Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Sabina
daca ela facut slujba aia mi-a iertat pacatele dinainte de nunta? Cum e cu asta?

iubita, nu a avut cum sa iti ierte pacatele cu o slujba... pacatele se iarta doar prin spovedanie

poate ti-a facut doar o slujba de dezlegare...

duhovnicul il cauti pana il gasesti, te poti duce la acel preot, vezi cum te simti (poate ca nu vrei pe cineva bland, poate simti nevoia sa fii "urecheata":)) vezi cum te simti si apoi te hotarasti daca rami acolo sau nu:)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by joanna
Cred eu ca nu ai mai avea indoieli daca ai fost sau in la biserica cind erai copila si cintai in cor.

Joanna

din cate stiu, exista rugaciuni speciale in timpul Liturghiei pentru cei ce canta in cor:) e felul tau de a-l slavi pe Domnul

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Abia acum am reusit sa intru si eu pe DC ,mai toata ziua am stat la bucatarie sa gatesc,asta dupa ce am plimbat si hranit cupilu,facut cumparaturi,etc..Ce ati mai facut bun?Eu am facut o salata de fasole cu ridichi,ceapa verde si morcov ,niste cartofi la cuptor si ca desert salam de biscuiti.De cand cu postul ,toata ziua sunt printre oale,ca daca nu gatesc,nu prea e nimic de facut "la repezeala".Maine fac lapte de soia.
Ioana eu sunt fan "Sophia",comand de la ei de cand au aparut ,am aproape toate cartile lor.In ultima vreme am tinut mai greu pasul ,ca avem mai putini bani pentru carti.Pe langa rugaciunile pe de rost,am casete cu utrenia,vecernia,acatiste ,paraclisul Maicii Domnului si le pun cand gatesc sau fac altceva.Casandra,multumesc ,te pomenesc si eu la rugaciune.Eram tare suparata in seara in care v-am scris,persoana cu pricina tocmai ne facuse un scandal groaznic si eu nu m-am putut stapani sa nu ma supar si sa ma manii rau de tot .Tare mi-as dori sa am si eu un pic de smerenie si sa pot rabda necazul si defaimarea cu voie buna,cum zice Sfantul Tihon.Dar n-am si uite-asa al cu bete-n basca isi rade de mine Vianne dar tu ce-ai patit?Si pe tine te necajeste ?O sa ma rog si eu pentru tine Sabina,Doamne ajuta la post!Daca treci de primele zile,dupa aceea e usor,numai sa ai un pic de hotarare.Sa stii ca poti sa te spovedesti ,indiferent daca ai postit sau nu ;nu te poti impartasi fara post.Un prieten preot mi-a spus sa merg la spovedit cat de des,chiar daca nu am postit inainte ,ca sa nu stau cu pacatele pe suflet doar fiindca n-am postit.Referitor la preotul de care spuneai,asa avem si noi un parinte prieten de familie,vine des pe la noi prin casa ,vorbim ,radem,si parca de asta n-am putut sa ma spovedesc la el,mi-e jena sa-i spun toate intimitatile mele.Despre slujba de iertare nu stiu ce sa zic,dar nu cred ca are valoarea unei spovedanii.Mergi la marturisire cat mai curand,nu amana,o sa vezi ca nu ai sa regreti.

Adita ,Star pe unde sunteti?Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Irina sa nu uitam de radio trinitas.Bun balsam in casa.Impotriva miniei eu spun'Da-mi Doamne ca merit!de cite ori cineva are ceva de impartit cu mine si ma are de batjocorit.Si apoi rugaciunea inimii.Asta ma domoleste pe mine.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Fetelor...va multumesc, sunteti foarte dulci! cate o pentru toate!

ca sa fie f clar...;pe mine chiar ma intereseaza o spovedanie in regula...adica nu consider ca mi s-au ierat pacatele cu slujba aceea,mai bine zis...n-am prea "simtit".

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

IOannaas zice si eu "da-mi Doamne.."dar nu pot ,intai ca nu ma lasa mandria si pe urma,se intampla destul de des,incat nu ma simt in stare sa-L rog pe Domnul sa-mi mai dea ,ca rezist cu greu la ce am deja :(.Apropo de Radio Trinitas,am inteles ca emit in Ploiesti ,deci ar trebui sa se auda si in Bucuresti.Stie cineva ceva,emit deja sau inca nu,fiindca am cautat pe frecventa de care spun ei pe site si nu i-am gasit.
Gandacel ,mi-ai adus aminte cum cautam si eu cate un loc ferit la biserica ,sa dau tzatzi.Bine ca s-a terminat cu perioada aia!Ce bine ca ii impartasiti pe copii asa des,eu inca n-am reusit asta,desi mi-am propus.Si ca tot veni vorba,am vazut la TV cum cineva(din Cluj parca) a reclamat Biserica la Protectia Consumatorului,fiindca preotul impartaseste pe toti cu aceeasi lingurita si cica nu e igienic .Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Irina nu stiu cum si din ce locatii emite.Eu il ascult pe internet si au o transmisie impecabila.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

quote:
Originally posted by Sabina

Mie mi-ar trebui un duhovnic mai bland nu in sensul de indulgent, ci in sensul de vorba moale fara asprime:)si sa pot discuta cu el ce ma framanta...nu doar spovedanie de forma...
Adica trebuie sa simt ca ma pot increde in el si ca om...

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Sabina, eu ti-l recomand pe Parintele Vasile Gavrila, de la Biserica Sf. Nicolae - biserica studentilor, fosta biserica rusa (vizavi de cladirea Universitatii, langa cladirea BCR). Eu nu am mai vorbit cu el de doi ani, dar sper sa fie tot acolo. Iti garantez ca poti discuta cu el orice, si o sa ai incredere in el din prima clipa.

Si pentru ca este un subiect despre post, dau si un link cu vorbele Pr. Vasile Gavrila:
http://www.razboiulnevazut.org/articol.php?id=40

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Buna fetele si post usor va doresc.
Eu sar si peste postul asta ca bb-le meu nu are decat 5 saptamani si il alaptez. Nu mananc carne dar oua si lactate, da. In schimb, mananc "carne de om", cum spunea un parinte.(cred ca pr Cleopa, daca nu ma insel).Ma supar, ma enervez, cartesc si ii judec pe cei din jur. Incerc sa pastrez aparentele, adica nu ma cert cu omul chiar daca ma enerveaza,si asa ma mai temperez.

Sabina, si eu ti-l recomand pe pr Vasile, e si duhovnicul meu, insa iti spun ca e foarte aglomerat, mai ales in post, acum e plecat pt vreo doua saptamani. Iar spre sfarsitul postului nu-i mai spovedeste decat pe cei care se spovedesc de obicei la el, ca sa reuseasca sa-i spovedeasca pe toti. Intr+adevar poti vorbi orice cu el (cate ineptii a auzit de la mine!)stie sa mangaie, dar si sa urecheze. Cred ca iti va placea.

Gandacelu, Adita un gand bun de la noi.Sunt depasita de situatie, adica de cei trei muschetari si nu prea mai am timp de scris.

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

irina (bagoiu) - bine ai venit

fetele, eu cu irina ne stim de mult, de la Biserica (Rusa)
si eu i-am recomandat Sabinei tot pe Pr. Vasile de la Rusa (discutand pe YM) si cu aceleasi cuvinte: ai grija ca e f aglomerat:))
i-am mai spus ca poate incerca si la Pr. Mihail de la Antim:)

va imbratisez, imi sunteti tare dragi toate!!!

Mergi la inceput