Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004(26)
Raspunsuri - Pagina 2
try spune:
Diana, cred ca ai vrut sa zici 500g intr-o luna ca e putin. Ce sa zic, in primele 3 luni e putin, dar duap ce au facut 3 luni bebelusii stiu ca nu mai iau la fel de mult in greutate, norma in general e de 500g/luna. E adevarat ca Alex mi-a luat doar 600g in luna a treia, insa a luat foarte bine in primele 2 luni si zic si eu ca nu toti bebeii sunt stas si ca dupa perioade de bum urmeaza si periaode de "recesiune". Mi-ar fi palcut sa ia un pic mai mult, dar nu consider in ca o problema asta. Daca va lua putin si luna a patra, atunci o sa vad ce-mi recomanda pediatrul.
For2nity, Alex are cicluri repetitive de 3 ore ziua: somnic de juma de ora, apoi treaz inca 2,5 ore si apoi iar somnic de juma de ora si tot asa. De mancat acum mananca la 3 ore, nu-i mai dau mai des decat seara dupa ora 5-6 ca sa faca proviziile de noapte.
Ciclul de mancare la el poate sa nu coicinda exact cu cel de somn, adica poate sa manace la 8am, 11am, 2pm, 5pm si sa aiba ciclurile de somnic la 10am, 1pm, 4pm.
Iar noaptea nu sta treaz deloc, adica se frichine se trezeste un pic eventual incepe sa scanceasca daca nu ma duc rapid la el, il pun la san, papa si cand il pun in patut e aproape adormit. N-am probleme ca sta treaz noaptea, ci ca se scoala des. N ustie sa treaca singurel dintr-un ciclu de somn in altul si s-a invatat ca la fiecare trecere de la un ciclu la altul sa readoarma dandu-i sa manace. De-aia am renuntat sa-i mai dau sa pape la fiecare sculare. Ca sa se invete singurel sa readoarma. Ii dau sa manace noapta doar din 3 in 3 ore. Dupa ce va invata sa renunte definitiv la scularile dintre mesele de noaptea, voi incepe sa-i suprin putin cate putin una din mese sa ajungem in final la doar 2 mese pe noapte. Si tot asa pana ajungem si noi sa dormim toata noaptea... sper.
Ideea cu mulsul o urasc, nu-mi place operatiunea si prefer sa ma suga Alex decat sa stau sa ma mulg. Plus ca prin muls nu reusest isa scoti tot di nsani si mi-e teama ca in timp voi ajunge sa pierd laptele tot mulgand o cant. mai mica decat cea produsa etc. Eu am o obsesie, sa nu pierd laptele. Asta e si motivul pt. care mi-a fost teama sa trec de la suptul din 2 in 2 ore la cel de 3 ore, de-aia mi-e teama si sa renunt prea repede la mesele de peste noapte si tot asa. Merci mult pt. idei, oricum peste zi asa faceam si noi cu "ritmurile", numai ca noi avem alt ritm decat are bebelina ta .
Sabina, nu-l pot culca in carut ca el se frichine si da din manute si picioruse des si s-ar lovi de marginile carutului. E prea mare ca sa doarma toata noaptea in carut. Si plus ca d-abia l-am dezvatat de leganat, nu vreau sa mai revin la el, caci asa a dormit un timp: leganat in leganus.
Cu locul de dormit, eu am ajuns la concluzia ca e mai bine sa doarma in acelasi loc de fiecare data. E mai mult chestiune de ritual decat de obisnuinta cu salteaua sa zicem. Alex acum stie ca dupa ce trag draperia si se face semi-intuneric in camera, il acopar cu paturica si trebuie sa se culce. E chestiune mai mult de asociere a somnicului cu anumite treburi. Si daca il culc de fiecare data in alt loc nu va asocia treaba asta cu dormitul. Cred ca il ajuta sa-si faca obiceiuri de somn mai bune daca doarme doar intr-un singur loc.
Plus ca eu cred ca treaba cu "nu pot dormidecta in patul meu de-acasa" cred ca nu are legatura cu unde s-au culcat cand au fost mici, cauza cred ca e alta.
Mikimi, o sa incerc si cu dormitul pe burta, desi Alex nu mi-a dat pana acum de inteles ca ar prefera pozitia asta. Cand il pun pe burtica protesteaza dupa un timp destul de scurt. Dar... n-am incercat sa-l culc in pozitia asta. Sa vedem ce-o iesi de-aici.
Roserb, si Alex dupa ce a inceput etapa cu ganguritul o facea destul de des. Dar apoi a urmat o periaoda mai tacuta, iar de curand a descoperit chiuiturile si a inceput iar sa faca zarva. Plus ca Bianca fiind fetita poate era mai guraliva.
Anda, bun venit si-mi pare rau sa aud de experientele neplacute prin care au trecut.
Felis, elilenus, ce pozite frumoase. Doamne, asa scumpi au inceput sa fie ei de cand rad (are aia mica niste ochi albastri de ti-e mai mare dragul, iar Mihaita o privire de ingeras). Gata, am trecut de faza cu babutzele in scutelece, avem copii mari, fetelor.
Felis si pentru noi botezul a fost cu scanceli si plansete mai multe in urmatoarele 4 zile dupa care a reintrat in normal. Dovada ca nu pe toti ii linisteste botezul. Probabil ca tu acum fiind si foarte obosita ii transmiti starea asta de stres si de-aia e si el agitat si plangacios.
Am inceput sa-i dau la 3 ore papa lui Alex, nu-i mai dau la 2 ore.
bits, in ciuda faptului ca unii medici spun ca iesitul dintilor nu provoaca febra si diaree eu sunt convinsa ca intr-un fel sau altul evenimentele sunt legate. Deci, e normal sa faca un pic de diaree cand ii dau dintii si asteapta-te si la febra. Nu-i obligatoriu, dar e posibil. Si la fel nopti mai agitate cu treziri mai dese.
Si cu kk e la fel ca la tine... uuups, adica la fel ca la kenzo. Uneori mai are semintele galbene (la noi fondul e verzuliu cu punctisoare galbene de regula), alteori e ca o pasta galbena totul, ca un mustar la consistenta, uneori e ca un mucilagiu verzuliu dtotu lde la cap la coada. Stai linistita ca e ok. de ce nu confrunti catalogul de kakutza
Cici daca prin Alexander te gandesti la bubulicul meu il cheama Alex simplu (got ya) . N-am vrut nume lung ca si numele de fam e lung si plus de asta pe mine ma cheama la origine Alexandra (n-am scapat de sot cu numele Alex, el a tinut mult sa-l cheme asa pe bebe si am acceptat cu conditia sa fie Alex simplu pt. ca eu nu ma indentific cu Alexandra, toti ma striga Andra).
Ce hainute frumoase a primit Mihaita la botez!!!!
Mai mamici de fetite, eu am hotarat sa nu fiu egosista cu baietelul meu, asa ca cine nu are petitori arvuniti deja, Alex se ofera sa bucure toate fetitele
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Cecilia C spune:
Mikimi am pus un album cu cateva poze noi sa nu ne uite Alexander.
Pupici
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
Cecilia C spune:
Try, era vorba de Alexander a lui Mikimica stiam ca pe bubulicul tau il cheama doar Alex......ca deh....acuma ne interesam ce ne face baiatul...ca al tau am inteles ca e dat deja, ha ha ..parca la fetitza lui Dena, nu-i asa??? ca altfel il vroiam si noi..mai ales ca suntem asa aproape unii de altii..da' acuma nu vrem sa incurcam borcanele. Sa stii ca si eu sunt stresata sa nu-mi pierd laptele dar eu ma mulg taat ziua....si n-am nici o problema pana acuma...cred ca as fi mai stresata daca nu m-as mulge.
Pupici la toata lumea!!!
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
gandacelu spune:
felis, super pozele! mihaita e nemaipomenit! are niste ochisori dulci... si o privire de inger
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
for2nity spune:
Fetelor care va culcati bebeii pe burtica, maaaare curaj aveti...
Ce de bebici cu nume derivate Alex, Alexander, Alexia...hihi
Alexia mea a descoperit ca e mai buna jucarioara din silicon de ros decat degetelele ei, sau poate pur si simplu e mai interesanta fiindca e mai noutate, oricum ar fi eu ma bucur ca uita de degetele.Sper s-o tina.A inceput sa-si revina cu mancarea.N-am dus-o la doctor caci nu s-a potrivit programul, nici nu stiu daca s-o mai duc, azi s-a redresat cu mancarea.Mai vedem maine ce va fi.Am dat-o si cu glicerina in gurita poate se zgariase saracuta si de aceea nu manca cum trebuie.Acum doarme dar imi vine s-o trezesc, mi-e asa dor de ea.
eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) http://photos.yahoo.com/for2nity
Ela2001 spune:
Revin si eu dupa aproape o saptamina in care n-am intrat deloc. Am fost f racita si am chemat-o pe mama la mine sa stea cu Diana ca sa nu-i dau raceala.
Vineri am facut vaccinul de 4 luni. La intepatura n-a zis nici pis chiar a ris, dar doua zile dupa vaccin a fost tare miriita, nu-i intram in voie cu nimic, nu prea vroia sa manince. Vaccinul de 2 luni l-a suportat mult mai usor - n-a fost miriita deloc dupa.
Fetele care ati trecut de vaccinul de 4 luni ati patit la fel?
Offf am o gramada de intrebari pt voi si nu stiu cu care sa incep.
De o sapt am inceput sa-i dau sucuri; intii de morcov i-am dat, dar nu prea i-a placut si apoi i-am dat suc de mar. Spre surprinderea mea, care eram convinsa ca o sa-i placa, nu i-a placut nici asta,se strimba de parca-i dadeam otrava,ii dadeam mai mult fortat.
Acum sint derutata total, nu stiu ce sa mai fac: sa continui sau nu cu sucurile.
