Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,avem foarte mari ispite in acest post.Nu va pot da detalii,este ceva legat de cineva din familie care ne face foarte mari necazuri mie si sotului.Suntem la limita ,nu stiu cat o sa mai rezistam asa cu tot ce ni se intampla.Va rog,pomeniti-ne in rugaciunile voastre.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Gandacel,hai vin-o si spune-ne cate ceva din Filocalie.Eu am primele 2 volume,dar inca nu le-am citit.Le ai pe toate?

draga mea, iarta-ma:) stiu ca ma ierti:)
acum am avut vreme sa citesc subiectul (ca io alaptez, ma rog, intelegi voi, de fro 3 ani o tin ba-ntr-o sarcina, ba-ntr-o alaptare:))

nu se poate sa nu fi citit Filocalia, macar Scara Sfantului Ioan Scararu (vol 7, cred) ai citit-o, nu?

eu tin foarte mult la post... pe mine ma ajuta foarte mult cand il tineam... subtia gandurile...:)

gata, tac si va urmaresc de acuma
:)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Gandacel .Chiar nu am citit Filocalia,mi-am propus de mult dar nu am reusit inca."Scara" am rasfoit-o acum cativa ani,cand am cumparat-o cadou pentru o prietena.Am vazut ca a aparut toata Filocalia pe CD ,costa 450000.Poate reusim sa-l cumparam si noi cat de curand.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

irina, personal prefer varianta carte ne-electronica...:)) filocalia nu e carte de "citit", ci de "deschis" din cand in cand...
oricum , volumele 1 si 2 sunt foarte bune, si pentru inceput sunt foarte suficiente!
eu tin mult la volumul 3 si 7 (8 era Scara, am gresit!), adica Sf. Maxim Marturistorul si Sf. Grigorie Palamas... dar acum nu stiu daca ma mai tin curelele sa-i citesc... is tare grei:)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Adela99 a scris:
cu gandul la conchita si dilema ei in legatura cu sarbatorirea Pastelui si ce sa puna pe masa de Pasti - saptamana viitoare, mi-am data seama ca nu stiu prea multe despre post (cand si ce e voie si ce nu), poate aveti una din voi rabdare si bunovointa si timp sa-mi spuneti.conchita, cautam de zor retete de post "festive" cand mi-am dat seama ca nu stiu cand e voie peste sau branza, samd... eu zic ca te poti inspira din bucataria vegetariana (am scos o gramada de link-uri si retete, daca esti interesata ti le pot trimite pe PM)
.........Draga Adela,Postul Pastelui are dezlegare la peste(adica se poate manca peste) pe 25 martie(de Bunavestire) si pe 24 aprilie (de Florii).In rest,tot postul se mananca doar produse de origine vegetala.Nu exista dezlegare la oua,branza ,lapte in acest post.O multime de retete de post gasesti la sectiunea despre gatit.Doamne ajuta!Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu

irina, personal prefer varianta carte ne-electronica...:)) filocalia nu e carte de "citit", ci de "deschis" din cand in cand...
oricum , volumele 1 si 2 sunt foarte bune, si pentru inceput sunt foarte suficiente!
eu tin mult la volumul 3 si 7 (8 era Scara, am gresit!), adica Sf. Maxim Marturistorul si Sf. Grigorie Palamas... dar acum nu stiu daca ma mai tin curelele sa-i citesc... is tare grei:)

Gandacel,si eu prefer o carte adevarata si nu una in format electronic,dar din pacate nu cred ca mai pot gasi de cumparat toate volumele.Eu am incercat sa le citesc de la inceput,dar cu greu treceam de doua-trei pagini,trebuia sa ma concentrez,sunt lucruri aparent simple,dar profunde.E cum spui tu,o carte de deschis din cand in cand,cel putin pentru nivelul meu duhovnicesc. Ioanna,nu am uitat de carticica,sper sa o gasesc duminica la Biserica.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Irina, multumesc

Mergi la inceput

Adela cu placere!
Ioanna inca nu am luat carticica,fiindca ieri nu am putut merge la Biserica.
Cum mai merge postul?Cu ajutorul lui Dumnezeu,noi am reusit sa trecem de prima saptamana.V-ati spovedit?Eu nu am reusit inca sa ajung.Daca v-ati rugat pentru noi,multumesc.E mai usor sa postesti de mancare decat de manie sau de alte patimi.Cel putin la mine asa e.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Multumesc Irina si iarta-ma ca eu nu m-am gindit asa de mult la tine cit te-ai gindit tu la mine.
Merge ,slava Domnului,postul..stii tu ..catinel,catinel..
Partea cu mincarea e cea mai usoara din post,ai tu dreptate.Cu restul..greu ne adunam.Rugaciunile stiute pe de rost ajuta.In rest,Dumnezeu cu mila ..ca de vrednicia noastra...nici cu gindul nu ajung la biserica .
De spovedit si impartasit cu voia Domnului noi mergem ca in a 5-a sau a 6-a saptamana ,cat mai aproape posibil de Pasti ,dar nu in ultima saptamana.
Am comandat carti la editura sofia si printe ele si cartea cu rugaciunile din Postul Mare.Daca mi le trimite mama mai repede,le scriu eu.Gasisem cindva(3 ani in urma),pe net o pagina ce avea toate acatistele si rugaciunile ce se citesc in toate posturile dar nu am salvat-o si am pierdut-o .Nu o gasesc si pace.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

----------
Dragelor,avem foarte mari ispite in acest post.Nu va pot da detalii,este ceva legat de cineva din familie care ne face foarte mari necazuri mie si sotului.Suntem la limita ,nu stiu cat o sa mai rezistam asa cu tot ce ni se intampla.Va rog,pomeniti-ne in rugaciunile voastre.
-----------
Irina, am sa ma rog pentru tine.
Am ramas tare surprinsa sa citesc prin ce treceti, pentru ca si mie mi se intampla acelasi lucru.

Mergi la inceput