viata ! Dar spuneti-mi va rog daca vi se pare drept ca intre surori/frati sa fie cearta si despartire totala sau pe motiv ca au in comun numai UN SINGUR PARINTE sa nu se considere a fi surori/frati bune/i, ci unele pe altele venetice ? Cum vine asta ca o credincioasa, care sunt convinsa ca Aceluias Iisus Hristos se inchina ca si mine, sa nu fie de acord in ruptul capului sa se roage cu mine impreuna ? poate vina mea este ca va consider pe voi toate in primul rand credincioase Domnului si abia apoi Bisericii de pe pamant, ca si mine !
Ce fel de dogme ale bisericii .... ( oricare vreti voi ) se incalca prin participarea impreuna a doua femei simple credincioase, din biserici crestine diferite, la aceiasi slujire impreuna cu rugaciune si lauda pentru Cel Care MERITA toate laudele noastre ?
M-am lamurit ca total nu se poate sa mai fie Biserica una singura cum a fost, dar de ce unele dintre noi, ca particele ale bisericilor noastre, de ce nu ne putem "suferi" reciproc deloc si dam verdicte ca "ratacite, sectante, eretice"????
Insemna in mod SIGUR pierderea mantuirii cand iei parte cu cineva din o alta Biserica crestina la ceva mai spiritual decat o simpla discutie ca intre fete? ca eu n-am gasit in Biblie nimic in genul asta cu toate ca am citit-o cat de cat atenta !!

quote:
Cat despre "ciomageala",mai fetelor,voi nu stiti ca "bataia-i rupta din rai".(asta-i comentariul sotului meu,sa stiti!)

Gluma-i gluma, dar eu sunt convinsa ca sotul tau te iubeste si ca nu ar ridica palma asupra ta. Dar, din pacate, inca mai exista femei abuzate, carora preotul le-a spus sa rabde bataia ca este pentru mantuirea lor :(( .....a mai fost un subiect pe tema asta, tot aici pe forumul asta si acolo poti citi marturia mai multor fete despre asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

gandacel,eu am citit talita cumi acum vreo doua luni si,tot asa,n-am putut sa ma dezlipesc de ea pana n-am termint-o.Si pe mine m-a socat chestia cu petrecerile.Ce m-a impresionat a fost modul in care s-a format sub indrumarea parintelui Argatu,m-a facut sa realizez(din nou)ce important este sa ai un duhovnic bun.Si incaun lucru care m-a marcata fost viziunea pe care a avut-o la prima spovedanie ,precum si explicatia data de parintele Argatu.Ce har lucreaza in aceasta sfanta Taina,ce mari minuni se intampla i Biserica lui Hristos!Cat despre lumina de la Ierusalim,ce sa zic?am vazut si eu niste filmulete pe net si m-am cutremurat,dar sa traiesti asta la fata locului...e ceva minunat.
Elenadaca vrei asa de mult sa te rogi impreuna cu ortodocsii,te astept la Sfanta Liturghie cand vii in tara.Daca protestantii sau neoprotestantii vor sa se roage cu noi,stiu unde se gasesc biserici ortodoxe si pot veni la slujbe,ca sa-L laude pe Dumnezeu impreuna cu noi,si sa I se inchine.
Referitor la violenta in familie pe care chipurile o "recomanda" unii preoti am comentat si la subiectul de care vorbesti si nu simt nevoia sa ma repet.
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga Irina, de cate ori vin in tzara merg cu multa bucurie sa ma rog in bisericuta ortodoxa draga inimii mele, cea din parcul i.O.R.
Oricum, accept cu placere propunerea ta si iti intorc si eu invitatia sa vii cu mine la o slujba in orice biserica vrei tu, catolica sau protestanta, tu alegi ! Ce zici ?
Cat priveste problema violentei in familie, stii bine ca eu n-am spus ca ar fi recomandata de preoti, ci acceptata de ei (de fapt, de unii dintre ei), lucru care mi se pare la fel de grav. Mi-amintesc, intr-adevar, de mesajul tau la acel subiect si am apreciat pozitia ta corecta in aceasta chestiune !

quote:
Originally posted by irina.c.
Elenadaca vrei asa de mult sa te rogi impreuna cu ortodocsii,te astept la Sfanta Liturghie cand vii in tara.Daca protestantii sau neoprotestantii vor sa se roage cu noi,stiu unde se gasesc biserici ortodoxe si pot veni la slujbe,ca sa-L laude pe Dumnezeu impreuna cu noi,si sa I se inchine.
Referitor la violenta in familie pe care chipurile o "recomanda" unii preoti am comentat si la subiectul de care vorbesti si nu simt nevoia sa ma repet.

Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Elena
Cum vine asta ca o credincioasa, care sunt convinsa ca Aceluias Iisus Hristos se inchina ca si mine, sa nu fie de acord in ruptul capului sa se roage cu mine impreuna ?

Elena, tu vorbesti frumos si din inima, care e de aur, te plac si te apreciez mult. dar treaba aici nu mai e doar intre noi, ca eu cu tine m-as ruga oricand.

problema e alta si as putea sa iti dau exemplele Martorilor lui Iehova, Ostii Domnului, Miscarea Stilista, etc, adica grupari anarhice, fanatice si schismatice. tot crestine, nu? de unde stiu eu ca se roaga aceluiasi Dumnezeu? numa pentru ca ei citesc aceeasi Biblie ca si mine?

Elena, sfatul de aur din Biblie, ca tot intrebi unde scrie, e unul din Pilde, unde zice, aproximativ, sa nu asculti la vorba nebunului, ca te sileste la pacatul cu gandul si la departarea de Adevar. mie cei din secta Martorii lui Iehova mi se par periculosi rau. s-or declara ei crestini, nu e treaba mea. Sabina si Cata ar fi revoltate sa vada ce declara ei despre institutiile statului, inclusiv despre cele de cultura. am oroare de toate sectele astea si de toti propovaduitorii de mucava care se cred mai destepti si mai intru adevar decat insusi Dumnezeu, care imi cer sa ma justific de ce Ii respect Cuvantul, asa cum a fost lasat prin Iisus. toti avem revelatii, nu? ce-ar fi sa infiintam toti cate o biserica, atunci?

Aici nu mai e vorba numa sa dam bine intr-o discutie pe forum sau sa ne calmam nelinistile intr-o pace calduta si confortabila, tinand discursuri despre concordia crestina generala, frati, surori, etc. este vorba despre mantuire, Elena, si tu o pretuiesti la fel de mult. prefer sa gresesc "lumesc" si sa nu ingenunchez alaturi de un sectant care ia numele Domnului in desert.

nu are cum sa stie neoprotestantul sau martorul lui iehova mai bine decat Iisus care e voia lui Iisus, pentru Dumnezeu! Iisus l-a trimis pe Petru in lume sa propovaduiasca si si-a cladit biserica pe "piatra" asta, deci biserica este in esenta apostolica. si tu vrei sa ascult la modernismele aiuritoare ale unui sectant care imi spune sa nu-mi botez copilul, cand insusi Iisus s-a lasat botezat, sau sa ma botez de sapte mii de ori cand Iisus s-a botezat o singura data si gata. Sau sa dau din cap "tolerant" cand vine Papa si spune ca el nu greseste, cand Iisus spune clar ca nu e nimeni fara de pacat. Prefer icoana mea stramoseasca bizantina si s-o revolt pe Catalina, decat sa ma inchin la idoli vii, adica la poza papala sau la a mai stiu eu carui "minister" ad-hoc care-si inventeaza cate-un cult crestin peste noapte-numai pentru ca se gandeste la credinta ca la iarmaroc, adica de genul "mai lasa si tu, jupane, mai las si eu, crestine" ca sa atraga cati mai multi enoriasi si deci contribuabili. Cum e crestin cel care neaga Biblia, cuvantul lui Iisus si Biserica lasata de el? Ca imi aduc aminte iarasi de homosexuali cu pretentia lor de a se cununa in casa Domnului cladita din voia Sa, aceeasi care a dus la distrugerea Sodomei si Gomorei. ei spun ca nu scrie nicaieri in Biblie ca numa barbatul cu femeia se pot casatori - minciuna crunta -, si ca Dumnezeu e dragoste - uitand ca Dumnezeu ne indeamna sa nu mai pacatuim. tot se vorbea aici de fiul lui Noe: daca pacatul era asa un mizilic, pai atunci nici nu s-ar fi pomenit de fiul asta care pacatuia chiar si la vreme de potop. idem cu homosexualii - ei vor sa pacatuiasca in insasi casa Domnului, ca buni crestini ce sunt, parte din mai stiu eu ce culte sau secte "in pas cu timpurile" - cu asa ceva vrei tu unirea? nu inteleg cum poti sa minimalizezi insasi esenta diferentelor: nu numai ca ne inchinam diferit, dar dupa cum se vede, avem si Biblii diferite: unele arata cuvantul lui Dumnezeu, altele pe cel al "propovaduitorilor", huh...

