GRADINITE CRESTINE TIMISOARA

Cunoaste cineva vreo gradinita crestina in Timisoara?
Am auzit numai lucruri bune despre ele. Adica, chiar daca nu sunt pocaita, imi pot duce copilul acolo. Sunt foarte bine ingrijiti, grupe cu putini copii, mancare foarte buna, preturi rezonabile, atata doar ca o data pe saptamana fac o ora de religie. Asta nu ma deranjeaza, au si ore de engleza. Am auzit de Casa sperantei, Logos, dar nu stiu unde au sediile si nici cum sa ajung acolo?
Ma puteti ajuta cu informatii ?
doris
Raspunsuri

alexa00 spune:
din cate stiu eu este una in Mehala(nu stiu exact unde).Tot asa , si eu am auzit numai lucruri buna.
Numai bine,
Alexa

Doris-Alina spune:
Buna fetelor!
M-am interesat si am aflat cateva gradinite crestine, unde ne putem inscrie copii, chiar daca avem alta religie decat ei.
1. Gradinita Logos Timisoara
Str.Transilvania nr.10 A
Tel 0256 240643
Patronata de Biserica Penticostala Logos Timisoara
2. Gradinita Casa Sperantei Timisoara
Str. Fratii Buzesti nr. 14
Tel 0256 471965
Patronata de Fundatia Casa Sperantei Timisoara
3. Gradinita Betania Timisoara
Str. Independentei nr. 14
Tel 0256 490653
Patronata de Asoc. Familia Sperantei Romania Timisoara
4. Gradinita Samariteanul Timisoara
Str. Cernauti nr. 49
Tel 0256 227382
Patronata de Asociatia Crestina Samariteanul Arad
Chiar azi vreau sa merg sa vizitez Casa Sperantei.
Revin cu detalii.
Doris si printesa mea Ines
doris

lavi02 spune:
Va dati seama ca daca gradinitele sunt "pocaite", adica neo-protestante, o sa va si educe copiii conform acelor religii si incet, incet, o sa ii asimileze in religia respectiva. Daca asta vreti, asta veti avea, daca nu vreti, mai ganditi-va.
Tocmai de-asta primesc ei copii de alte religii cu atata bunavointa, ca sa ii atraga.
Am mai vazut si eu cursuri "gratuite" de engleza prin oras, care sunt tinute de neo-protestanti si care de fapt constau in prozelitism.
Nu zic ca e rau sau e bine, zic doar ca trebuie sa fiti constiente ca asta se va intampla.

lilach spune:
Cunosc si eu o gradinita crestina in Timisoara la biserica Vox Domini.
Daca doresti pot sa ma intersez in ce conditii pot sa primeasca.
In legatura cu ceea ce au scris fetele: mcrmiki, alexa00 nu sint de acord si voi spune si de ce...copiii mei cei mari au fost ani de-a rindul in tabere crestine in Romania unde se invata si engleza. Nu au venit acasa cu nici un lucru rau invatat acolo, dimpotriva.Da intradevar au invatat si religie dar ei oricum invata si aici religie si nici decum Noul Testament, ei spuneau ca totul decurge cu povesti, defapt anul trecut am asistat si eu la o ora de religie si nu mi s-a parut nimic nelalocul lui.
Ce aveti voi impotriva neoprotestantilor sau a baptistilor? Nu va inteleg. La ce defapt trebuie sa fie atente?? voi stiti ? sau spuneti asta doar pentru ca a-ti auzit?
Nu degeaba se isca dispute intotdeauna pe tema religiilor. De ce trebuie sa spuneti ca ii va educa conform acelor religii...
Ce e chiar atit de diferit intre ortodoxi si neo protestanti?
Poate ar trebui sa deschid si un astfel de subiect.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.

