Unde se īntālnesc oamenii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Florile

de Eugen Ionescu

Florile culese īn pahare plāng
Si visānd la fluturi, la livezi cu soare
Florile culese īn pahare mor.

Tristele potire picura-asa jalnic
Pete de lumina.
Lunca toata crede ca sunt doar petale.
Numai eu stiu īnsa ca sunt lacrimi grele,
Sfarmaturi de suflet.

Un bondar le-aduce vesti de la surori.
Creste nostalgia vestedelor flori.
Florile culese, florile de cāmp
Mor de nostalgie, mor visānd la fluturi,
La livezi, la soare.

Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

"Stai! Unde gonesti asa? Opreste-te, stai un pic pe bancuta si trage-ti sufletul! Viata nu e o cursa nebuneasca.. decat daca te lasi prins in nebunia asta.
Cred ca ar trebui sa ai mai multa grija de tine. De cand nu te-ai mai intalnit cu sufletul tau? Ai apucat azi sa te bucuri de zori? Nu, n-aveai cum in goana ta de dimineata. De primele raze, de aerul proaspat al diminetii, te-ai bucurat? De cate ori iesi din casa fara ca macar sa privesti pe geam? Daca te-ai fi uitat, sigur ai fi vazut ce zori frumosi ti-au fost daruiti. Am auzit ca ciripea o pasarica la geamul tau, dar tu nu ai auzit-o. Ai dat radioul prea tare ca de obicei. Sa stii ca vrabiuta venise sa-ti ureze o zi buna!
Ai mai primit in dar,inca o zi...cati sunt carora le-a fost refuzat acest DAR? Cati n-au mai apucat sa vada zorii?? Tot ce pare firesc si bun acum cand gandul te dovedeste,capata pretul cuvenit. Te-ai gandit vreodata ca sunt oameni care nu-si pot pieptana parul,sau nu-si mai pot lega sireturile? Lucruri banale..dar existente.. Te-ai gandit ca sunt oameni care ar pleca bucurosi spre serviciu,dar nu-l mai au, sau nu se mai pot misca sa faca acel pas ...?
Ai uitat sa te bucuri de lucruri "marunte". Dar oare asta te-a apropiat mai mult de "fericire"? Asa..mai stai,trage-ti sufletul si gandeste-te daca drumul pe care mergi e cel bun. Cat din tine e suflet si cat trup?? Ce vrea sufletul tau? Te-ai gandit? Vrea sufletul tau ce vrea si trupul? Nu crezi ca faci mai mult pentru trupul tau decat pentru suflet??
Stai nu te grabi asa! Incotro? Crezi oare ca rostul in viata e sa ALERGI? Sau sa MERGI pe drumul bun? "

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

Adina, multumesc frumos pentru tot!

Te pup cu drag,
Floare de Colt

Mergi la inceput