Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Fetelor, e normal sa ai ispite cand postesti... Eu sunt la lucru si mai devreme am tras o portie zdravana de plans:-(

Sa va ajute Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buna! De azi sper sa tin si eu post, sunt sigura acasa si e muuult mai usor( asta nu e un fel de trisare? sa profit ca sunt singura?adica ar trebui mai degraba cu ispita sa rezisti...daca te izolezi e superusor)
am si eu o intrebare.cat trebuie sa postesti ca sa te primeasca la spovedit? Sau nu e o regula?
Si dupa care urmeaza ma hotarasc pt spovedanie...

in leg cu asta...cel mai greu nu mi se pare sa ma spovedesc, ci ca stiu ca in momentul ala trebuie sa ma schimb definitiv...asta ma da inapoi...of.
si nici n-am duhovnic.
In Bucuresti voi la cine mergeti?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Sabina,ce frumos!Sa iti dea Dumnezeu putere sa duci pina la capat ce iti propui!
Din cite stiu eu ,sper sa nu spun prostii,si 3 zile e suficient sa tii post si apoi la spovedit.Mai traieste parintele care te-a cununat?De ce nu incerci la el?Imi dau si eu cu ideea....
Irina,Anca ele stiu mai bine fiind si din Bucuresti.Iti vor raspunde ele mai detaliat.
Spor!

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

asa stiam si eu, ca e nevoie de [cel putin] 3 zile de post inainte de impartasanie
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/4simpartasanie.htm

un preot foarte bun este Parintele Ioan, la biserica Sf. Pantelimon din Calea Mosilor - mai exact: strada Iancu Capitanu, iti pot da mai multe detalii daca te intereseaza.

Mergi la inceput

ooof, joanna, nu pot merge la cel care ne-a cununat.Pt ca el ne respecta f mult...sotului nu-i da voie sa-i sarute mana etc.Deci ar fi super ciudat sa ma spovedesc la el.Cand m-am casatorit eram gravidutza, si nu m-a spovedit...a facut o slujba de iertare a pacatelor inainte de cununie cu cateva zile.Oare nu e aiurea?
Lexi, sigur ca vreau cat mai multe detalii!
Mie mi-ar trebui un duhovnic mai bland nu in sensul de indulgent, ci in sensul de vorba moale fara asprime:)si sa pot discuta cu el ce ma framanta...nu doar spovedanie de forma...
Adica trebuie sa simt ca ma pot increde in el si ca om...
Ca parintele de la biserica Foisor(Sfanta Troita) cred ca m-ar ierta fara sa zic o vorba...si nu e bine.Imi pare asa rau ca nu ma pot spovedi la el, pt ca are un har deosebit la slujba.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Mmm,Sabina eu sa fiu in locul tau ,asa cum spui tu ca va respecta pe amindoi,taman la el m-as duce.Poate nici nu stii tu de cite posturi te asteapta el sa te spovedeasca,data fiind situatia de la nunta.Dar tu faci cum simti si mai ales cum te indeamna Bunul Dumnezeu.Poti sa-i ceri asta in rugaciunile tale.Ca sa gasesti pe acel preot care trebuie sufletului tau.
Post usor si Doamne ajuta!

Joanna

Mergi la inceput

pai...de fapt eu imi doresc f mult sa merg la el.Iar cu nunta....e ceva nasol? adica...daca ela facut slujba aia mi-a iertat pacatele dinainte de nunta? Cum e cu asta?
mai, nimic nu stiu...si am cantat liturghia ani de zile ,eram in corul de copii Symbol, sub obladuirea patriarhiei.L-am si sorcovit pe tectist cand aveam 13 ani:)
a...chiar.daca cantam liturghia in cor...se cheama ca am fost la biserica in anii aia? pt ca mi se parea mult mai usor sa canti la cor decat sa asisti la slujba ca restul...iar trairea era f frumoasa, dirijorul simtea f bine toate momentele( era si diacon)

Mergi la inceput

Nu Sabina,nu e nimic rau.Eu doar ma gindeam ca parintele si-a asumat responsabilitatea iertarii pacatelor tale de catre Dumnezeu,ele nefiind spuse.Daca gresesc ,Irina ,Anca corectati-ma.Si de aia am spus.
Cum poti sa uiti trairile din biserica?Vezi ca ti le amintesti?
De ce nu te duci si acuma sa cinti in biserica la liturghie?
Cred eu ca nu ai mai avea indoieli daca ai fost sau in la biserica cind erai copila si cintai in cor.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Eu am incercat sa le citesc de la inceput,dar cu greu treceam de doua-trei pagini,trebuia sa ma concentrez,sunt lucruri aparent simple,dar profunde.E cum spui tu,o carte de deschis din cand in cand,cel putin pentru nivelul meu duhovnicesc.

tocmai de aceea cred si eu ca nu e nevoie de toate volumele, ca si unul e de ajuns:)

fetele, am vazut ca intrebati de biserica - noi, de cand i-am botezat, ii impartasim in fiecare duminica si sarbatoare:)
la bisericuta noastra, mica, de altfel, si aglomerata, avem un subsol, e facuta dupa model grecesc, si ne retragem oricand acolo cu puii nostri:) inclusiv pentru tztzi:)
sunt multi copii, e minunat!

daca e cineva interesat, imi poate da pm:)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Sabina

Buna! De azi sper sa tin si eu post, sunt sigura acasa si e muuult mai usor( asta nu e un fel de trisare? sa profit ca sunt singura?adica ar trebui mai degraba cu ispita sa rezisti...daca te izolezi e superusor)
am si eu o intrebare.cat trebuie sa postesti ca sa te primeasca la spovedit? Sau nu e o regula?
Si dupa care urmeaza ma hotarasc pt spovedanie...

in leg cu asta...cel mai greu nu mi se pare sa ma spovedesc, ci ca stiu ca in momentul ala trebuie sa ma schimb definitiv...asta ma da inapoi...of.
si nici n-am duhovnic.
In Bucuresti voi la cine mergeti?

teoretic, te poti spovedi oricum, dar daca vei tine si post, e cu atat mai bine... te ajuta sa iti aduni gandurile, sa te interiorizezi putin... stiam ca pentru spovedanie nu e musai sa tii post, ci doar pentru impartasanie

cat despre spovedit...:) la noi nu ti-a placut?:))

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput