cu ce sa incep?

cu ce sa incep? | Autor: Tzuni

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
pe scurt: vreau sa ma apuc de demersurile necesare conceperii unui bebe. Nu suntem fff tineri, asa ca vreau sa stiu de unde sa incep. Analize? ce fel? sau mai intai vizita la un ginecolog? sau nu e cazul...? Ajutati-ma! Multumesc

Tzuni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Tzuni parerea mea e sa mergi la un ginecolog.
Cu ocazia asta iti face si un control de secretie, poate si de urina.. si iti va spune el exact daca ai nevoie de analize si ce analize sa faci.

Eu asa am facut.

Numai bine si iti doresc sa ramai repede gravida,
Katink 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Cu vizita la un ginecolog si apoi cu vizita pe la noi.
Eu una nu am cum sa-ti spun ceva concret, pentru ca nu stiu mare lucru despre tine. Faptul ca nu mai sunteti asa de tineri nu este chiar cea mai mare problema. Eu una asa am inceput: vizite (nu vizita) la ginecologi (nu ginecolog) si apoi am descoperit forumul, care imi este de un mare folos.

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Tzuni, e foarte important sa-ti gasesti un medic care sa stie ce are de facut. Si care nu pierde timpul. Dr. Moisa e super din acest punct de vedere.

Si ca sa pun o ordine intre investigatzii, in viziunea mea:
- spermograma
- dozari hormonale
- monitorizarea ovulatiei
- histerosalpingografie
- test postcoital

cam atat...deocamdata. Bine, in functie de asta, daca nu ies bine, vin si altele: histeroscopie, laparoscopie, inseminari...etc.

Bafta si bine ai venit!

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

quote:
Originally posted by Anca Wish

Tzuni, e foarte important sa-ti gasesti un medic care sa stie ce are de facut. Si care nu pierde timpul. Dr. Moisa e super din acest punct de vedere.

Si ca sa pun o ordine intre investigatzii, in viziunea mea:
- spermograma
- dozari hormonale
- monitorizarea ovulatiei
- histerosalpingografie
- test postcoital

cam atat...deocamdata. Bine, in functie de asta, daca nu ies bine, vin si altele: histeroscopie, laparoscopie, inseminari...etc.

Bafta si bine ai venit!

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

am oroare de mers la medic, asa ca sa lamurim:
- spermograma - o face el, stiu cum
- dozari hormonale - stiu ca se face din sange (doar eu?)
- monitorizarea ovulatiei - tot eu
- histerosalpingografie - asta tot eu, dar ce este? si...e dureroasa, neplacuta?
- test postcoital - nu stiu ce e!

Poate ma mai lamuriti.
Multumesc anticipat!

PS. Si cariotipia, ca am auzit si de asta...Se face sau nu e cazul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Dozarile hormonale tu...ziua 2-4, 14 si 21...depinde ce cere medicul<
(din singe);
HSG la spital, tu, se vede permeabilitatea trompelor, se face cu intrenare, doare sau nu in functie de organism si pe permeabilitate;
TPC reprezinta compatibilitatea intre glera ta si lui, se face in zilele fertile, maxim 8 ore de la contact sexual, nu doare, daca este pozitiv este bine, inseamna ca gigeii au mobilitate si pot ajunge unde trebuie, daca este negativ s-ar putea sa trebuiasca inseminare. Succes!

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

multumesc. sa-mi timeti pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Tzuni - imi pare rau sa-ti spun: oroare de medic, asta e...Dar, numai medicul iti poate prescrie cu ce sa incepi, de unde si de ce... Nu de alta, dar necesita timp, bani si...interpretari.
Beatrice

Mergi la inceput

Faptul ca am oroare nu ma impiedica sa merg la medic! Sunt constienta ca asa trebuie, ca asa e cel mai bine! Si, oricum, pt un bb, merita sa fac un "efort". Asa ca, pe cai!

Tzuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:

am oroare de mers la medic

Eu zic sus si tare ca inainte orice analiza AICI trebuie sa incepi. in primul si in primul rand iti gasesti un medic de care sa nu ai oroare. Apoi vezi tu ce analize te trimite el sa faci. Pana nu rezolvi asta nu faci decat sa arunci banii pe fereastra cu analizele facute din prorpie initiativa.

Andreea 28 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

androix, nu se poate accesa "aici"-ul tau! unde ar fi trebuit sa ajung? la lista cu medici?

Mergi la inceput