Initial am vrut sa astept cu diversificarea pina la 6 luni, dar vazind ca nu mai vrea sa bea ceai deloc mi-a fost teama ca, cu cit ii amin diversificarea, cu atit mai greu o s-o accepte.
Am citit pe forum despre copii care pina la 1 an sau chiar mai mult n-au vrut sa manince altceva decit lapte (copii la care diversificarea fusese inceputa dupa 6 luni).
Voi ce parere aveti?
Ela2001 - bebitzei Diana Andreea (22.10.2004)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
elilenus spune:
For2nity, ai spus ca si puiul tau a facut nazuri la mancare...a mea si-a revenit de ieri, mananca bine, desi astea 2 saptamani de mancat putin se resimt si sanii sunt mai goi. Nu stiu ce sa fac ca nu accepta deloc biberonul, as fi vrut sa-i dau completare dar parca ii pui otrava in gura asa categorica e. Si nu a luat in greutate saptamana asta. Am cantarit-o azi si sunt ingrijorata, tu cum ai rezolvat problema asta?
Rog si eu frumos daca se poate sa se schimbe la mesajul de inceput cu populatia de mamici si puiuti, fetita mea s-a nascut cu 2.750, nu 3.750. Nu as fi vrut sa se revina la chestia asta daca nu as folosi si eu in mod regulat informatia de la inceput pentru comparatii de greutate si evolutie, multumesc mult.
elena si ANA (2.11.2004)
http://photos.yahoo.com/elenapangica
onitza spune:
MULTUMIM PENTRU URARI FETELOR!!!
Azi Paul a fost foarte agitat, incep sa fiu din ce in ce mai ingrijorata, copilul meu nu mai manaca decat 90 ml, si cu dureri mari de burtica; ii dau mereu embumisan, inainte si sab simplex, de o sapt. ii dau si debridat, dar...nici un rezultat; foarte suparata sunt si cu ochisorii, ca nu i-a trecut problema cu secretia galbena, si ma deranjeaza ca am facut doua tipuri de tratament: cu tobrex si sificetina.
Saptamana viitoare, ma duc cu el la Ana Culcer, sper sa gasim un tratament eficient, ca eu am obosit la fiecare masa , ma stoarce de energie, cand il vad cum plange si se agita; i-am schimbat si laptele, ma gandeam ca nu-i mai place, dar degeaba...
Ca sa spun si ceva vesel, azi m-am topit toata cand mia spus: cu-cu-cu...mititelul, l-am pupat de l-am albit!!! Si ce tare se bucura atunci cand ma vede!!! I se lumineaza fata!
Va pup, va multumim inca o data si va iubim!!!
ROSERB, LA MULTI ANI LUI MIHNEA! si ti multumesc din sufletel pentru pentru toate raspunsurile date. DIn fiecare am invatat cate ceva!
Onitza-mami lui Paul
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
camys_2000 spune:
Ela, si eu am inceput diversificarea de o saptamana jumate.
Eu am sarit peste suc, i-am dat mar ras pe razatoarea de sticla amestecat cu suc de morcovi ( morcov ras si stors). Apoi am inlocuit morcovul cu banana rasa pe razatoare.
Am crescut treptat portia si azi a mancat 80 g si apoi lapte a mai baut doar 10 ml. Cred ca i-a ajuns papica.
Peste vreo saptamana cred ca o sa incep si cu pireul de leguma ( morcov si putin cartof, la inceput).
Fructele i le dau la a doua masa si legumele cred ca le voi da la a treia.
Sa nu fortezi bebelusul sa manance, daca nu ii place. Vei incerca in alta zi.
Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)
http://community.webshots.com/user/camys_2000
ad_rianna spune:
Am intrat si eu acum putin, mai mult ca sa fac si altceva decat "zgaltait" copii si alte chestii de genul asta. Abia am reusit sa citesc si nu mai stiu ce si cui am vrut sa spun. Ideea e ca mai am putin si o iau razna. Puisorii mei isi fac de cap...pe rand...si mami nu mai poate. Pana acum macar noaptea erau cumintei. Azi noapte a fost crunt, dar nu o sa va plictisesc.
Vroiam sa-i urez lui bebe Mihaita sa-i fie botezul intr-un ceas bun si sa-l ajute toata viata ingerasul pe care l-a primit de la Doamne Doamne, sa-i vegheze calea si sa-i ajute pe mami si pe tati in tot ce fac. Pupici FELIS.
La multe luni frumoase si fericite pentru bebeii vostri: ONITZA, pupici dulci de la Bianca si o strangere "barbateasca" de mana de la Tudor, MADACHAN in lipsa iti doresc si tie tot ce e mai bun pt.bebe Eduard.
Ei cam atat. Merg sa vad cat pot dormi. Laptele cred ca s-a dus. Azi dimineata l-am pus pe Tudor la san dar nu stiu daca a mancat sau doar s-a jucat. Si la cat am mancat azi...de unde sa mai am si lapte
gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004
pozele noastre