O singura biserica ? (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Elena si completez ce am spus mai sus:harul lui Dumnezeu vine prin participarea la Tainele Bisericii,adica:Botez,Mirungere,Spovedanie,Impartasanie,Preotie,Cununie si Maslu.N-am facut-o,ca nu am realizat ca asta nu se subintelege.

Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

ei, mai sufla harul si peste pacatosi uneori...

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by vikinga
Eu aici cu toate ca sunt primita cu bratele deschise in biserica catolica, preotul chiar m-a invitat tare calduros ca pot veni ca si ortdox, off nu e asa usor. Nu vine la inima, nu se lipeste nici un mesaj, cu toate ca ma straduiesc..nada. Ei vedeti ca noua ni se potriveste sa fim ortodocsi? da eu am nevoie sa vad icoanele in jur, sa pot aprinde o luminare, de intimitatea si aerul care ti-l confera o biserica ortodoxa. Face un click dom'le pe creier nu stiu cum sa zic.

Vikinga, depinde de la om la om. Eu de exemplu, tot ortodoxa, ma simt foarte bine in bisericile catolice - dar e drept ca nu am fost pana acuma in din astea moderne... ma intreb daca as avea vreo problema... Poate ca o sa am vreodata ocazia sa constat.

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Elena si completez ce am spus mai sus:harul lui Dumnezeu vine prin participarea la Tainele Bisericii,adica:Botez,Mirungere,Spovedanie,Impartasanie,Preotie,Cununie si Maslu.N-am facut-o,ca nu am realizat ca asta nu se subintelege.

Irina si bb Iinca(26apr04)

Esti gro-za-va, Irina, cu cc completarea ta....adica sa nu-si inchipuie cineva ca Harul Domnului, poate veni si altfel, Doamne Fereste !
Imi spui si mie, te rog, ce e Maslu, ca nu stiu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Draga Elena,fiecare poate sa-si inchipuie ce vrea,dar conteaza care este realitatea.Duhul Sfant lucreaza in mod deplin prin Tainele Bisericii,care au fost instituite de Hristos,prin sfintii Apostoli.Hristos a dat Apostolilor Duh Sfant,si ei L-au transmis mai departe,prin punerea mainilor,episcopilor si preotilor,pana azi.Despre cum lucreaza Duhul in afara Bisericii,cred ca ne poate explica gandacel mai bine,cred ca este mai informata,eu nu prea stiu.
Maslul este Taina prin care crestinul bolnav,uns cu untdelemn sfintit,dobandeste,cu rugaciunile preotilor,harul vindecarii de boli trupesti si sufletesti si iertare de pacate.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Vikinga, depinde de la om la om. Eu de exemplu, tot ortodoxa, ma simt foarte bine in bisericile catolice - dar e drept ca nu am fost pana acuma in din astea moderne... ma intreb daca as avea vreo problema... Poate ca o sa am vreodata ocazia sa constat.To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
Nu am fost in bisericile catolice din Romania, am fost insa in Italia si e un alt sentiment decit in cea de aici. Sa stii ca si eu apreciez ordinea si faptul ca fiecare sta in bancuta lui cu carticica in mina cum am vazut in bisericile catolice din Italia. Aici insa e prea mult...E pur si simplu o cladire foarte mare si foarte inalta, in mijloc e o masa in alb ca si altar pe care e pusa biblia, alaturi acel mic bazin pentru botez si de jur imprejur bancute. Altceva nimic, nici macar o cruce. Daca dai stinga dreapta pe poza pe care am pus-o mai sus se vede cite ceva, chiar am primit intrebari daca botezul a fost in aer liber de la cei care au privit pozele.Si pentru mine poate e si limba ca impediment. Inteleg germana destul de bine dar totusi in biserica nu am simtit nici un mesaj asa la suflet. ei ma rog aici e si germana asta "dulce" la mijloc...Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Originally posted by gandacelude ce nu se incearca o reintoarcere la traditia Bisericii de dinainte de schizma?nu cumva tocmai pentru ca catolicii nu sunt dispusi sa renunte la primatul papal?
Interesanta idee. Chiar asa care dintre cele doua biserici e mai apropiata de biserica mama dinainte de schizma?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Elena,am gasit ceva interesant la parintele Staniloaie.El a fost intrebat:"Care sunt adevaratii membri ai Bisericii lui Hristos?Numai cei drepti si ortodocsi sau toti credinciosii care cred in Dumnezeu?
Raspuns:"Membrii plini ai Bisericii lui Hristos sunt cei ce cred in Hristos ca Fiul lui Dumnezeu facut om,peste care se odihneste Duhul Sfant;deci cei ce cred prin aceasta si in Sfanta Treime si se unesc prin Hristos cu Sfanta Treime prin harul primit de la El in Tainele Bisericii.Cei ce nu cred si nu primesc pe Hristos astfel inteles,nu primesc nici pe Sfanta Treime prin Tainele dintotdeauna ale Bisericii.Ei pot avea doar o oarecare legatura imputinata cu Hristos,potrivit cu putinul pe care il primesc din El.Ei nu sunt incorporati deplin in trupul lui Hristos,nu sunt in interiorul "casei" Lui,ci se afla in jurul csei in care se afla El,mai aproape sau mai departe,primind din casa in care se afla El o lumina imputinata,nedeplin clara si care nu le da puterea de a inainta spre unirea cu umanitatea Lui desavarsita,deci cu El Insusi."Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
ceea ce stim este doar ca nu avem dreptul sa judecam mantuirea nimanui, si mai ales, ca fiecare neam va fi judecat dupa credinta sa - Dzeu nu e absurd, dar cunoastre inima omului pana in strafunduri, si de asta ar trebui sa ne fie teama cu adevarat, nu de alte teorii...

Exact asta ziceam si eu numind sentimentul/ideea, probabil gresit, toleranta.

Buna ideea cu reintoarcerea la traditia Bisericii de dinainte de schizma, dar, parca am inteles ca si atunci (inainte de schizma) exista primatul papal. N-am inteles eu bine? Mai studiez...
Vikinga, din cate inteleg eu, biserica ortodoxa este cea mai apropiata de biserica mama, cea care a pastrat traditia Bisericii Apostolice.

Intrebare pentru fetele care frecventeaza biserici catolice: unde aprindeti lumanarile? Mai exact, au si ei locuri diferite pentru morti si pentru vii? Am cautat de m-am zapacit prin mai multe biserici si n-am gasit nimic de genul asta...In cazul asta cum procedam? Le punem in acelasi loc sau cum? M-ar interesa foarte tare pentru ca nu am la indemana vreo biserica ortodoxa, asa ca, daca simt nevoia sa aprind vreo lumanare, o fac la cele catolice, dar, mereu apare problema asta.

Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Si tot de la parintele Staniloae:
"Omul nu se poate uni deplin cu Fiul lui Dumnezeu cel intrupat,jertfit si inviat,decat prin impartasirea cu Trupul si Sangele Lui,care ni se dau sub chipul painii si vinului,prefacute in cadrul Sfintei Liturghii savarsite de preotul bisericii.Deci,omul nu se poate umple de Hristos in afara Bisericii si fara Hristos nu se poate face fiu al Tatalui si purtator al Duhului lui Hristos".Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

------------
Intrebare pentru fetele care frecventeaza biserici catolice: unde aprindeti lumanarile? Mai exact, au si ei locuri diferite pentru morti si pentru vii? Am cautat de m-am zapacit prin mai multe biserici si n-am gasit nimic de genul asta...In cazul asta cum procedam? Le punem in acelasi loc sau cum? M-ar interesa foarte tare pentru ca nu am la indemana vreo biserica ortodoxa, asa ca, daca simt nevoia sa aprind vreo lumanare, o fac la cele catolice, dar, mereu apare problema asta.
------------
Sa stii ca nici in bisericile ortodoxe din Cipru nu exista loc special pentru morti si altul pentru vii, ci doar un loc comun. Tin minte mirarea cipriotilor cand am intrebat unde se aprinde lumanarea pentru vii si unde pentru morti. In bisericile lor, iarasi sunt bancute, cum sunt la catolici. La ei, iarasi, nu se da paste in dimineata Pastilor. Asa ca eu nu cred ca diferentele astea, de forma, ar fi importante.

Mergi la inceput