Doris-Alina spune:
Pentru Adriana si Lavi 02
Asa cum bine spune si Lilach, nu trebuie sa ne gandim daca ne inscriem copii la astfel de gradinite, ne-am gandit deja, si din moment ce le-am cautat si gasit, ba chiar le-am vizitat, nu aveti de ce sa va faceti griji, si mai ales nu avem voie sa contestam aceste religii.
Subiectul acesta a fost deschis cu alt scop, nu acela de a contesta religii.
Nu stiu cum sunt gradinitele crestine la voi in oras, dar la noi in Timisoara, am ramas profund surprinsa in bine de conditiile in care micutii nostri isi pot petrece timpul.
Am vizitat si gradinite de stat si particulare(asa zise), si am fost dezamagita.
Am vizitat o gradinita particulara unde mi se cerea 80 euro pt. un program scurt, si copii dormeau pe jos , pe saltele, sediul era intr-un apartament de bloc cu doua camere, era foarte frig, iar supraveghetoarea era o studenta la geografie, fara nici un fel de pregatire in domeniul pedagogic.
Eu sunt ortodoxa, dar nu ascund faptul ca am fost de cateva ori la o biserica baptista. N-am vazut nimic rau acolo.
Am vorbit cu alte mamici in aceeasi situatie, tot ortodoxe, care au copii la astfel de gradinite, si sa stiti ca nu fac decat o ora de religie pe saptamana, si aceea intr-un mod foarte placut, au carticele cu Doamne Doamne, cu desene, pe intelesul lor, cantecele si imnuri.
Sa fim seriosi, un copil la 2 ani si jumatate, oricum nu intelege diferenta intre ortodox si neo- protestant.
Pentru el ,Doamne Doamne este acelasi, la care mami l-a invatat sa se roage cand se culca...
Motivul pentru care m-am hotarat asupra unei astfel de gradinite, este acela ca educatoarele sunt extraordinar de corecte, nu trebuie sa ma duc cu atentii si plocoane ca sa-i schimbe pampersul sau sa-l spele la fundulet. O fac pentru ca sunt constiincioase si oneste.
Am vazut o faza in care o fetita nu vroia sa manance la pranz, si am ramas uimita cu cata rabdare, se straduia sa-i dea pana la ultima lingura, cu povesti, cu exemple, cu zambetul pe buze, nu crizate ca altele.
Alt motiv este acela al dotarilor ,exceptionale de altfel...
Si nu in ultimul rand, faptul ca in jurul copilului meu, nu se injura, nu se fumeaza, au loc de joaca foarte frumos, si mai ales credinta si rabdare...
Pretul este mai mult decat rezonabil, mancarea extraordinara, ba chiar mi s-a spus ca se gateste si regim pentru copii cu probleme de sanatate.
Au logoped, psiholog ,asistenta, grupele nu sunt mai mari de 10 copii, tocmai pentru a se putea ocupa asa cum trebuie.
Acestea sunt motivele mele pentru care am facut o astfel de alegere.
doris

Banti spune:
Exista aceasta prejudecata ca neo-protestantii vor sa atraga copiii, sa-i asimileze in religia lor... Oameni buni, cred ca exagerati. Cred ca e mai bine sa va informati inainte de a aduce astfel de acuzatii gratuite. Neo-protestantii merg in biserici crestine recunoscute de statul roman. Neo-protestantii sint crestini ca si ortodocsii, catolicii, protestantii, doar ca pun accentul pe Biblie, si nu pe vechile traditii. Copiii nu invata nimic rau acolo, dimpotriva sint intr-un mediu in care invata respectul si dragostea fata de oameni, reverenta fata de Dumnezeu, sa se poarte frumos, deci astea sint lucruri rele? Mie imi pare rau ca nu am o astfel de gradinita in preajma sa imi duc si eu copiii acolo. E trist ca inca mai exista astfel de prejudecati.
Ioana

lilach spune:
quote:
Originally posted by Banti
Exista aceasta prejudecata ca neo-protestantii vor sa atraga copiii, sa-i asimileze in religia lor... Oameni buni, cred ca exagerati. Cred ca e mai bine sa va informati inainte de a aduce astfel de acuzatii gratuite. Neo-protestantii merg in biserici crestine recunoscute de statul roman. Neo-protestantii sint crestini ca si ortodocsii, catolicii, protestantii, doar ca pun accentul pe Biblie, si nu pe vechile traditii. Copiii nu invata nimic rau acolo, dimpotriva sint intr-un mediu in care invata respectul si dragostea fata de oameni, reverenta fata de Dumnezeu, sa se poarte frumos, deci astea sint lucruri rele? Mie imi pare rau ca nu am o astfel de gradinita in preajma sa imi duc si eu copiii acolo. E trist ca inca mai exista astfel de prejudecati.
Ioana
Ioana,

"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.

lavi02 spune:
Eu n-am zis nici ca e bine, nici ca e rau, am zis doar ca neo-protestantii au aceasta "insarcinare" principala, de a-si aduna cat mai multi adepti. Pe care o practica prin toate mijloacele, inclusiv "agatat" oameni in autobuz, tren, etc, cursuri asa zise de engleza, etc. Pe vreme lui Ceausescu atrageau oamenii mai amarati prin "ajutoarele" primite de prin America, etc.
Nu am absolut nimic cu cei care apartin de aceste religii, am avut colegi, prieteni. Doar ca nu-mi place sa fiu victima lor de "marketing", respectiv prozelitism religios. Sunt prietena cu ei atat timp cat nu incearca sa ma converteasca. Cei cativa pe care i-am avut in jur de-a lungul vietii au inteles chestia asta.
Daca voi va asumati acest risc - treaba voastra. Eu doar am vrut sa va dati seama ca exista.