Nu stiu ce sa fac! Ginecologul mi-a dat sa iau tratament cu progesteron si cand i-am spus ca alaptez a zis ca este ok. Pe ce mi-a dat de la farmacie scrie ca nu se iau in timpul alaptarii pt. ca trece in lapte si ca are o multime de efecte secundare. Voi ce stiti?
Exista mai multi derivati de progesteron. Linestrenolul de exemplu este continut de Exluton care este un contraceptiv folosit pe perioada alaptarii. Didrogesteron (Duphaston) de asemenea nu are contrindicatii in alaptare.
Singurul in care se solicita prudenta in administrare pe perioada alaptarii este medroxiprogesteronul, dar nu este contraindicat. Ma gandesc ca medicul tau cunoaste acest lucru si s-a gandit ca beneficiile administrarii medicamentului depaseste eventualele riscuri.
Sa fii atenta doar ca farmacistul sa-ti fi dat acelasi preparat pe care ti l-a recomandat si ginecologul (eventual daca ne-ai spune numele produsului am putea cauta pe net).
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 9 luni
Diana, multumesc ca mi-a raspuns! Este vorba de Prometrium Capsules 200mg si mi-a fost recomandat pt. sangerarea excesiva in timpul ciclului, Disfunctional Uterine Bleeding este diagnosticul. Am citit prospectul si m-am speriat ca poate sa dauneze micutei.
Mihaela
Da, am citit acum un prospect pe net si se recomanda atentie in timpul alaptarii. Dar de asemenea se mentioneaza ca se administreaza la sfatul medicului in astfel de cazuri numai dupa o apreciere a beneficiilor si riscurilor. Ma gandesc ca medicul tau stie ce face. Sanatate!
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 9 luni