Dar, poate ca Dumnezeu chiar se rasgandeste, mai stii? Si lasa fiii ratacitori in casa Sa ca sa ne puna pe toti la incercare, deopotriva. Incercare prea grea pentru mine, recunosc. Totusi, cu buna stiinta si acolo unde e clar ca lumina zilei ca pericolul exista, eu nu ma bag. Pretul platit ar fi prea mare si cred ca am ratacit destul din ignoranta ca sa o fac acum in cunostinta de cauza numai de dragul experimentelor "nobile" - si in special, politico-cezaresti.

quote:
poate vina mea este ca va consider pe voi toate in primul rand credincioase Domnului si abia apoi Bisericii de pe pamant, ca si mine

tu nu ai absolut nici o vina. ca sa vezi ca nu te privesc diferit, nici macar nu stiu si nu ma intereseaza sa te intreb ce orientare crestina ai, doar banuiesc ca nu esti ortodoxa.

Sabina, mii de scuze, n-am mai fost pe faza.

-----------------------
Nu sta, ca sta productia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Iar ma bag si eu in vorba :-)

Miscarea Oastea Domnului este o miscare de reforma in cadrul Bisericii Ortodoxe. Nu sint fanatici, nu sint nebuni deloc. In orice miscare religioasa mare apar si miscari de reforma. V-ati gindit vreodata de ce este nevoie de reforma? Ca daca sint toate bune si frumoase nu e nevoie de nici o schimbare, nu? Nu ma refer la schisme, ci la reforme. E normal ca cineva sa vina sa atraga atentia cind te departezi de la adevarul pe care pretinzi ca-l slujesti. Oastea Domnului nu e acelasi lucru cu Martorii lui Iehova sau mormonii. Am studiat istoria Bisericii si am citit si cartile lor, am stat de vorba si cu astfel de oameni, si stiu cite ceva despre ceea ce cred ei. Deci sa nu-i punem pe toti in acceasi oala. Daca cunosti bine Scriptura nu te poate insela nimeni cu privire la Adevar. Chiar Domnul Isus a spus celor din vremea Lui "va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile".
Am o prietena foarte scumpa care face parte din Oastea Domnului. E o fata deosebita, cu o credinta mare si eu cred ca Il slujim pe acelasi Dumnezeu, Tatal, Fiul si Duhul Sfint. E normal ca Biserica Ortodoxa sa-i renege, dar asta nu inseamna ca sint nebuni sau dezorientati.
Poate nu va place ce spun, dar pe mine ma deranjeaza cind se sustine ca numai ortdoxia e buna, dreapta, adevarata si ceilalti crestini sint rataciti. Si spre asta tinde sa mearga discutia.

Pace tuturor!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdaByron spune:

quote:
Originally posted by conchita

problema e alta si as putea sa iti dau exemplele Martorilor lui Iehova, Ostii Domnului, Miscarea Stilista, etc, adica grupari anarhice, fanatice si schismatice. tot crestine, nu? de unde stiu eu ca se roaga aceluiasi Dumnezeu? numa pentru ca ei citesc aceeasi Biblie ca si mine?

Conchita, Martorii lui Iehova nu sunt crestini, ei neaga dumnezeirea lui Isus, neaga Sfanta Treime si prin urmare nu sunt crestini si nici recunoscuti ca atare, indiferent cum se autonumesc ei.
Bisericile crestine marturisesc Crezul Niceo-Constantinopolitan cu sau fara "Filioque".

AdaByron

Mergi la inceput