sterilzare biberoane

Buna
am si eu o inrebare voi cu ce ati sterilizat biberoanele bebeilor sau cu ce le sterilizati
eu le fierb dar am constatat ca de la apa de la robinet ramane pe el un praf alb sau dac sunt ude o mazga alba
cum sa i-le sterilizez?
Alexa si bebe Silviu http://community.webshots.com/user/paxela
Raspunsuri

maria m m spune:
Eu tetinele le-am fiert dar biberoanele le-am sterilizat cu sterilizatorul.Eu am avut de la Chicco,
E mai usor sa le sterilizezi asa decat sa le fierbi de fiecare data.

Klaus29 spune:
Intadevar, cred ca e mai bine cum zice Maria. Noi tot asa le fierbeam si ramanea mazga alba care dupa de se usca devenea un praf albicios pe care il stergeam cu posopelul.
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)

zamzuu spune:
Desigur este mult mai comod sa folosesti un sterilizator. Ai garantia unei sterilizari mai eficiente, pentru ca aburul are o mai mare temperatura, biberonul nu intra in contact cu rezidurile din apa de robinet si in nici un caz nu se depune calcarul pe peretii lui. Este rapid si nu mai ai grija biberoanelor sa nu stea prea mult la fiert sau prea putin. Poti uita de el, ca se opreste singur dupa ce a terminat si cum are capac, totul ramane inauntru, neatins de nimeni si nimic, fara praf sau vapori grasi. Eu il folosesc deja la al doilea copil. Nu este unul de firma (STERIL'BIBS) si nu a costat mult.
GABRIELA si BB SARA

me_evrika104 spune:
paxela important este sa fie sticlutele bine spalate inainte de sterilizare si sa le lasi sa fiarba 20 min .Ambele metode de sterilizat,atat cel clasic,adica prin fierbere,cat si cu sterilizatorul(mai exista o metoda prin sterilizatul la rece,cu pastiluta,dar nu este prea cunoscuta)sunt la fel de eficiente,difera doar durata de viata a sticlutelor si a tetinelor (in cazul fierberii clasice trebuie schimbate mai des)si,asa cum spune si zamzuu ..este foarte ,dar foarte comod cu sterilizatorul:))
pupici de la dana si scumpa ei minune...ioana

Karina spune:
Si eu am avut aceeasi problema la inceput cu biberoanele. Asa ca ne-am hotarit sa cumparam un filtru de apa. Noi ne-am luat o cana filtranta Brita (acum costa vreo 600.000-800.000 lei) si ne mai costa lunar ~200.000lei elementul filtrant. De atunci numai avem probleme cu biberoanele, plus ca apa filtrata o folosesc si la mincare (ceai, supa, etc). Dupa ce a implinit Bogdan 1 an am inceput sa folosesc apa filtrata si la mincarea lui. Eu iti recomand cu caldura cana filtranta, folosirea lui e mai buna pt. toata familia.
Karina + Bogdanel
PS Eu nu am sterilizat biberoanele decit prin fierbere max. 5 minute. Urmele albe de pe biberoane sint de la calcarul din apa.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

sibip spune:
Spuneti-mi va rog: biberoanele din alt material decit din sticla se pot fierbe?
Merci.
Ioana

gicutza spune:
Pune 1/2 lingurita de otet in apa in care le fierbi. Dedurizeaza apa si nu are nici un efect negativ. SI noi aveam aceeasi problema si am citit in Mama si copilul si nu mai stiu pe unde faza cu otetul asa ca am aplicat-o. Se pot fierbe si biberoanele de plastic nu numai cele de sticla.
Sa traim bine!

ruxandra_sb spune:
In principiu toate biberoanele, si cele de plastic, se pot fierbe.
Noi am avut o "peripetie" cu un biberon Camera, care a intrat la propriu la apa si s-a deformat. E drept, cred ca a stat si putin prea mult.
De atunci n-am folosit decat "de firma", care si acum dupa 3 ani sunt in serviciu.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

ruxandra_sb spune:
Ellen, pediatrul ne-a recomandat pana la 1 an. Noi asa am facut.
Dar stiu si parinti care au zis pas mai devreme.
Oricum, eu zic ca vara, mai ales cand sunt caldurile cele mari, sa le sterilizezi.
(am vazut ca sunteti bebe de septembrie)
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag