O singura biserica ? (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Elena

@Conchita
quote:
eu, daca ma declar ortodoxa, e clar ca implicit sugerez ca asta este singura cale valabila de mantuire. numai ca nu o spun. dar asta se subintelege.

Aaa, pai stai ca eu nu intelesesem asa din vorbele tale, ca tu consideri implicit ca in biserica ta este singura cale spre mantuire… atunci cum ramine cu unirea in acelasi Duh intre toti credinciosii crestini, cum ramine cu rugaciunea pe care acestia o fac impreuna ? cum atunci s-ar putea face acestea daca NU ii consideri pe ceilalti ca sunt frati in credinta si deci implicit ca si calea lor este valabila, chiar daca este altfel ???!

Elena, nu rupe din context pentru ca uite ce iese, se intelege ca fac declaratii fanatice dupa cum ma citezi tu. am cazut de acord cu Casandra si Iuliana ca exista mai multe cai de mantuire, dar pentru mine personal e numai una, altfel m-as declara parte din biserica scientologica, nu? ma declar ortodoxa, deci cred in ortodoxie, nu vad unde e pacatul. asta nu are nimic de-a face cu restul crestinilor de alte denominatii, ei au ales drumul lor spre mantuire. daca as crede in drumul lor, as merge pe el, nu? e logic. se aplica la toata lumea. nu faceam judecati de valoare, Elena, ci explicam mecanismul credintei, care e individual. acum, tu crezi ca ortodoxia mea ma impiedica sa ma rog cu ceilalti frati intru credinta sau cum? ca eu nu asta am implicat.

Cata, recunosc ca m-a ranit vorba aia ca ortodoxia nu valoreaza nimic pentru poporul roman, sau nu cat greco-catolicismul, in orice caz. dar mi-a trecut. :)

Alin, sper ca n-ai numarat si martienii cand ti-a iesit ca exista atat de multi atei (complet atei, atei veritabili, atei pur-sange) pe planeta, chiar mai multi decat cititorii de Biblie. oricum, bine ai venit in clubul optimistilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Ca sa nu mai spuneti Catalinei ca vine cu surse partizane imi permit sa va dau mai jos un citat de toleranta crestina.
Sursa: Ioan Gura de Aur (ce ironica denumirea):

"Evreii isi sacrifica copii diavolului; ei sunt mai rai decat lighioanele salbatice. Sinagoga este un bordel, un cuib de ticalosi, un templu dedicat idolatriei, o adunatura de evrei criminali, un loc de intalnire pentru ucigasii lui Cristos, o casa rau-famata, un spatiu al nelegiuirii, o prapastie si un abis al pierzaniei; [ . . . ] Dar sinagoga nu este numai un bordel si un balci; este de asemenea si o viziuina a banditilor si un adapost pentru bestii."
"

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Darael:
Dupa umila mea parere, eu nu am caderea sa-mi dau cu presupusul cine se va mantui si cine nu..... stiti, in ciuda tuturor stradaniilor mele, nu vad sa scrie undeva ca musulmanii, budistii zen sau hindusii nu vor ajunge la Mantuire... asa ca eu am sa-L las pe Tatal sa se ocupe de aceste „detalii tehnice”.
............
Draga Darael,orice om va ajunge la mantuire daca va crede in Evanghelie,adica in vestea buna ca Hristos este Domn si Mantuitor.La Marcu 16,15-16 El zice Apostolilor:"propovaduiti Evanghelia la toata faptura.Cel ce va crede si se va boteza se va mantui,iar cel ce nu va crede se va osandi."
Daca cei enumerati de tine mai sus staruie in credinta lor pagana,nu cred in Evanghelie,nu sunt botezati suntem noi sa in masura sa spunem"se vor mantui",cand insusi Hristos zice "se vor osandi"?Pe cine sa credem,pe Hristos sau sa credem in sentimentele si in ratiunea noastra?Vrea Dumnezeu sa se osandeasca cineva?NU.Dar poate obliga El pe cineva sa creada?NU.Omul alege singur daca se duce la osanda sau la rai.
Dumnezeu s-a ocupat deja de "detaliile tehnice",numai noi sa vrem sa stim de ele si sa le aplicam in viata noastra.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Ca sa nu mai spuneti Catalinei ca vine cu surse partizane imi permit sa va dau mai jos un citat de toleranta crestina.
Sursa: Ioan Gura de Aur (ce ironica denumirea):

"Evreii isi sacrifica copii diavolului; ei sunt mai rai decat lighioanele salbatice. Sinagoga este un bordel, un cuib de ticalosi, un templu dedicat idolatriei, o adunatura de evrei criminali, un loc de intalnire pentru ucigasii lui Cristos, o casa rau-famata, un spatiu al nelegiuirii, o prapastie si un abis al pierzaniei; [ . . . ] Dar sinagoga nu este numai un bordel si un balci; este de asemenea si o viziuina a banditilor si un adapost pentru bestii."
"

Alin

*Ex astris, Scientia*

dar tu pacatuiesti ca si Catalina, dand informatii rupte din context. ca un exeget al Bibliei ce te declari, poti sa mentionezi ce se intampla in temple cand a spus Ioan asta? si Iisus a daramat tarabele din templu si a gonit comerciantii, din acelasi motiv (asta, ca indiciu).

