Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by Vianne

Star, unde ai fost la Sf Maslu cu 7 preoti? Cand mai afli ceva, te rog spune-mi si mie, stii ca stau in Brasov...

Draga Vianne, Sf. Maslu a fost duminica trecuta la biserica Sf. Gheorghe, unde merg foarte des si imi place tare mult. Daca o sa mai aflu ceva, te anunt cu mare placere. Stiu ca tot duminica a mai fost si la alta biserica, nu mai stiu exact unde.

Post cu folos!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

Dragele mele, azi merg la schitul Darvari, as vrea sa ma spovedesc.Tineti-mi pumnii sa fie liber parintele, ca sa reusesc.
Doamne Ajuta!

Draga Sabina, Dumnezeu sa te ajute sa te spovedesti! Si eu ma pregatesc azi de spovedanie, am listuta cu pacate facuta, sper sa reusesc si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Am citit ca prin Taina Sfantului Maslu sunt iertate si pacate,cred ca e vorba de cele pe care ai uitat sa le marturisesti sau de cele pe care nu le consideri pacate.

unde ai citit? suna cam ciudat, eu stiam ca numai spovedania iarta pacatele:)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teolina spune:

Buna dragelor!

As vrea sa va intreb ceva, poate stiti voi: A fost careva din voi la preotul Adrian Beldianu de la biserica Mihai Voda? As vrea sa ma spovedesc la el, nu m-am mai spovedit de multi ani..sa imi fie rusine! Sincera sa fiu nici nu mai stiu cum...imi scriu pacatele pe o lista sau ma intreaba preotul? Vreau neaparat sa ma spovedesc, cat de repede, dar problema e ca in scurt timp o sa fiu in perioada aceea a lunii si stiam ca e pacat sa intri atunci in biserica,nu?
E pacat daca ma duc la sfantul anton, dar cel catolic? Ati fost?

Va pup pe toate si va imbratisez, Doamne ajuta!

Teolina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Star, multzam de acum...

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Dragele, am fost la parintele Macarie la schitu Darvari.
Am patit o groaza inainte sa ajung...cred ca a fost ceva.
In orice caz, va spun doar atata,

Doamne ajuta !

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Sabina, sa iti fie de folos spovedania !

Ai avut piedici inainte sa ajungi, asa este? Eu deja am o piedica - vin verii mei la mine deseara ca sa ia un bagaj si nu mai pot merge la spovedit la biserica unde vroiam. Si tocmai de piedica asta imi era frica si uite ca nu am scapat. Dar nu renunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Sabina, Star, piedici sunt tot timpul cand vrei sa faci ceva de genul asta...

Star, linisteste-te, mai ai timp si...tin pumnii:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Gandacel am citit in "Taina Sfantului Maslu -taina vindecarii sufletului si a trupului" de pr. Monahul Teognost ,citez "prin aceasta Taina se da harul iertarii de pacatele sufletesti si vindecarea de bolile trupesti.Iertarea pacatelor adica vindecarea de boala sufleteasca,este scopul cel mai important al maslului,caci scrie Sf.Iacob "de va fi facut pacate,se vor ierta lui".Efectul acesta este indicat si prin rugaciuneace se citeste cu ocazia ungerii,precum si prin alte rugaciuni care se fac in decursul savarsirii Tanei."
Teolinaeu nu m-am spovedit la el,dar l-am auzit predicand si mi-a placut.Cel mai bine e sa-ti faci o lista ,caci pe moment o sa uiti de unele,daca nu le-ai notat.Da ,nu poti intra in biserica atunci cand ai ciclu,si nici sa iei anafura ,agheazma sau sa saruti icoane.
SabinaPovesteste-ne si noua mai pe larg ce si cum ,nu ne lasa asa in suspans.
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

M-am uitat si la parintele Nicodim Mandita si zice acelasi lucru ,ca prin Sf.Maslu li se daruieste iertarea pacatelor celor ce se pocaiesc."Ce pacate se iarta prin Taina Sf. Maslu?Multe si felurite.Poate bolnavul,din cauza greutatilor si indurerarilor bolii ,sa nu-si fi marturisit pacatele.Altii,desi si-au marturisit toate pacatele,insa n-au simtit cainta trebuitoare pentru ele,ori nu si-au luat canonul cuvenit,sau,de l-au luat,nu l-au implinit."
Casandra ma ierti cati-am spus ceva gresit ,am gasit cum se fac painisoarele cu pricina :faina de la Maslu se amesteca cu putin untdelemn si cu aghiazma mica si se face o turtisoara pentru bolnavi si pentru primitorii Tainei.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput