Avem voie sa facem plaja?

Avem voie sa facem plaja? | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

La mine e un soare caldut si tare as face niste plaja sa mai pun niste culoare pe mine, stie cineva daca e interzis in sarcina? Nu-mi amintesc sa fi citit nicaieri ca n-ar fi bine, dar ma gindesc ca daca la sauna n-ai voie ca te infierbinti prea tare, si la soare ar fi cam acelasi lucru. Stie cineva?

Cipcipcip si bebe in burta 16 sapt

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Iata ceea ce stiu eu: nu prea e bine sa te expui la soare in perioada sarcinii, pt ca te poti alege cu niste pete maronii pe figura (in Franta le zice masca de sarcina) care nu prea mai dispar de la sine. Vara e f important sa te dai bine cu crema ca poti sa le capeti si plimbandu-te pe strada. Eu am fost la mare si la strand cat am fost insarcinata (chair pana in luna 9) dar m-am cremuit tot timpul cu indici de protectie cei mai mari de pe piata. Cumanata-mea m-a convins pt ca ei i s-au parut mofturi la vremea respectiva si acum se chinuie sa scape de pete de pe fata si nu prea are sanse.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am facut plaja pina in luna a 9-a. cu crema spf 15, cu bai in mare...a fost super (se poate vedea si in poze....). grasu mik se distra in burta ceva de risu' lumii. nu mi-a aparut nici o pata, dar nu pot spune ca asta e o regula generala. daca ai grija sa nu stai la 2 dupa-amiaza pe 40 de grade fara umbrela...eu cred ca te poti sori linistita!

Roxi si Patrick (29.07.2004)
http://community.webshots.com/user/rocksy25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Si eu stiam de masca de sarcina si am facut plaja, chiar destul de mult. Nu mi-au aparut pete maronii insa m-am ales cu alunitze chiar pe burta. Sincera sa fiu n-as mai face plaja daca as mai ramane insarcinata.

Alexia Maria cocheta

Mai multe poze cu noi

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

eu am facut plaja cand am fost insarcinata, dar ma duceam nu chiar cand era soarele puternic.nu mi-a aparut nimic(nici pete si nici alunite).as mai face plaja daca as ramane insarcinata.cum crezi tu de cuviinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mi doctorul mi-a recomandat cit ma putin soare si ala dimineata. Asa am si facut si totul a fost bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Nu cred ca masca de sarcina are de-a face cu expunerea la soare.
Sunt in 35+ si mi-au aparut pete mai evidente pe nas, si foarte putin visibile pe frunte. Si ma dau in fiecare zi, inainte de a iesi afara cu crema factor de protectie maxim (adica 100). Crema asta mi-o recomandase medicul dermatolog inainte de a fi gravidutza - fie iarna, fie vara, fie soare, fie innorat.

Sper ca petele sa treaca (din ce am citit, am inteles ca vor trece cu timpul).

Expunerea la soare cu masura (adica protejata cu crema, burtica acoperita si in nici un caz in miezul zilei) nu poate sa iti faca rau. Te ajuta cu vitamina D si iti asigura si un tonus mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Hai sa iti povestesc experienta mea. Ea am facut plaja in luna august, cand eram in luna a 7-a. In primul rand, am fost tare mandara sa imi arat burtica, ma plimbam pe plaja tare tantosa.. Ca factor de protectie am folosit ceea ce folosesc eu de obicei, adica factorul 6 (ceea ce pt mine e suficient, desi sunt blonda). Insa nu am stat la plaja in miezul zilei (perioada care de altfel nu este indicata pt nimeni, nu numai pt gravidutze), si gambele din cand in cand le mai acopeream (pt ca altfel este favorizata aparitia edemului, din cauza vasodilatatiei excesive). Plus ca seara profitam si il puneam pe al meu sot la un masaj suplimentar al picioruselor mele delicate. In ceea ce priveste masca gravidei, aceasta apare datorita hormonilor in exces din timpul sarcinii, poate fi accentuata de expunerea la soare, dar disparitia ei nu este intarziata la cele care au stat la plaja. eu personal nu am avut o masca de sarcina prea evidenta, pete mi-au aparut chiar in ziua in care am nascut (de m-am speriat cand m-am uitat in oglinda), dar in cateva zile au disparut complet. Asa ca: go for it!!!!

Andra,de printesa (15.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut,

si eu stiu ca se poate, daca nu faci excese. Nu la pranz cand e soarele puternic si pentru orice eventualitate crema cu factor de protectie mare.
Ideea e sa nu iti incingi corpul excesiv.

Mergi la inceput