Endometru, ovulatie, temperaturi - monitorizare 16
Raspunsuri - Pagina 3
utocatalina spune:
Coralia76...stiu cum este
...eu imi iau temp de 4 luni...si am intrebat mereu cite ceva...este bine...mai bine sa fim bine informate, nu?
Vad ca esti de o seama cu mine..28 de ani....tu cum stai cu altfel de analize...ce analize ti-ai mai facut?
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
utocatalina spune:
Cit despre testele de ovulatie nu am folosit...parerile sunt impartite...dar temp. mi-a aratat mereu cind am ovulat..
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
MRL spune:
fetelor!
Eu sunt in ziua 12 de la IAS si abia acum au inceput durerile de burta. Sanii nu ma dor doar ca ii simt putin mai sensibili, dar foarte, foarte putin. La mine inainte de venirea ciclului aveam dureri de burta si de sani. Acum durerile de burta sunt destul de rare dar durerea este mult mai mare ca de obicei. Am senzatia ca salivez cam mult.
Intreb si eu fetele gravidute de la voi, ce semne au avut in luna cand au ramas cu bb?
Poate ma lamuriti si pe mine cum sta treaba cu progesteronul si faza luteala. Eu am faza luteala intre 14 si 16 zile. Nu mi-am facut analiza progesteronului dupa ovulatie, de aceea va intreb daca progesteronul este in cantitate mica faza luteala este si ea sub 14 zile?
Pupici pentru fete
LilianaM
Tonnia spune:
Mrl, eu nu am avut mari simptome. Sanii deloc, deloc, de abia la 2-3 zile dupa testul pozitiv au inceput un pic sa ma jeneze spre axila. Aveam dureri de spate, dar in general le aveam inainte de ciclu, si de burta cand si cand, de ziceai ca sigur imi vine. Atat!
Cred ca daca e progesteronul mic si faza luteala e mai scurta. Nu sunt sigura, sa vedem ce spun si alte fete! Iti tin pumnii stransi de tot! Cand iti faci test?
Maria, nu stiu nici un antiinflamator sigur, dar teoria spune ca in primele zile dupa ovulatie, putem lua cate ceva, daca altfel nu se poate!
MRL spune:
Tonnia, o sa fac testul sambata cand o sa fiu in ziua 15 de la inseminare. Si pe mine ma doare burta cand si cand (pana acum mai mult nu decat da) si am senzatia ca o sa vina numai ca durerile sunt cam mari. Si eu stiam ca daca progesteronul este mic si faza luteala este mica, dar astept sa imi confirme si alte fete.
Un
dulce pentru tine si pentru bb mic
maria_alexia spune:
Liliana, chiar ma interesa si pe mine subiectul cu progesteronul, si asta am putut gasi:
quote:
luteal phase deficiency (a short luteal phase, insufficient progesterone production by the corpus luteum, or poor responsiveness of the endometrium to normal progesterone levels)
http://www.ohiorepromed.com/lpd.htm
Carevasazica, se cheama deficienta de faza luteala oricare din conditiile de mai jos: faza luteala scurta (deci este progesteron destul, dar nu suficient de mult timp), sau progesteron insuficient, sau raspuns insuficient al endometrului la progesteron.
Cu ultimul caz, s-ar parea ca nu e destul sa ai progesteron cat si cand trebuie, mai trebuie monitorizat si endometrul !
Sper ca n-am interpretat prost informatia...
Parca m-am mai luminat si eu
rucsi spune:
Buna fetelor !Sa-si faca cineva test, ca vrem o gravidutza luna asta !
Tonnia, eu sunt tot timpul aici, va citesc si va urmaresc , numai ca nu prea am ce scrie . Ti-am zis ca acum nu mai sunt decat simplu spectator. Ma gandeam sa infiez o fetita . Ce parere ai ?
Roxee, eu zic sa-ti faci testul.Nimic nu poate influenta o eventuala sarcina . Daca e sa fi gravida, esti si daca faci si daca nu faci testul ! Macar daca-l faci, scapi de stres .Bafta si tine-ne la curent.
liadi spune:
Draga Cata,
De ce te ingrijorezi? Nu ai altceva de facut decat sa prestezi. Xhiar daca ovulezi mai tarziu. Ar trebui sa faci monitorixare pana cand se vede in loc de foliculul crescut corpul galben. Atunci sigur s-a rupt foliculul si ai ovulat. Car despre progesteron in faza luteala eu stiu ca daca nu este suficient aceasta este mai lunga. Daca faza luteala este scurta atunci progesteronul a fost in cantitati optime dar mai putine zile. Oricum inainte cu cateva zile de CM se prabusesc toti hormonii ovarieni. Daca vezi ca ai ovulat si ai sanse sa ramai insarcinata poti sa iei progesteron pentru sustinere. DEsi nu este sigur ca si luna asta ai un deficit de progesteron. Oricum nu strica cu nimic. Napraznicul este foarte bun insa in loc de progesteron. Cauta pastile asa le ei fara probleme si rapid.
Nu dispera si cauta sa vezi corpul galben! Iti tin pumnii!
Te pup, Lia
danangie spune:
TONNIA nu reusesc sa-mi fac o monitorizare pentru ca doctotrita mea vine la spitalul unde merg eu doar o data in saptamana.Aici e cam naspa in sensul ca daca e sa merg la un spital de stat trebuie sa astept o gramada de timp si nu as putea sa aleg ginecologul care vreau eu ........de aceea am ales spital privat.Unde am mai lucrat si unde cunosc deja medicul.Adica doctorita.Si aici o eco costa 62 euro.Ar trebui sa scot cam 200 euro pentru o monitorizare completa....
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
maraki spune:
Buna seara tuturor fetelor
Eu sant intr-a 17 a zi si a fost prima oara cand am facut monitorizare si tratament pt stimualare
Stie cineva cam dupa cate zile sant primele simptome in cazul in care as fi gravida?Acum incep sa va inteleg si eu fetelor cand citeam cum numarati zilele pline de emotie
.Va doresc tuturor cat mai grabnic un bebic si o primavara frumoasa, plina de iubire fara griji!
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36