Este alaptatul dureros?

Este alaptatul dureros? | Autor: Iris 72

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze, din greseala am apasat pe Enter si n-am apucat sa scriu.
Sant o viitoare mamica si ma ingrijoreaza ceea ce am auzit. Se pare ca alptatul e foarte dureros mai ales la inceput.
Una din prietenele mele imi spunea zilele trecute ca pentru ea alaptatul a fost unul dintre cele mai dificile momente de dupa nastere, alapta si-i curgeau lacrimile de durere. Pentru ea, si nu numai, (toate colegele din salon am inteles ca s-au confruntat cu aceeasi problema), a fost ingrozitor.
Tot ea mi-a spus, auzind de la o verisoara de-a ei sfatuita de medic, ca incepand din luna a-VI-a de sarcina sa-mi frec sfarcurile cu un prosop zilnic, astfel ele se intaresc si-mi va fi mult mai usor cand voi alapta.
Imi doresc din tot sufletul sa-mi pot alapta copilul. Stiu ca laptele matern nu poate fi inlocuit cu nimic altceva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andutza spune:

Stai linistita!In general nu e absolut deloc dureros.Poate fi,mai ales la inceput,dar exista tot felul de creme care protejeaza sfarcurile.Eu am inceput sa simt un pic de durere din maternitate si am cumparat chiar de acolo o crema nemteasca,nu mai stiu cum se numea,pe care o aplicam inainte si dupa alaptat,nici nu trebuia sa ma spal inainte de alaptat pt. ca era buna si pt gurita bebicilor iar pe mine ma proteja.Am folosit-o vreo cateva zile si dupa aia din cand in cand cand se mai irita un pic sfarcul si asta numai in primele luni.Pot sa-ti zic ca nu am mai avut nici o problema si am alaptat pana la 2 ani si o lunafara nici cea mai mica problema.Deci vorbeste la farmacie si vezi ce crema poti cumpara pt asa ceva(sau poate gasesti chiar in maternitate)si daca te doare cat de putin iti dai cu crema pt ca daca stai sa te doara si ajungi sa faci rani grave sigur ca e mult mai rau.Succes!
Sarcina usoara si un bebic frumos si sanatos!

Mergi la inceput