-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)

Mergi la inceput

Pai Conchita ce sa se intample prin temple prin secolul 5?
Crestinismul proaspat iesit din ilegalitate incepe sa lichideze cultele rivale. cu tot cu carti, cu tot cu temple.
Iar descrierea poetica facuta evreilor de Sf Ioan Gura de Aur e preambulul pogromurilor din evul mediu.

Daca ma insel eu construieste tu un context fie si iluzoriu care sa valideze cele spuse in citat.

Cu stima,
Alin.

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Credeti-ma ca am numarat pana la 100.

Irina, un singur lucru te rog.Nu mai face categorisiri si judecati de valoare religioasa in muzica, pentru ca , fara suparare, nu esti in masura sa o faci.
Sa fie clar odata pentru totdeauna, muzica religioasa a oricarui cult este la fel de valoroasa si apropie la fel de mult de Dumnezeu in China, India, Europa sau in Africa centrala.Noi credem in ortodoxie, pentru noi e adevarul pentru ca asa ne-am nascut.
Dar protestantul s-a nascut protestant si budistul budist.Muzica lor e la fel de religioasa ca axioanele ortodoxe.ca noi raspundem la alti stimuli...e cu totul si cu totul altceva!
Nu uita draga Irina ca muzica relogioasa europeana are aceleasi radacini si la ortodocsi, si la catolici...cantul greogorian provine din cantarile evreiesti....

Asa ca te rog pune mana si asculta lucrari religioase pentru orga ( Bach in special) si daca pe tine alea nu te apropie de Dumnezeu in mod clar problema nu e la "arta spectaculara" ci in interiorul matale.( cand zic tu, nu ma refer neaprat la Irina, ci mai degraba in general)
Nici un preot de pe lumea asta nu are voie sa-l judece pe Bach.Bach ar trebui sanctificat si nu glumesc de loc cand o spun.
Pe cuvant ca ma supar daca mai aud asemenea ineptii.

Sabina si Sofia Galagia

Mergi la inceput

quote:

si Iisus a daramat tarabele din templu si a gonit comerciantii, din acelasi motiv (asta, ca indiciu).

'ai ma Conchita!
Isus a citit in sinagogi. Le'a zis el?

Ba ticalosi batrani. Bordel atentia la mine.... Toti criminalii sa ma asculte.

ntz ntz.

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

Sursa: Ioan Gura de Aur (ce ironica denumirea):"Evreii isi sacrifica copii diavolului; ei sunt mai rai decat lighioanele salbatice. Sinagoga este un bordel, un cuib de ticalosi, un templu dedicat idolatriei, o adunatura de evrei criminali, un loc de intalnire pentru ucigasii lui Cristos, o casa rau-famata, un spatiu al nelegiuirii, o prapastie si un abis al pierzaniei; [ . . . ] Dar sinagoga nu este numai un bordel si un balci; este de asemenea si o viziuina a banditilor si un adapost pentru bestii."
"Alin*Ex astris, Scientia*

Xeno draga,te rog precizeaza-mi si mie sursa,ca sa citesc toata predica Sfantului,sa imi dau si eu seama despre ce e vorba.Mersic.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Irina cauta in Omilii. In cele 150.

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

Credeti-ma ca am numarat pana la 100.

Irina, un singur lucru te rog.Nu mai face categorisiri si judecati de valoare religioasa in muzica, pentru ca , fara suparare, nu esti in masura sa o faci.
Sa fie clar odata pentru totdeauna, muzica religioasa a oricarui cult este la fel de valoroasa si apropie la fel de mult de Dumnezeu in China, India, Europa sau in Africa centrala.Noi credem in ortodoxie, pentru noi e adevarul pentru ca asa ne-am nascut.
Dar protestantul s-a nascut protestant si budistul budist.Muzica lor e la fel de religioasa ca axioanele ortodoxe.ca noi raspundem la alti stimuli...e cu totul si cu totul altceva!
Nu uita draga Irina ca muzica relogioasa europeana are aceleasi radacini si la ortodocsi, si la catolici...cantul greogorian provine din cantarile evreiesti....

Asa ca te rog pune mana si asculta lucrari religioase pentru orga ( Bach in special) si daca pe tine alea nu te apropie de Dumnezeu in mod clar problema nu e la "arta spectaculara" ci in interiorul matale.( cand zic tu, nu ma refer neaprat la Irina, ci mai degraba in general)
Nici un preot de pe lumea asta nu are voie sa-l judece pe Bach.Bach ar trebui sanctificat si nu glumesc de loc cand o spun.
Pe cuvant ca ma supar daca mai aud asemenea ineptii.

Sabina si Sofia Galagia

Draga Sabina,te-ai enervat degeaba pe mine,caci eu n-am facut nici o categorisire referitoare la muzica.Pe mine sau pe alt crestin Bach ne poate apropia de Dumnezeu,am zis eu ca nu poate?Eu ziceam de oamenii care nu sunt credinciosi,pentru ei Bach(sau alt compozitor) poate avea o valoare artistica,dar probabil ca nu le va starni sentimente religioase.Nu stiu cum sa exprim mai clar de atat ce vreau sa spun,dar sper ca ai inteles.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput